Thursday, July 20, 2006

Foodies in London: All together in a garden wowwww:) (Vol 2)

Bu salatayi da Brandy yapmis, tam Turk tipi bir salata, icinde karpuz, beyaz peynir, sogan, siyah zeytin ve de maydanoz var. Hatirladigim kadariyla sossal bir sey yoktu icinde, yoksa var miydi ki bilemedim:) Post.un sonunda bir sorayim Brandy'e:)

Bu da gayet kolay, malzemeleri dograyip karistiriyorsunuz, zaten peynir ve karpuz bizim cok alisik oldugumuz bir lezzet. Yanlarina diger malzemeler de uyum saglamisti, bu da tavsiyeler arasinda:)

Baska baska nelerimiz vardi? Bir adet patates salatamiz vardi cok leziz, sonra bir adet marullu, cevizli, elmali ve de yanilmiyorsam balzemik sirkeyle suslenmis bir salata vardi, o da cok basariliydi. Bunlarin yaninda salatalara eslik etmesi icin benim favorim sarmisakli ekmekler vardi kalori bombasi olan ve de muhtesem lezizzz:)
Tatli olarak iki cesit meyveli tatlimiz vardi, ikisi de birbirinden guzeldi, hepimiz ikiser ucer porsiyon yedik:) Obur muyuz? Yok hayir, sadece guzel yiyecekleri seviyoruz:)

Bu ustteki meyve salatasini Italyan arkadasimiz hazirladi, ben asik oldum resmen buna. Cilek, bogurtlen, frambuaz vb bulabileceginiz meyveler dograniyor, icine taze nane, dogranmis badem ve limon suyu katiliyor, boooyle bir lezzet olamaz!!! Yanina da vanilyali dondurma, off offff superrrrrrrrr:)


Dondurmalardan burada kesfettigim bir diger marka da Green&Blacks Organic...Aslinda cikolata ureticileri ama sicak toz cikolata ve dondurma vb urunler de yapiyorlar, cikolatali ve vanilyali dondurmalari dillere destan, cok super:)

Bu arada ustte gorulen kucuk kaselerdeki meyveler de oteki meyveli tatlimiz. Bu da Ingiliz arkadasimizin yaptigi bir tarif ve soyledigine gore unlu bir restorana aitmis. Hangisi oldugunu unuttum simdi malesef...Bunun icin de cilek, bogurtlen, frambuaz, blackberry (yaban mersini miydi neydi bunun Turkcesi?) bunlari iriyse dograyip ya da direkt dogramadan duzce bir tepsi benzeri tabaga koyup buzluga atiyorsunuz ve donmasini bekliyorsunuz.

Sonra bir kac bar beyaz cikolatayi kremayla beraber bir tencerenin icinde eritip sicak cikolata sosu yapiyorsunuz.

Donmus meyvelerinizi kucuk kaselere bolusturup uzerine sicak cikolata sosunu koyuyorsunuz, amac donmus meyvelerin sicak cikolatayla erimesi. Ve de hemencecik yiyorsunuz, bu da gercekten inanilmaz bir lezzet!

Biliyorum hepsine inanilmaz lezzet oowww wowww sekilli tepkiler veriyorum ama eminim siz de yeseniz ayni tepkileri verirseniz, hepsi birbirinden lezzetli cidden, denemelisiniz!!!

Simdiden afiyet olsun:)

Btw, I want to add a small English part as well, I'm sure some of them will have a look at this post, at least Brandy will:) Last night was amazing, literally a-m-a-z-i-n-g!!! The salads were so delicious, I'm sorry I couldn't give all recipes here but they were all perfect:) Brandy, did you use any dressing for this Water-melon salad? I couldn't remember...

And the deserts were soooo delicious as well, I want to have some more and more and moreee :) eheh:)) Thanks all for the great food and very enjoyable chat:) It's so nice to meet with people who appreciates good food (as Brandy mentions others are such a waste:)) :) See you soon...

6 comments:

Berceste said...

Ohooooo oooh oh oh oh !

Aşmışsınız siz olayı ne diyeyim :) Afiyet bal şeker olsun...Yemek etkinliklerinin ağustos konusunu salatalar seçmişler, sen bunlardan bir salatayı seçersin artık, yok olmadı şu meşhur brokolilerinle tanış görüş oluruz belkim :p

Sevgiler
Dilek

Mr_TD said...

burda olay kopmus artik,
aferin hep byöle devam edelim,
yiyelim ,güzelleselim :)
bende bugün 2,5 magnum yuttum :)

Burcuk said...

Dilek, sag olasin.) Afiyet bal seker ve de mutluluk oldu, arada lazim boyle.) Ya evet o yemek etkinligini gordum, aslinda bilimum salata var blogda, onceki tariflerden birine ref versek olmuyor mu ki? ya da yeni bir sey uydurmam lazim:)

Brandy, thanks:)) I wrote a general recipe for your salad as well, but apparently I forgot to add the olive oil.)It was yummyyy:)

Mr TD, aynen oyle yiyelim guzelleselim:) 2,5 magnum nasil oluyor? 2 adet tam bir adet light magnum mu? :)))

Mr_TD said...

light bize yakismaz :),ben onu ekstra bir kat cukualta sosuna batirir yerin, nachos yeri gibi.
Magnumun birde ufaklari var ya ,ben onlara dis dolgusu diyorum,sekilleri dis gibi :)

Burcuk said...

eheh:)) evet onlari gordum, asil bir de magnum moments diye bir sey cikmis, annem almisti bir kere, offff cok guzeldi:)

vintage biscuit said...

bebegim bunlar super gorunuyorrr