Tuesday, July 25, 2006

Belgo Centraal & Midye

Belgo Centraal Londra'da uc tane subeye sahip bir Belcika yemegi restoran zinciri, kafamiza estikce gittigimiz guzel yerlerden biri.

Biz Covent Garden'dakine gideriz genelde arkadaslarimla, Covent Garden metro istasyonundan cikiyorsunuz, hemen karsidaki Neil's Street'e giriyorsunuz, dumduz yuruyup meydana ulastiginizda birine soruyorsunuz nerde diye:) eheh:) bir ara sokaklardan birinde ama sokagin ismi tam aklima gelmedi simdi. Neyse, bulursunuz siz:) (bu da birinin kek tarifini "simdi gidip marketten kekun aliyorsun arkasina bakiyorsun" seklinde vermesi gibi oldu ehehe:) )

Belgo oldukca ilginc bir restoran, kapidan giriste gorevliler tarafindan karsilandiktan sonra bos bir masa bulundugu anda asagiya yollaniyorsunuz, eski bir depodan cevrilme bir mekan, o yuzden icerisi oldukca los ve de hani bu yonden kis aylari icin daha uygun aslinda, yazin insan daha acik hava mekanlari tercih ediyor.

Iceride kocaman masalar ve de acik mutfak mevcut, ne zaman gitseniz oldukca kalabalik bir musteri kitlesine sahip...Monk tarzli garsonlari var, siyah kiyafetler icinde ortalikta dolasiyorlar, insan surekli gizli kapakli bir yerlerde ayin mi yapiliyor ne is hissine kapiliyor ama korkulacak bir sey yok:) gayet sempatik insanlar, surekli espri falan yapiyorlar servis yaparken, eglenceli oluyor:)

Normal zamanlarda azicik pahali bir yer, bu yuzden eger butceniz sinirliysa gitmeniz gereken en uygun zaman oglen 12-3 arasi: bu zaman diliminde belirli menuler 6 pound, mesela yukarda gordugunuz kocaman tabak midye, patates kizartmasi ve bira 6 pound, normalde sadece biranin 3 pound oldugunu dusunurseniz bayaa iyi bir fiyat bu ve de oldukca da doyurucu.

Belgo'nun en unlu yiyecegi bu midye yemekleri. Aslinda bize cok yabanci degil, babam da denizden cikardigi midyeleri ayiklamak icin suda haslar once, sonra da temizler ve de degisik cesitlerde pisiririz sonra, kofte-sote gibi. Burdaysa direkt olarak midyeler denizden cikartildiktan sonra temizlenip soslu suda haslaniyor ve de bu sekilde servis ediliyor.

Bunu ilk defa Paris'te denemistim, sene 2001, Champs Elysees, yer Leon :) Kivircigim sag olsun, goturmustu beni ve de hayran kalmistim, midye seviyorsaniz eger eminim siz de cok seveceksiniz! Beyaz sarapli, mantarli vb bilimum degisik sos icinde pisiriyorlar midyeleri, cok leziz cidden.

Bu acidan Belgo biraz zayif kaliyor Leon'un yaninda tabi, Belgo'da sadece beyaz sarapli soganli bir sos var gordugum kadariyla ama belki bu menuler disinda baska soslar da vardir tam bilemiyorum.

Istanbul'da da yanilmiyorsam Ortakoy'de Ertekin'in Sapkasi'nda yapiyorlar bu tarz midye, tam emin degilim ama bir kac kez reklamini gordum gibi hatirliyorum, kumpircilerin hemen karsisindaki binanin kosesinde, hala yapiyorlarsa orda bir on deneme yapabilirsiniz:)

Londra'da yapilacaklar listesi gitgide kabariyor, di mi ama? :)

18 comments:

Anonymous said...

belgoooo :) nisantasinda vardi. bilmem hala var mi. bir kere gitmistim, bir daha da gitmemeye karar vermistim...kotuydu! sonra belgonun esas yerlerinde yemek yiyen bir arkadasim istanbuldaki belgonun gercekten kotu oldugunu soylemisti...zira ben de begenmemistim, her ne kadar servisi guzel olsa da o guzel midye tadi yoktu..evet ertekin'in orada midye var, guzel de yapiyorlar..ama ben paris'te yediklerim gibi hicbiryerde yemedim..zaten istanbulda midye yemeyin diyorlar..civa varmis cok yogun miktarda marmara denizinde..canim istedi yine....of. of. benim mehterani topliim de midyeye parise gidelim :)

Mert said...

ya belcika da cok yaygin sanirim o midyeler, ben yedim Belcika'da ve ne biliim midye dolma gibi bekliyodum ben cok begenmedim o yuzden ama tabi bu benim zevkim :)

Burcuk said...

aaa ben nisantasinda acildigini duymamistim, nasil kacmis benden bak goruyor musun:) eheh:)))off simdi hayal ettim de boyle mehteran takimi basta da Zeynep, parise dogru yol almakta:D ahaha:) cok eglenceli olurdur cidden:)

Mert, e dogru soyluyorsun midye dolma gibi dusunursen herhalde biraz yavan gelir tadi, bana cok hafif geldi, sevdim:) tabi midye dolmanin ve cop sisin kalbimizdeki yeri ayri:)))

Nes london-ist said...

