Saturday, February 11, 2006

Yummy:) Hard Rock Cafe & Leon & Wagamama: Positive Eating + Positive Living

Herkese merhabalar:)

Gectigimiz hafta Turkiye'den arkadaslarim burdaydi, onlara rehberlik yapayim derken paso disarda oldugum icin bu hafta tariflerin yerini mekan onerileri alacak:)

İlk yerimiz Londra'nin unlu Japon restoran zinciri Wagamama. Londra'nin bilimum yerinde bulunabilecek bu zincirin halkalari diger ulkelere de sıçramış durumda, hatta İstanbul'da da baharda yeni acilacak Kanyon alisveris merkezinde yerini alacakmis. Fiyatlar diger restoranlara gore normal duzeyde, yani tabi ki gunluk yiyeceginiz yemege gore pahali ama zaten Londra'da ne ucuz ki? Neyse, arada bir gitmek icin cok guzel bir restoran. Leziz Japon yemeklerine sahipler.

Baslangic yiyecekleri satmiyorlar, bunun yerine "side dish" diye adlandirilan ortak yenilebilecek, bizim deyimimizle ortaya karisik:), atistirmaliklar mevcut. Biz bunlardan Ebi Katsu ve bir de ismini unuttugum tavuklu bir sey yedik. Ebi Katsu kizartilmis karideslerin ozel bir sosla sunulmus hali, aslinda ben karides pek sevmem oyle bir cig gelir hep, ama bu muhtesem otesi bir seydi. Super bir lezzet! Otekisi de kavrulmus tavuk parcalarinin yaninda getirilen soyali bir tatli-aci sostan olusuyodu, cok bir ozel bir yiyecek degildi bence.

Ana yemek menusu cogunluk noodle agirlikli, bilimum sosta noodle corbalari, yemekleri falan var. Ben sahsen pilavli yemeklerden sectim ve Chicken Katsu Curry yedim. Yandaki fotodan da gorebileceginiz uzere bu ekmek kirintilariyla kizartilmis tavuk parcalarinin ustune pilav ve ustune koyulmus curry sosuyla servis ediliyor. Yanda da karisik yesillik mevcut:) "Alti ustu tavuk ustu pilav yahu bunun neresi spesyal" demeyin:) Bu koyduklari curry sosu super bir lezzet veriyor, kesin bir tatmaniz lazim:)

Wagamama hakkinda daha ayrintili bilgiye http://www.wagamama.com 'dan ulasabilirsiniz. Siteye uye oldugunuz takdirde ozel promosyonlardan yararlanabiliyorsunuz. Her hafta yayinlanan bu promosyon voucher.larini bilgisayar ciktisi alip kullaniyorsunuz. Mesela bu hafta Londra'daki bir restoraninda bir ana yemek fiyatina 2 ana yemek promosyonu varmis, Turkiye'ye geldiginde de boyle olanaklar sunacaklarindan eminim. Fiyat acisindan avantajli olabilir, bir bakin derim ben:)

İkinci yerimiz de Oxford Circus'a 5 dk mesafede bulunan Great Marlborough Street'te yer alan Leon. Leon bir Fas restorani, kucuk, sevimli bir mekana ve sempatik calisanlara sahip. Oglenleri oturarak da yeseniz kutularda yemek servisi yapiyorlar. Gayet saglikli ve de super leziz yemeklere sahip. Bizim damak tadimiza yakinligi sebebiyle ablamla benim favori yemek yerlerimizden:)

Ben ne zaman gitsem yandaki fotoda gordunuz kofteli yemekten yiyorum. Salcali kuzu etinden yapilma kofte, ustune yogurtlu sos, yanina pilav ve kirmizi lahana salatasindan olusan bir kutucuk:) Kofte kuzu etinden yapilmasina ragmen hic agir degil. Pilavin icine susam ve bilimum cekirdek ici koyuyorlar ki annemin pilavindan sonra yedigim en guzel pilavlardan biri:) Cok hafif ve de leziz bir yemek:)

Bunun yanisira baska bir favorimiz de super flood salad isimli salata (umarim isimi uydurmuyorumdur:) hatirladigim kadariyla boyle bir ismi vardi). Bu salatanin icine brokoli, bezelye, bilimum cekirdekler ve tel sehriyelerden koyuyorlar, limonlu bir sosla servis ediyorlar. Dun oglen yemegi saatinden biraz gec gittimizden dolayi kalmamisti, ama giderseniz aklinizda olsun, cok doyurucu ve guzel bir salata:)

Leon hakkinda biraz daha bilgi edinmek icin su linke bakabilirsiniz:
http://www.london-eating.co.uk/5848.htm

