Thursday, April 05, 2007

Sehriyeli Mercimek Salatasi

Semra Sultan mutfagindan inciler, sezon 1, bolum 1: Sehriyeli Mercimek Salatasi :)

Turkiye'ye geleli bir kac gun oldu, yavas yavas alismaya basliyorum. Hala her seye bidir bidir soylenmekle mesgulum, orda burda donup insanlara 'soyle olsa daha iyi olmaz mi' diyesim geliyor, cogunlukla da soyluyorum:) Sehre gelen yeni gicik kiz havasi hakim ama yapilabilecek bir sey yok, duzelecek bir sey varsa soylenmeli degil mi?

Gunler gundemi yakalamaya calisarak ve aylardir gorulmemis yakin akraba, dost, tanidik gorerek geciyor. Bu gorusmelerin de bir kismi evde olunca tabi annekusum dokturuyor butun marifetlerini:) Ben de fotograf makinemle pesinde dolaniyorum mir mir:)))

Bu salata tamamen annemin uydurmasindan dogan bir tarif, ailecek cok iyi basardigimiza inaniyorum bu ufurukten teyyare lezzet yaratma isini:)

Once azicik yag kizdiriliyor (anladigim kadariyla zeytinyagi ama tam emin degilim), ustune kori baharati koyuluyor. Bunlar biraz birbirine alistiktan sonra devreye susam, keten tohumu, kabak cekirdegi (buna da iyi alistirdim annemi:) ), tuz, karabiber, toz kirmizi biber vb bilimum baharat giriyor. Birazdan bir de bakiyoruz, o da ne, sehriyeler de gelmis:)

Bunlarin hepsi azicik kavrulduktan sonra birazcik su koyulup sehriyelerin sismesi/pismesi bekleniyor. Sonra da haslanmis mercimekle karistiriliyor.

Bu taze pismis karisim biraz soguyunca icine dogranmis marul, taze sogan ve soya sosu katiliyor. Yanilmiyorsam limon da koydu ama emin degilim.

Ve de boylece hemencecik yemeye hazir super bir salata ortaya cikiyor:) Yapimi oldukca kolay ama malzemelerin hepsini el altinda bulmak tabi biraz sorun olabilir.

Simdiden afiyet olsun:)

*Annekus eve geldiginde bir sorup duzeltecegim postu, simdilik boyle kalsin bakalim.)

5 comments:

Burcu said...

burcucumm hoşgeldinn canım.nezamandır sana bişiler yazamıyordum özlemişim.bi de baktım türkiyedesin.ha bi de işin hayırlı olsun inşallah çook mutlu we başarılı olursun.
mamalar süperrr salataya bayıldım bende yapmak istiyorum :) ama önceden mercimeği filan haşlayıp dondurucuya atmak lazım ki iş dönüşü hemencik oluwersin :)öpüyorum seni mucukkk

Burcuk said...

Burcucum tesekkurler:) hosbuldum:))) ben de seni takip ediyorum ama pek yorum birakma firsatim olmuyor:/
salata nefis:)
bir de duzeltilecek bir yani yokmus anneme sorduguma gore, gonul rahatligiyla yapabilirsiniz:)

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

yine acıktım ya :)

Tugc said...

hosgeldin burcuuu :)

Burcuk said...

Aqua, afiyet olsun simdiden:)

Tugcecim hosbulduk:))