Monday, February 20, 2006

Itsu: Japonlara hayran olmak icin bir sebep daha!

Gecen seferki Wagamama muhtesemliginden sonra Japon'lara hayran olmak icin bir diger yemek yeri daha kesfettik: Itsu :) Itsu, Japonca'da "ne zaman" anlamina geliyormus. Londra'nin degisik yerlerine konuslanmis bir sushi zinciri. Fiyatlar Wagamama'dan daha uygun, ama tabi menu olarak da daha farkli. Cogunlukla "take-away" hizmet veriyorlar. Kocaman kutularda sushiler ve salatalar satiyorlar. Ayrica restoranda yemek icin corba vb degisik yiyecek secenekleri de mevcut menude. Londra'ya yolu dusenlerin kesinkes ugramalari gereken yerlerden bir digeri!

Itsu'ya daha once de ugramistik ama Sushi on yargim yuzunden dogru durust bir sey yiyemeden cikmistik. Zira cig balik kavrami kafamda hala on yargi seklinde! Ama dunku oglen yemegimizden sonra bir dahaki sefere ben de sushi mi yesem acaba diye dusunmuyor degilim:)

Sevgili kivircigim dunku dogumgunu surprizleri arasinda bir de Itsu'dan oglen yemegi ayarlamis, sinema oncesi super bir degisiklik oldu! Ablam kendisine ustte gordugunuz sushi kutularindan almis.

Salmon in a Rushdie, degisik cesit somonlu sushilerden, salatadan ve soslardan olusan bir kutu. Cok bir kocaman ama tek kisilik:) Ben klasik bir sekilde yine cok cesaret edemedim bu pek cig gorunen somonlu sushilerden denemeye ama pirincli olanlarindan denedim, bunlarin da cevresinde pirinc ve bir cesit yosun var, icinde de degisik bir sebzeler ve somon. Ve de itiraf etmem gerek ki super bir seydi! Degisikliklere biraz daha acik olmam gerek, evet!
















Ablam tabi benim sushi cesaretsizligimden haberdar oldugundan yemegimi riske atmamis ve sag olsun bana tavuklu bir salata almis. Sesame Chicken and Bean ismindeki bu salata kutusunun icinde susamlanmis tavuk parcalari, havuc, fasulye, kabak cekirdegi, yesillik, noodle ve hijiki denilen siyah yosunlardan var. Bir de tahinli bir sos koymuslar.

Bu hijiki denen garip yosunun ilginc bir tadi var, biraz fazla tuzlu gibi geldi bana ama guzeldi de ayni zamanda. Digerleriyle karistirip yenildiginde tuzu biraz notrleniyor, iyi oluyor.

Bir de burdaki bu yemek ve salatalara kabak/ay cekirdegi koyma olayinin hastasiyim resmen! Inanilmaz bir lezzet veriyor yiyeceklere.

Tahinli sosla beraber leziz bir yemekti gercekten de, burdan kivircigima bir kez daha tesekkuru borc bilirim, sayesinde yeni bir tat daha girdi hayatima:)

Daha ayrintili bilgi icin:

http://www.itsu.co.uk/

Herkese mutlu haftalarrrrrr:)

17 comments:

b. said...

japonların yaptıklarında suşi akla gelir oldu artık. japonlar mı yapmış abey? safasatası unutulacak gibi. çok yazık..

:)

Burcu Karadaş said...

sizin sushi olayına bakış açınızdan bi adet ben de vardı.hala var çaktırmıorum.daa hala tatmadın sen ondan gibi bir söze maruz kalmamak amaç :)
sizin kendi yaptığınız ilginç tariflerde sushiden daha egzantrik geldi baaa walla.ben anladım ki hakkat alıştığından başka tatları denemeyecek kadar geri kalmışım..
yiyemem o çiğ balığı da kardeşim..başlarım modernliğine yane:D:D:D

Burcuk said...

