Friday, February 17, 2006

Global Show: Dance Dance Danceeeeeee :) Cool!

Bu aralar, son zamanlarda yazdigim her post.ta belirttigim uzere, inanilmaz cok isim var yapmam gereken. Bu yuzden de sevdigim islere hic vakit ayiramiyorum ve bunlardan biri de ne yazik ki swing dance kursum. Bu kursa burda basladim ve hayatimda gordugum en guzel ve eglenceli esli dans oldugunu dusunuyorum. Esli danslar genelde bir kasinc olur eger karsinizdaki sevgiliniz veya esiniz degilse, hep bir mesafe koyma gereksinimi duyar insan. Ama bunda hic oyle bir sey yok gercekten, saf eglence! Amerikan kokenli bir dans ve de ozellikle jazz muzikseverlere hitap ediyor.

Neyse iste, bu aralar kursa gidemiyordum ama bu gece okulda Global Show adi altinda degisik ulkelerden bir suru dans gosterileri olacakti, ki biri de swing tabi ki, e bari gideyim bir ic gecireyim dedim. Cok guzel vakit gecirdim, inanilmaz etkileyici şovlar vardi, videoya da cektim ve de iste buyrunuz burdalarrrrrr:)))

Swing Dance: Belirttigim gibi, favori dansim, super super superrr! Baska da yorumum yok:))) Ben burdaki gibi tabi abarti bilmiyorum, kurslara duzenli gidemedigimden, ama genel adimlari ve donusleri yapabiliyorum:) Insallah ilerleticem:)





Tap Dance: Hayatimda en cok ogrenmek istedigim ikinci dans. Bir ara İstanbul'dayken Bilgi Universitesi'nde kurslari acilmisti ama o kadar pahaliydi ki gidemedik. Neyse, hayat daha uzun:)




Syrtaki: Bildigimiz sirtaki:) Benzer kulturlerimizden dolayi cok sevdigim bir dans stili, muzik falan zaten belli ediyor kendini sicakligindan, ahh ahhh:))





Vietnamese: Vietnam'in folklorik dansi, ilk defa uzak dogu dansi seyrettim, gayet etkileyiciydi:)





Belly Dance: En guzelini en sona ayirdim desem :) Ehehe:) Yok gercekten swing ve tap bir kenara, belly dance.in kalbimdeki yeri ayri. Zennube'de dans ediyorlar, kendimi zor tuttum resmen sahneye atlamamak icin:) Simdi dans edenlerin hakkini yememek lazim ama bilenler bilir yani ben bunlara on basarim :))





Not 1: Goruntuler dijital fotograf makinesiyle cekildi, o yuzden ustun kalite seklinde degil, hos gorunuz:) İyi seyirler:)))

Not 2: Bunlarin yani sira samba, cin, ve irlanda dansi gosterileri de vardi. Boyle uluslar arasi bir ortamda olmak gercekten super bir duygu:)

9 comments:

Tugc said...

Beni Norvec anilarima geri goturdun be Burcuk;)
Ben Norwegian Swing ogrenmistim orda, bir de biraz sirtaki..Norwegian Swing farkli ama bundan;)Sirtakiye dikkat edince ne kadar Ege yoresi zeybek oyununa benzedgini goruyorsun aslinda..Ben bir Halk Oyuncu olarak, sunu diyebilirim ki, sadece daha hizli muzikle olani diyebilirim;) (Eh benim de Turkiye 3. lugum var canim:) hava yapayim biraz:) )
Bence Belly dance kesinlikle sen cok daha iyi yapiyorsundur, ben bunlari begenmedim:)
Birden senin bu yazilarini okuyunca, acaba artik sacmalamayi ve tembelligi birakip ders calissam, sonra da LSE de master planlari mi yapsam acaba diye dusunmeden edemedim..Neden bilmem..
P.S: ben ekonomiye cok on yargili yaklasanlardandim, taki bu donem ilk ekonomi dersimi alincaya kadar..Cok sevdim..Dur bakalim insallah notlarim da iyi olur da, sevgimi etkilemez;)

Mr_TD said...

@burcuk
He he sende video olaylarina girmissin bakiyorum,degisiklik iyi oluyor aralarda böyle.

@tugce
bu kadar anlattiktan sonra resimleri de koyarsin artik

Burcuk said...

:) Mr. TD, valla iyi oldu, ben de sevdim bu video olayini, cunku bir de normalde cok yer kapliyor foto makine.de cekilenler, o yuzden hic gonderemiyordum arkadaslarima falan, burdan boyle paylasmak iyi oldu:)

:) Tugce, cok merak ettim acaba norvew swing nasil? valla bir fotograf isteriz TD'nin dedigi gibi:)) Sirtaki bence de cok benziyor zeybege, hatta bazi hareketler ayni gibi, ama dogru diyorsun daha hizli, neden bizimki yavas olmus bilemedim:)))

LSE super bir okul gercekten ve yani sadece not ort.ni guzel tutacaksin ve de ambitious olucaksin, ve bir bakmissin kabul almissin. yurt disi deneyimine bir sene de Londra katarsin bak cok eglenceli olur:)))

Tugc said...

fotograflarim yok norwegian swingle ama..bana burdaki swing sanki biraz rock n roll tarzi yaklasilmis gibi geldi..Cunku swingde daha belli hareketler vardir genelde;) Norwegian swingde ise donusler filan cok eglenceli oluyordu, hala daha biraz hatirliyorum;)
Eger notlarimi duzeltebilirsem, bir de bakmissin ben study abroad icin veya master icin Londra'dayim..kim bilebilir ki;)
Halk oyunu fotograflarimi scan edebilirsem koymaya calisirim;)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Çökertmeden başka dans tanamam arkadaş! :D

Yazarken Eğlenen Adam said...

Ha birde belly dance nedir ki, sen gel benim eski hatunlardan birini izle yani kalırsın bunları bir oraya bir buraya vurur. :D

Burcuk said...

:))) e atonica tabi bunlarin boyle bir dogustan gelme bir kabiliyetleri olmadigi icin tam oturmamis ustlerine:))) Turk kadinlarinda bir dogustan kivirma yetenegi mevcut:) di mi ama:)

Burcu Karadaş said...

hakkat çok eğlenceli görünüo zaten eşli dansa bir sempatim var her ne kadar eşsiz bi insan olsam da:D
gidecek bi dans kursu ben de istiodum-hala da istiorum ya-amma velakin saçma sapan nedeler dolayısıyla etletiorum hayatımı işte herkes misali..
walla bizim türk kadınlarının kıvırtma olayına bu egzantirk bakışları ve shakira yeteneğine sahip olduklarına dair sonsuz inançlarına saygı duyuyorum tabe..onlar da kimmiş de mi..nerde biz??** :D

Burcuk said...

burcyni, sanki sende bir suphe gordum bizim kivirtma yetenegimiz konusunda, ayip olmuyor mu ama ehehehe:)))

ya saka bir yana cidden cok eglenceli bir sey dans etmek ve de insana pozitif enerji verdigini de dusunuyorum ben. insallah soyle duzgun bir is bulayim da ilk isim duzenli bir sekilde bir dans kursuna baslamak olcak:)