Monday, July 24, 2006

Barbunya & Bezelye & Recelli yogurt

Herkese iyi haftalarrrr:)

Bir pazartesi gunu daha camimin hemen altina gelen cop kamyonu sayesinde sabahin korunde baslamis durumda, delirmemek icten degil, neyse her iste bir hayir vardir ve de erken kalkan yol alir vb butun atasozlerini beynime kaziyip cikacagim odadan, kutuphane kuslari beni bekler:)

Gitmeden once de gecen hafta yaptigim iki yemegi koyayim istedim. Turkiye'den gelirken herkes manti falan getirir ya bizde de hep daha ilginc seyler olur, ornek dondurulmus fasulye, barbunya, bezelye:))) Havaalaninda kadin soruyor "bunlar ne is" diye, bilmiyorsunuz onlar organik, tatlari tutmuyor ordakilerle diyorum ehehehe:)))

Annem sag olsun hazirliyor, sonra burda pisirmesi kolay oluyor. Ikisini de ayni bildigim yolla yaptim [Baska bir yol bilmiyorum zaten ne yazik ki:) eheheh:)))], soganlari havuclari kavurdum, icine barbunya-bezelyeleri ativerdim. Uzerine de kaynamis su ekleyip pismelerini bekledim. Bu arada bir de baharatlar ekledim tabi, ozellikle bezelyeye nane cok yakisiyor bence.
Yanlarina da pilav yaptim, bunlar boyle iyi hos da bazen tek kisilik yapmak zor oluyor, bir avuc pirince uygun bilinen olcu yok ne yazik ki:) goz karari artik tuttugu kadar:))

Bir de farkettim ki bezelyeler iyi hos ama barbunyayi once haslasaymisim daha iyiymis, birazcik diri diri kalmislar, hos ben yine hic soylenmeden yedim ama olsun:) Bir dahaki sefere haslayip koyacagim sogan-havuc kavurmasinin icine.



Yemeklerin ustune tatli olarak da "bu sicakta soyle soguk soguk meyveli yogurt yapayim iyi olur" dedim. 4-5 kasik suzme yogurda 1-2 kasik cilek receli ekledim (ben hem cok kalorili olmasin hem de cok tatli olmasin diye az ekledim, isterseniz siz daha cok ekleyin tabi), bu gecen gun bahsettigim osmanli cileginden recel, annekus mamulu, muhtesem bir recel kendisi:)

Bulamac seklinde de kotu cikmasin fotosu diye surat yapiyim hadi ustune diye dusundum, ne surat ama!!! :)))) yok hayir korku filminden firlamadi, o benim cok masum recelli yogurdum:))) ehehehe:))

Barbunya ve bezelye ikilisi yaz aylari icin cok guzel yemekler, uzun zamandir yemediyseniz aklinizin bir kosesinde olsun, bir ara denk getirip yapin bence. Yanina da cacik veya taze yapilmis ev tursusu olacak (soyle biberli patlicanliiiiiiiiiii :) ), off off offfff:))

Herkese mutlu haftalar!

8 comments:

Anonymous said...

ben anneleri operim operim, basımın ustune koyarim.
Butun anneler mutlu olsun
biz de anne olalim :)
cok guzel gorunuyorlar. canim ayran da istedi yanina.
aksama evde bezelyeli pilav var, yiyelim oh :)

Parizyen Ay Lambasi said...

ama olmaz ki, boyle de anlatilmaz ki. ben dun geceden beri bi sey yemedim, sebebyse pur usengeclik.
feyz almaliyim... feyz almaliyim....

sen hazir brezilya festivalinden bahsetmisken, batucada izledik biz de burada dun, cok eglendik hatta elimize bi takim kendini bilmez objeler gecirip eslik bile ettik.

U'ur said...

ben o yogurda bayıldım. Tıpkı renkleri fotoshopta negatife hale getirilmiş scream gibi olmuşlar eheheeheh :P

Neysem ama yenebilir bi menu olmus elien sağlık ve afiyet olsun sana, tabi sana da ii haftalar..

Burcuk said...

Zeynep, afiyet olsun ohh:)insallah oluruz:)

Hakan, tesekkurler:)pilav icin hicbir sey yapmiyorum valla, tereyag kullanmiyorum, azicik zeytinyagi koyuyorum, az yag koydugum icin sanirim boyle beyaz oluyor, bir de belki pirincin cinsindendir, turkiyedeki pirincler daha lezzetli bence yaa:) ayy hele ki evde pisen nohutlu pilavin tadiiiiiii:))) offf off:)

Fakeplasticgirl, :) yahu insan yemek yapmaya usenir mi:) formunuzu boyle mi koruyorsunuz fake hanim:) ben disardaki yemeklerden cok sıkıldıgım icin usenmeden yapiyorum, tek kisilik oldugu icin fazla da zaman almiyor zaten:) feyz al feyzzz:) aklima feyza hanim geldi, ingilizceci:D sana denk gelmis miydi o tedde? :)))) kulaklari cinlasin cok deli dolu bi kadindi:))

Bu sokak gosterileri cok guzel oluyor yaa, size de denk gelmis superr:) insan mutlu oluyor durduk yere:)

ugur, cidden cok korkunc bir surat oldu kendisi:)) ehehe:)))bunu goren kacar gider yemez valla:)ben haric tabi:)sag olasinn:)

Burcuk said...

Hakan, seninki de cok istah acici gozukuyorrrr:) pilaki gibi yaa superrrr soguk soguk yaz gununde:)))

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Burcuk said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»