:)))

sayin bihaber acansi muhabiri, pek bir yorgunum tam anlayamadim ne demek istediginizi ama benim bildigim japonlar yapmis sushiyi, yoksa ajansiniza gelen kesfedilmemis bir bilgi mi var dagarcikta:))

sevgili burcyni, valla ben de aynen oyle diyordum, aman oyle cig cig ıyyghhh igrenccc modundaydim, zira gercekten soyle bir gozlerini kapat, ham yap:)) tadi guzel:))

bu arada hangi tarif egzantrik geldi merak ettim:)

sevgilerrrr

Burcu Karadaş said...

wallahi hangi tarifi söylesem karar veremedim..:)
şu değişik somonlu salatayı mı,kabak çekirdeğini çitlemek varken koyduğunuz yemeği mi,yoksa hepsini mi? :D:D
alışık değil bünye..size afiyetler olsun;)

Tugc said...

Ya bende de sushi on yargis var..Cig balik yemek cok zararliymis, oyle okudum, o yuzden yiyemiyorum her ne kadar denemek de istesem..
Zaten o kadar cok balik yedim ki 2 yil boyunca Norvec'te, artik balik deyince, bi yok ben almayayim oluyorum:)
Tamam param olsun gelmeye calisicam, soz..Sen de US e gelirsen gezdiririm, tabi bir de Kusadasi var..Kusadasinda daha bi iyi turist rehberiyimdir:)Bekleriz efendim..

Burcuk said...

Burcyni, guldurdun beni valla:))) kabak cekirdegi vb cekirdekler burdakilere gun icinde saglikli atistirmalik yiyecekler olarak satiliyor, bir de yemeklerin icine koyuyorlar iste. Usenme sen bir gun otur ayikla, sonra bir koy pilavin icine, bir dene bakalim:) Ya da salatanin icine:) Bu arada sushi on yargin var ama otekisi tavuklu yahu, onda bir sey yok:))

Tugce, ya biliyorum bu cig balik yemekle ilgili maili, sanirim ektede bir resim vardi, boyle adamin beyni mutasyona ugramis falan fisman photoshoplar:D ben de ilk gordugumde "aman yarabbi aslaaaa" seklinde tepkilerdeydim:) Ama yani Japonlar gayet zeki adamlar, onlara yillardir bir sey olmuyorsa bize de olmaz herhalde:)

Yahu Kusadasi'nda yazlik mi var??? Biz de yaklasik 12-13 yildir her yaz gideriz, aa tesadufe bak:)

Tugc said...

Evet Kusadasi'nda bizim yazlik var..Sahil sitelerindeyiz biz..Egel Anya sitesi, nazilli sitesinin yaninda hemen..
Sizin nerde?
Biz de 11yildir filan gidiyoruz..Ay sansa bak..Yazin kesin gorusmeliyiz..

Burcuk said...

Valla hee, ne tesaduf:)) Bizim de Guzelcamli tarafindaki sahil sitelerinde. Ben gecen sene butun yaz ordaydim, ama bu yaz gitmem biraz zor gibi gozukuyor :( ama gidersem kesin goruselim valla:)))

ycurl said...

Burcu,
oncelikle gec olsa da dogumgunun kutlu olsun. Sushi konusunda da denemeni tavsiye ederim. Cig balik yemek dusuncesi ne kadar igrenc ya da saglikli olmasa gibi gorunse de bir kere sushi yedin mi hep yemek isteyeceksin :) ben her cesidini sevmiyorum. O yuzden pisirilmis olanlarla basla burada california roll adi altinda satiliyor. Ondan sonra cig olanlari da test edersin.

Burcuk said...

Ycurl,

Cok tesekkurlerrrrrrrr:))) Sushi on yargim bu yemekten sonra azcik azaldi. O butun baliklilardan yemedim ama ufaklarindan tattim, gayet leziz:) ama dedigin dogru bir pismis olanlarindan denemek lazim, bir dahaki sefere aklimda olsun.)

