Thursday, July 20, 2006

Foodies in London: All together in a garden wowwww:)

Londra'nin pek bir muhterem foodie.leri bir aradaydi dun gece:) Ben nerde miyim? Kameranin arkasinda .)

Dun aksam guzel bir gece gecirdik hep beraber, sonradan gelen bir diger arkadasimizla beraber 10 kisiydik ve de herkes degisik bir seyler yapmisti...Yazin sicak gunlerine uygun olarak cogunlugu salata idi, sadece bir tane sicak yemegimiz vardi, Endonezya'li arkadasimizin hazirladigi kucuk kiymali topcuklar vardi, tam tarifini bilemiyorum ama cok lezzetli bir yemekti.

Ben Japon arkadasim Toyomi'den ogrendigim ispanak salatasini yaptim, bunun icin gerekli olan malzemeler:
Ispanak
Taze sogan
Yesil zeytin
Cottage peyniri (bunun turkcesi nedir tam olarak bilmiyorum, sulu yagsiz bir beyaz peynir gibi, siz yumusak bir beyaz peynir kullanirsaniz da ayni tadi yakalayabileceginizi dusunuyorum)

Yapimi cok kolay, ispanaklari guzelce yikiyorsunuz, eger buyukse yapraklar isterseniz dogruyorsunuz, benimkiler cok buyuk olmadigi icin dogramadim. Buyukce bir kaseye koyuyorsunuz. Ustune yesil zeytinleri dogruyorsunuz ve de taze sogani...Son olarak cottage peynirinizi de ekleyip nane vb istediginiz baharatlarla susleyip guzelce karistiriyorsunuz. Ve salataniz yemeye hazir hale geliyor:) Zeytinyagi, limon vb soslar koymaniza gerek yok, malzemelerin birlesimi zaten oldukca hafif guzel bir lezzet veriyor. Turkiye'de ispanagi taze yemek o kadar yaygin degil biliyorum, ben de burda kesfettim, cok lezzetli bir sey, denemenizi oneririm.)
Kivircigim da bu mantar salatasini yapti, yaz geceleri icin cok guzel bir lezzet, bunu da kesinlikle denemenizi oneririm.

Tarifi Hanife'den Tariflerden aldigini soyledi bana, ben bulamadim ama kesin bir yerlerde vardir. Kisaca tekrarlamak gerekirse haslanmis mantar, misir taneleri, kornison tursu ve dereotu limon ve zeytinyagiyla suslenip servis ediliyor. Cok ferahlatici guzel bir tada sahip:) Dereotlarimiz da bahceden geldi, tazecik ve de organik, cok guzellerdi:)

Her zamanki gibi Blogger daha fazlasina izin vermiyor, ikinci postta devam ediyorum:)

2 comments:

vintage biscuit said...

biri yemege adamis kendini
ama kim soylemiycem
bas harfi B
:)))))))

Burcuk said...

eheh:) Basak di mi? evet haklisin yaa dombik biraz kendisi ehehehe:))))