Earlham street tatlim benim,ama Leon'un midyeleriyle kiyaslanmaz Belgo.Istanbulda ki de iyi degil,ama bizde de midye dolma var naber,bul bakayim londonda onu kolaysa :)

Berceste said...

Ohooooo canim Buyukada'da soooyle bir ekmek arasi midye tava, bira sefasi yapmak istedi !

Istanbul'dakiler bizim yerimize siz cikartin sefasini bari...

Burcuk said...

Nes, sag olasin:) hic dikkat etmemisim sokagin ismine:)

bu arada dogru diyorsun valla bulamam midye dolma burda:( bir de canim ne istedi var ya: tantuniiiiiiiiiiiii, istteyken yiycem dedim kac kere bir turlu denk gelmedi yaa, simdi ne guzel olurdu, taksimde modjonun sokaginin sonundan sola donuyorsunuz, orda bir mersinli bir yer var off offfffffff:)))

Dilek valla ne guzel olur ekmek arasi di mi:) sarimsakli yogurtlu sosla:))

Anonymous said...

midyeee, ne diye koydunki resmini be burcuk beeee... acayip cnm cekti, saat gece 12pucuk :(

Anonymous said...

ne yapsamki acep.. aksam isten cikip midye cikarsam .. ic hazirlasam .. sonrada götürsem... yok yokkkk .. havaalaninda sorun olabilir.. en iyisi siz gelin . beraber cikaralim ve yiyelim..
whitemoon

Burcuk said...

Rahsan, midye ne kadar hafif olsa da o saatte yemek zararli yaa bosver sennn:) hem bak diyetteydin hani yaaaaa:)))

Babacim super super super fikir!!! et ve sut urunleri yasak (sen bize sorucan hangi yiyecek yasak, bu kadar bogazina duskun iki kizin olursa:)) )Midyeden bi sey olmaz, super kofte yapariz burda,ayyyyy evet evetttt:))

Hakan, sen ne zaman Londra'daydin? ya da burda mi yasiyorsun ki bilemedim:) Leon Soho'da da var mi bilmiyorum ama bizim bahsettigimiz Paris'teki.)

Huzunbazz said...

mıdye dolma ıstıyorum yaaa :) dun daldık 10.kılometrenın orada 2 torba cıkardık walla doyum olmuo yaw bu lezzete yaw buraya ne zaman gırsem ıllakı karnım acıkıyo sabah aksam yemek :D helekı boyle guzellerı :D londraya gelırsek falan yabancılık cekmıcem yemek yenecek yerlerı falan da ogrendık az cok :D

Burcuk said...

Ooo Fatih, siz de mi 10. km mudavimlerindensiniz:) bizim cocuklugumuz orda gecti yaa:) hatta yuzme ogrendigim yer olabilir, emin degilim ama sanirim oyle:)

Alper Akcan said...

Biraları da unutmuyoruz dimi? Sadece midye değil Belgo'nun çeşit çeşit bira menüsü ve her biranın farklı bardağı... Her gittiğimde 2 kilo kadar midye indiririz mideye bi kaç kişi, bi kilosu domates soslu, diğeri sadece (sütlü gibi olandan) :) Nişantaşı'ndaki Belgo hikaye bu arada, ne lezzet ne ambians. Ben Londra ziyaretlerimin birinde Londra ile ilgili bir yazı yazmıştım http://marketingma.blogspot.com/2006/05/live-from-london.html ama restoranları pas geçmişim.

Son gidişimde Mint Leaf (http://www.mintleafrestaurant.com) diye bi Hint restoranına gitmiştim. Onunla ilgili bi yazı yazdın mı bilemiyorum ama görmekte fayda olan bi yer. Yemekler kadar atmosfer de nefis. Hakkashan'ın Hint versiyonu, hatta belki biraz daha iyi :) Blogunuzu yeni keşfettim bu arada, çok hoş.

Burcuk said...

Alper selam:)dogru diyorsun biralari da unutmamak lazim, Belgo oldukca genis bir bira menusune sahip bir yer.)

Bu arada tam mayis sonu gelmissin havanin cok kotu oldugu zamanda:/ su siralar yaniyor resmen buralari, bir de her tarafta bir atraksiyon var, bir de yazin denemen lazim:)

Hint yemegi konusunda henuz yazmadim, aslinda Notting Hill'de bir restoran var adini bilmiyorum ama muthis hint yemekleri yapiyor..ordan ayrica Bricklane'de yapan cok yer var ama ben daha aglamaktan yiyemedim hicbir yemegi, inanilmaz aci yapiyorlar orda!! Bu senin dedigin yer baya merkeziymis, bir deneyelim hemen:)

Bir de bir de ilk 5 sitesini gordum, cok eglenceli olmus:)

hayvanatbahcesi said...

midye ve bira yanyana geldimi hayatta dayanamaz alır bu bünye iki kilo daha...

Burcuk said...

sen diyette degil misin yahuu? yasak sana kilo:)))

bu midyeler cok kalorili degildi be(kandir kendini burcu kandir) :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»