Saturday, July 22, 2006

Has-El Gozleme (KDZ Eregli)

Karadeniz Ereglisi'ne gittiginizde yemeden ayrilmayacaginiz sey mevsime gore degisiyor aslinda. Kisin gittiyseniz kestane yemeniz lazim kesinlikle...Haziran basi gittiyseniz haftanin bir gunu belirli bir mahalle pazarinda cilek kokusunu icinize cekmelisiniz ve de osmanli cileginin tadina bakmalisiniz, o bambaskadir cidden, recelini falan yeseniz "simdiye kadar ben cilek receli mi yemisim?" dersiniz:)

Bu dogal guzelliklerin yaninda tabi her mevsim yenilmesi gereken bir sey varsa o da kesinlikle baliktir, sahildeki balikcilarda deniz manzarali bir balik yemelisiniz ve de sahil yolu ustundeki kucuk bufede midye tava yemeyi de unutmamalisiniz.

Bunlarin yanisira butun sehirlerde bulabileceginiz ama burdakinin kesinlikle tadinin unutulmaz olduguna inandigim bir diger yiyecek de gozleme. Borek dediginiz zaman akan sular durur zaten bende:) Ev yapimi borekler, anne-yenge borekleri ve de Asli'nin su boregi favorim. Gozleme de borek cesitleri icinde cok sevdiklerimden biri. En guzel gozlemeyi ananem yapardi, sac ustunde ispanakli, yanina da yogurt, offfff....
Disarda yedigim gozlemeler icindeyse unutamadigim lezzetler 1) Fethiye'de Kayakoy'deki teyzelerin yaptigi tahinli gozleme 2) Eregli'de cok yakin bir arkadasimin yengesinin dukkani Has El'in gozlemesi.

Has El, Eregli sahilindeki bir suru gozlemeciden biri, bence en guzeli:) Her turlu gozlemeyi super yapiyor, benim favorim patates-kasar-sucuk karisik, yanina da soguk kola, ahhh super:)

Son gittigimde yakin bir arkadasimla gitmistim, o da mantarli kasarli yedi, o da cok muhtesemdi. Eregli'ye yolunuz duserse aklinizda olsun, gozleme yemeden ayrilmayin, tabi ki Has El'den:)

Herkese iyi haftasonlari:)
Not: Ilk foto cok kotu oldu biliyorum ama onunun bos oldugu bir an yakalayamadim bir turlu:/

9 comments:

vintage biscuit said...

yenmezmi beeeeeeeeeee
yenmezmiiiiiiiiiiiii
soyleyin banaaaaaaaaaaa

Parizyen Ay Lambasi said...

cektigin fotoyla bi anda flashbackler edindim.
sira sira gozlemeci kulubeleri geldi aklima, sahilde uzuuun yuruyuslerimiz, kaditarlasindan ted'e yururken sahilde bir mola verip gozleme-ayran alip, deniz analarini izleyisimiz...

her gun degisen, guzellesen eregli'm simdi ne olmustur acaba, 7 sene sonra?

Burcuk said...

vintage, yenir valla:)

hakan, off off ne koku ama:))

fakeplasticgirl, aaa bir ereglili daha:) sasirdim simdi:) benim de 6 sene oldu ayrilali ama gidiyorum duzenli olarak, eregli klasik olarak sahili guzellesip arka mahalleleri unutulan bir kent olmaya devam ediyor ama sahil cok guzellesmisti son gittigimde, bilare bir git ani tazele derim ben:)

Parizyen Ay Lambasi said...

tam eregli'li olmasam da, hayatimin 5 koca senesini gecirdim orada.

gitmeyi planliyorum onumuzdeki sene, bakalim.

link verdim, if it wouldn't bother tabi.

Burcuk said...

yok canim ne demek:)

hatta ben de vereyim link.)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

Anonymous said...

Has-El gozleme is the best fast food place I have ever been been to.

Derek Dawson said...

Thanks foor a great read