Yazarken Eğlenen Adam said...

ya ben ne zaman suşi lafını duysum gözümün önüne bir resim geliyor. Bir arkadaş göstermişti uzun yıllar suşi yiyen biri baş ağrısı şikayıtiyledoktara gidiyor adamın beyninde birsürü kurtcuk çıkmıştı.

Ameliyat görüntülerini görmüştüm, aman almıyayım kaldı ki, çiğ köftede de var bu risk. Çiğ hiçbirşey yemiyorum o yüzden et namına, ki parazit sorununun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. :P

Tugc said...

Iste aynen benim de o resim geliyor aklima,yiyemiyorum bir turlu..denemeye de korkuyorum acikcasi..Ya birileri sushilere karsi savas acti, asparagas seyler uyduruyor, yada cidden kotu birsey..:)
Bu arada burcucum, yazin gelirsen olur da bir ihtimal, mutlaka goruselim:)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Tuğçe inan gerçek. Ben bu tarz bir olayı bana gelen bir müşterimden duydum. Askeri tabip yüzmaşı ve bir vakada boyun bölgesinden bayağı kurtçuk çıkartmışlar. 1 kga yakın dedi hatte aha detaylı anlattı da mideniz kalkasın sizin. :)

Biz inanmadık resmi gösterince adam teyit ett gerçeği. Zaten çiğ sevmem hiçbirşeyi, sıcak olacak anca o zaman.

Prensip işte, giderek İngilizlere benziyorum bu prensipler konusunda..?
:D

Mr_TD said...

valla benim favorum , Gyoza, aslinda cin asilli bir yemek olmasina ragmen , japonyada cok yaygin,bir cesit manti aslinda.Sanirim Orta asyadaki türklerde varmis, kirgiz mantisi mi ,öyle birseyler diyorlardi,yanlis hatirlamiyorsam.
görüsnüs ya da daha dorsu tarifi de su sayfda buldum
http://japanesefood.about.com/library/weekly/aa100702a.htm

güzek eksice bir sosu da var.Sanirim yufkalari asya malzelemeri satan dpkkanlarda bulmak mümkün.Genelde starter olark ama ben hep cift porsiyon olarak aliyorum ana yemek niyetine.
Firsati olan denesin.Afiyet olsun.

Tugc said...

nerelerdesin burcuk....?

Burcuk said...

Dondummmm:)

Tugcecim bir haftadir kucuk bir tatildeydik, o yuzden yazamadim, yeni geldim, fotolari yukliyim hemen bir anlatircam tatil maceralarimizi:)

Atonica, yorumlarini esefle kiniyorum:) Surda ne guzel anlatmisim, sushiler soyle guzel, japonlar da boyle super diye altina kurtcuklu yorumlar yapilir mi yahu:))) ya ben de gordum o maili, hatta bi onceki yorumumda tugceye onu anlatmaya calisiyodum ama mideler kalkmasin babinda beyin mutasyonu demistim, sen masallah acik acik anlatmisin:D

ben inanmiyorum valla halen daha, boyle bir sey olsaydi simdiye butun japon nesli gitmisti ki nitekim dunyanin bilimum yerindeki kamerali turistlerden takip ettigimiz uzere gayet saglikli bir sekilde yasiyorlar:)))

Mr. TD, bu senin yazdigin da cok guzel gozukuyor, eminim cok lezizdir, denk gelirse hemen deneyeyim:)

Esyalarimi bosaltayim, hemen yazicam yazimi:)

Anonymous said...

ahhhhhhhh..wagamamaaaaaaaa...yorgun olmasam atlayip gidecegim....iyi ki istanbulda da acildi...yemin ederim agzim sulandi...uff.......rice dishleri de deniyecegim...yengec yedik, cok guzeldi...nam nam. sevgiler.