Tuesday, July 18, 2006

Sushi yiyen insan !!!

Sevgili "sushi yiyen insan",

Genelde "sushi yiyen adam" olarak geciyorsun ama ben seni cinsiyet gozetmeksizin insan olarak ele almayi daha dogru buldum.

Bilsen ne kadar cok sevenin var, ne cok insan seni ariyor her gun Google'da! Her gun en az bir kisi "Sushi yiyen adam" napiyormus bugun diyor, bir diger kisi "sushi yiyen adamin sonu" diyor, bir baskasi azcik sushiden bir sey mi olurmus "fazla sushi yiyen adamin sonu" diye soruyor, ardindan baska biri cikiyor "sushi yiyen adamin beyni" diyor...Liste uzayip gidiyor...Inan unlu bir insan olsan bu kadar aranmazsin.

Arastirmaci insanimiza burdan bir aciklama yapma geregi hissettim ben de kendi capimda: Ne sushi uzmaniyim, ne de cok bir sushi yemisligim vardir. Nitekim, akil var mantik var guzel kardeslerim, insan bir forward mailde kurtcuklu bir beyin ve de altina da ufurukten teyyare bir hikaye gordu diye kose bucak arar mi nedir bu adamin akibeti diye?

Dusunuyorum simdi bir sushi yiyen insanlari, kivircigim itsu hayranidir, enistem oglen yemeklerinde kafasina estikce yer, met.im dedigine gore son zamanlarda sushicodan paket siparis yapiyormus sık sık, Endonezyali arkadasim Doni'nin favorisi yo!sushidir, Kanadali arkadasim Laura kendisi yapmayi bile bilir, Japon arkadasim Toyomi de aliskanliklari dogrultusunda yer bolca, bizim okulun cogunlugu oglen yemeklerini kantanin sushi paketcikleriyle yapar, ben de ara sira aklima geldikce zevk alarak yerim...Bu liste daha uzayip gider...Bu insanlara baktigimizda hicbirinde bir beyinde kurtcuk belirtisiyle karsilasmayiz, zira hepsi zehir gibi akilli genc insanlardir:) E hadi benim cevremdeki insanlari gecelim, dunyada milyonlarca insan (basta Japon'lar olmak uzere) her gun bir suru sushi tuketiyor, hicbir sey oldugu yok, hatta Japonlarin nasil ileri bir millet oldugunu dusunursek acaba bu kurtcuklarin beyin acici bir etkisi mi oluyor da biz bilmiyoruz diye bile dusunuyorum.

Neyse, uzun lafin kisasi, sushi'den zarar cikacagina ben sahsen inanmiyorum. Neymis pismemis balikmis! İlla ateste mi pismesi lazim yahu? Karadenizliler yillardir tuzda pismis balik olan lakerda yer, herkesin laz diye dalga gectiklerine bakmayin, ciddi zeki insanlardir.

Bu demek degil ki tabi hicbir zarari yoktur, belki de vardir bilemiyorum. Ama gorundugu kadariyla her kafadan ayri bir ses cikiyor, kansere faydali diyen bile var, o yuzden duyulan her seye inanmamak lazim.

Zira su an Turkiye'de daha yayginlasmadigi icin zengin yiyecegi olarak biliniyor, bu durumda bu forward mailin kose basi donercileri tarafindan bilerek atildigina dair komplo teorilerim de mevcut:) nitekim gelse Turkiyede de marketlere falan, gayet hafif bir oglen yemegi secenegi olabilir cogu insan icin...

Gidin deneyin, hicbir sey kaybetmezseniz (beyniniz de dahil [bana gore]), simdiden afiyet olsun:)

10 comments:

Burcuk said...

hey:) thanks! it's in Turkish:)

Burcu Karadaş said...

de şimdi olay şöyle oluyor..:))

bu cümleye giremeyeceğimi farkedip sadede geliom:D

"ben sushi yimeeeeeem" yiemem dediysem yimem..misal gecen ızgara yapılıodu ve eniştem kızartıodu..teyzem "aaa...Bırak bi ben kızartayım olmas o ööle" die kalkıp ter içinde kalmak pahasına kendı yaptı mangalı:D

bizim ailenin hatunlarına özgü bı durum,biz değil pişmemiş az pişmiş bile sevmeyiz..ille çok pişecek:D

hem ööle köşebaşı dönercileri die şey etme..ben seviom biliom..balığı da..ama pişecek cnm ya..

anlamam ben ya..elin japonu yisin..o yisin efet:D!

vintage biscuit said...

ben sushi yiyemem biliyomusun
pismisini bile yiyemem :))))
yemeyi cok isterdim ama yiyemiyorummmm . koku geliyo bana baliktan
cig baligi hic dusunemiyorum :)))))
canikommmm ama sen goturrrr :)))))
mucxxxx
cok guzel fotografff
opuldun
dersler ne alemde
annen beni gorevlendirdi blogcular arasinda . kontrol ediyom arada seni :)

Anonymous said...

sushi cok severim!!! ama o kocamanlarindan olmasin.
hmmm soya sosuna batir batir ye :)
canım istedi bak simdiii
of of :)

hera said...

sushi mmmm
en cok da avocadolu olanlari
bayilirmne ruhu olan bir ftg bu boyle bu arada:)

Burcuk said...

Burcyni, ben de cok pismis severim ama bunun olayi farkli:) eheh:)

Vintage, dersler fena gitmiyor canim be, ugrasiyorum da aman pek sicak eheh:) super super ben cok mutluyum havadan, odam da pufur pufur ohhhhhhh:)

Hakan, hocanin dedigini yap yaptigini yapma mi diyorsun ne is.)

Zeynep, ben de cok buyuk oldu mu yiyemiyorum, minikleri ideal:)

Hera, bence de avakadolu minik veggie.ler cok guzel, maki mi diyorlar, ne diyorlar onlara?

Bu arada ruh derken? eheh:) iyi mi algilasam? biraz flu cikmis, surekli hareket halinde oldugumdan:)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Öncelikle tıbbi olarak böyle bir vaka olabilme ihtimali var. Çok çiğköfte yiyen bir kadının boğaz bölgesinden 500 gr kadar kurtçuk alındığını bizzat askeri tabip bir yüzbaşıdn duydum. Hatta biz resmi gösterdik diye anlattı olayı. Antepte idi yanılmıyosam.

haa ben zati yiyemem izgara ve kızartma balık dışında balık yemeği ayrıııı.. Raki için o mikrobunu kırar be... :P

Burcuk said...

Aman belki de baska bir sey vardi buna yol acan? bilimsel kanit talep ediyorum hakim bey=)

anyone said...

bana yıllar önce, sizin bahse konu olan ziyaretçinin sorduğu soruya cevap veren bir fwd mail gelmişti. iğrenç fotoların olduğu. sözde adamımız çiğ balık yiyiyor ve bir süre sonra beyni çürümeye başlıyor. uydurma da olabilir ama böyle şeyler etkiliyor ister istemez. çiğ et yemeyen biri olarak o zamana kadar yememiştim, ondan sonra da özellikle yemedim.

ama özel sosuyla bir somon füme'ye hayır demem.

Burcuk said...

anyone, ya iste o mailden sonra zaten herkes boyle bir galyana geldi, millet fellik fellik ariyor nette nedir bu adamin sonu diye:D ehehe:)) ben inanmadim o maile ya bilmiyorum:)

somon fume bana biraz agir geliyor, haslanmis veya tavada daha cok seviyorum somonu:)