Ucuncu yerimiz de Hard Rock Cafe! Londra'da iki adet HRC mevcut, biri Leicester Square'de, digeri Hyde Park Corner'da. Biz dun gece ikincisine gittik. Burasi oldukca genis bir cafe-bar ve altindaki restoran kismindan olusuyor (ki dun gece kapaliydi bu bolum). Mekanin her yeri bilimum muzisyenlerin kiyafetleri, ozel esyalari vb ile dolu ve oldukca ilgi cekici. Genel olarak Amerikan tarzi bir dekorasyonu var. Degisik yerlerde olan bir suru ekrandan cogunlugu pek de Rock sayilamayacak ama gayet de eglenceli klipler yayinlaniyor. Muzik sesi biraz fazla yuksek, o yuzden aslinda gelip uzun uzadiya yemek yenilip muhabbet edilebilecek bir yer degil bence. Yani 2-3 kisi olsan bir derece ama kalabalik grupla zor! Yemekler genel olarak asiri derecede pahali, hani leziz ve de kocaman porsiyonlar ama yine de oyle her kafaniza estiginde gidip yiyebileceginiz bir mekan degil, sahsen ben yapmam:) Zira ogrenciyim zaten! .)

Yalniz yemekler bir yana bir tatli yedik ortaklasa, super bir seydi! Hot Fudge Brownie Sundae bizim bazen evlerde kullandigimiz kocaman mumluklara benzer buyuklukte bir kadehte geliyor (kadehten uygun bir kelime bulamadim ciddi buyuklukte bir sey:)). En altta brownie, ustune dondurma, ustune krema ve cevizlerden olusuyor. Dusundukce tekrardan bir "ahh ahh" oldum:) Oldukca kalorili ve bununla dogru orantili bir sekilde leziz bir tatli! Eger bir gun yolunuz HRC'ye duserse biricik tavsiyem bu tatli olur:)

Web sitesi icin: (yalniz bu adresteki direkt Leicester'dakini gosteriyor)
http://www.hardrock.com/locations/cafes/cafes.aspx?lc=LOND

Herkese mutlu haftasonlariiiiiii:)

4 comments:

Tijen said...

hani yolum londra'ya düser mi önümüzdeki 3-5 sene bilmiyorum ama aktardiklarina tesekkürler sevgili burcu!
hard rock cafe deyince kötü anilarim canlandi, yillar, yillar önce paris'teki hard rock cafe'de yedigim ve o zaman bana gayet normal gelen bir yemekten sonraki gün müthis bir mide bulantisiyla baslayan uzun ve yüksek atesli gribimi animsadim. hani yemekten miydi degil miydi bilmem ya, insan bir kere kötü tecrübe yasamayagörsün degil mi? paris'teki son günüm feci geçmisti, tatilden gelip de hasta olunca müdirem duruma inanmadi. hayatimin ilk 39.5 derece atesli hastaligiydi ve eve doktor çagirmak zorunda kalmistik! size afiyet olsun ne diyelim? sevgiyle, tijen

Burcuk said...

Sevgili Tijen,

Yorumun icin cok sag ol:) Boyle yerler aslinda yemekten cok turistik mekan olmus artik, dekor yer falan ilginc hani gorulmeli ama bence yemek olarak cok da bir ozelligi yok, yani benzer yemekler her tarafta bulunabilir. Aslinda mekani gormeye ve icmeye falan gitsen belki daha uygun olabilir, zira icecek fiyatlari diger yerlere oranla cok da uc degildi.

Ama seninki kotu olmus cidden, neyse sen kotu anilarini canlandirma:) Londra'ya gelirsen Leon'a git:) Ya da Wagamama'ya:))

Sevgiler,

Burcu

Anonymous said...

Selam Burcu-san....yemek bloguna uygun olsun diye nikimizi modifiye ettik. Sudur ki, bir Japon Gula$I seklinde bir Macar-Japon füzyonu projem var bu isimde ama nasıl çıkartırım bilemiyorum :)

Ha bu arada Wagamama Japonca: "Bencil, egoist" demektir :)) iyi isim seçimi mi tartisilir.

Ba$ba$, görüsürük!

Burcuk said...

Urashima:) Valla bu Macar-Japon fuzyonu ilginc duruyor:) bilemiycem:)

Bu arada ben hic Macar gulas yemedim ama babamin cok komik bir anisi vardi:)O geldi aklima:))) Bir gun bir is gezisine gitmis Turkiye'de baska bir yere, is arkadaslari da bir arkadaslarini kafalamislar iste Macaristan'a gitti falan diye, ne alaka bilemicem orasini:)

Neyse, sonra babam donmus de o keklenen arkadasi da durup durup soruyormus "x bey nasildi macaristan? gulas yedin mi gulasss?" diye, babam da "ooo yemez miyim yahu bizim burda yediklerimize de gulas mi denir kardesim" diye devam ettiriyormus dalgayi:))) Bu arada babamin da hic gulas yemedigini soylememe gerek yok sanirim:D Komik insanlar yasiyor memlekette:)))

Bu arada isim falan salla yemekler muhtesemdi, tabi sen alalarini yemissindir bilimum Japonya seyahatlerinde:)

Bir de son olarak blogundaki turkce-ing-japonca azmini takdir ettim harbiden:))) Guldurdun aksam aksammm:)

Gorusuruzzz .)