Friday, July 14, 2006

Bodrum degil Moda :)

Tatil anilarini bir gun yemek bir gun gittigim yerler seklinde yazmaya karar verdim...Bugunun talihli yeri Moda:)

Istanbul'un en bir sakin, en bir pufur pufur yeri:) Yaz aylarinin vazgecilmez mekani...

Aslinda her mevsim severim ben Moda'ya gitmeyi ama yazin keyfi baska oluyor. Kadikoy'e kadar vapur sefasi, ardindan azicik yuruyus (babacim azicik dedim ama ya aaa ehehe:) ) (tamam aziciktan biraz daha fazla olabilir, cok sicaksa da tramvaya binip cikabilirsiniz en kestirmeden), sonrasinda Moda parkinda yukarida yer alan kocaman cay bahceleri ve alabildigine genis deniz manzarasi...

Haftasonu olunca yelkenliler de katiliyor bu guzellige, Bodrum gibi manzara cikiyor karsiniza...ama yaniltmaca olmasin, Bodrum degil Moda:)


Bizim gittigimiz gun 1 temmuz kabotaj bayrami oldugu icin askeri gemiler de mevcuttu manzaranin icinde....bir de yagli direk falan olsa tam olurdu artik ehehe:)

İstanbul'un yakar sicagina ragmen Moda pufur pufur ruzgarliydi, icimiz ferahladi...Ruzgarin yanina bir de sade gazoz aldim ben, cay bahcelerinde en sevdigim seydir...ama illa ki sisede olmali:) kutu olursa olmaz!

Bir de gitmisken Ali Usta'dan dondurma yedik, yine yeni yeniden kavrulmus badem parcalari beni benden aldi:) Cevizliyi de begendim ama bademlinin kalbimdeki yeri ayri, giderseniz siz de deneyin...Bir de unutmayin, toplari cok buyuk koyuyorlar, gozunuz doysun, max 2 topta kalin, zor bitiriliyor:)

Bu fotografi da vapurda cektim, her ne kadar arkadaki adam babakusumun tatliligina golge dusurse de cok sevdim bu fotoyu:) İstanbul'un vapur zevki bir baska gercekten! Umarim yeni vapurlar da eskileri kadar guzel olur...


Son olarak da her ne kadar evde olmasak da en sevdigim reklam mottosunu soyleyip bitireyim: Evdeki huzur, mutluluk budur :)

Herkese iyi haftasonlariiiiiii:)

İstanbuldaysaniz Moda'yi da unutmayin haftasonu programi icinde:) Karniniz acikirsa da ordaki Kirinti'ya gidip etli mantarli durum yiyin, sonra Burcuk demedi demeyin:)

9 comments:

umama said...

burcuk,
ben moda da oturuyorum ve haftasonu gundulzeri, haftaici aksamlari mutlaka biraz yuruyuz yapip çay bahçesinde oturuyorum. ve 1 temmuz'da moda çay bahçesindeydim. kabotaj bayramından hatirliyorum. bu arada ali'nin dondurması güzel gerçekten. ben kaymaklısını çok seviyorum.

evet bahsettiğim evde makarna hamuru yapmaktı. daha önce yaptım ama çok istediğim gibi olmadı. neyse ben biraz araştırayım.

bungalowevlerisirince said...

Umarım fikir verir size..
Ev eriştesi için bence en önemli olan malzeme yumurta.... Annemler burada bilhassa köy ymurtası aldırırlar. lezzeti veren ta kendisi.
Malzemeler:
500 gr makarnalık un
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz
Ayrıca Açmak için:
Yarım su bardağı un
Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.

Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin.

Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın.

Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin.

Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin.
Bezden yapılmış torbalarda saklayın.

Makarnayı pişirirken
* Erişte gibi evde yapılan makarnaları az suyla çektirerek pişirmek gerekiyor.Bu şekilde piştiğinde hafif yapışık görünümlü olsa da lezzeti ve besin değeri kaybolmuyor.

* Bir ölçü makarna için 1.5-2 ölçü su kullanmalısınız.Makarna pişerken birbirine yapışmasını önlemek için kaynama suyuna tuz ve biraz sıvıyağ katmalısınız.

* Makarna kaynayan suya salınıp 10-12 dakika normal ateşte haşlanarak pilav gibi suyu çektirilirse besin değeri kaybolmaz.

* Makarnaya tereyağı veya margarin katıldıktan sonra üzeri bir bez ve kapakla kapatılırsa malzemeler daha iyi özleşir.

umama said...

çok teşekkür ederim ilginize. yapacağım en kısa zamanda. fakat bu makarnalık buğday olayı kafamı karıştırıyor, un+irmik karışımı bunun yerini tutar mı? makarnalık unu nereden bulacağım ki? çok soru soruyorum değil mi?

bungalowevlerisirince said...

İrmik katılmıyor buna eminim. Makarnalık un ise sert buğdaydan üretilen un. Marketlerde paket üzerlerinde bu ayrım pek yok. Sen bulabildiğinle hamur yap en iyisi.

bungalowevlerisirince said...

Şu an yemek yapıyorum. İçeride ocak başındayım. Hem burada yazıyorum hem de gidip yemeği karıştırıyorum. Bu arada cep tel. ile görüntü alıyorum. Duruma göre naçizane ben de siteye ekleyeceğim yaptıgımı.

under the chuyner said...

sen nezaman geldin, nezaman yazdin bunca seyi :) aksam okurum artik ama resimlerden anladigim kadariyla iyi vakit geciriyosun! yasasin :)

Burcuk said...

Umama, aaaa cok sasirdim valla:) ne tesaduf:) keske haberim olsaydi:)) benim de gelecek hayallerimden biri, bir sure modada oturmak her bunyeye lazim bence:)hos besiktasi da cok seviyorum ama modanin sakinligi cok guzel...bu arada ev makarnasi icin aklima geldi en son ev cininde de pratik bir tarif yayinlanmisti, ev cini muhtesem fotolara sahip bir site, bir bak istersen hemen ilk postta:
http://www.evcini.com/

Kolay gelsin simdiden:)

Hakan, tesekkurler yardimin icin:) sen de meraklisin sanirim yemege, ohh ohh daha ilginc tarifler goruruz biz de boylece super:)

Rahsannnn:) valla geldim hemen yavas yava syazmaya basladim, aslinda daha oncesinden konserler vb bir suru sey var yazmak istedigim ama ancak artik:)

vintage biscuit said...

BI TANECIKKKM HOSGELDINNN:))))))
SEN GELDIN BEN GITMISIM\
OZLEDIM KIZIMMMMMMMMMMMMMMMM

Burcuk said...

Hosbulduk Vintagecim:) Ben de ozlemisim valla:))) sen de hosgeldinnnn:)