Wednesday, March 29, 2006

Nandos: Peri Peri Delicious:) Yummmm

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar:)

Londra'da yasamanin en guzel yanlarindan biri de dunyanin en unlu sehirlerinden biri oldugundan gelen gideninizin oldukca bol olmasi:) Gecen Cuma aksami Amerika'da ogrenimine devam eden bir arkadasim ziyarete geldi beni, gecen temmuzdan beri gorusmemistik nerdeyse, cok guzel 4 gun gecirdik.

Bu arada tabi ortalikta gezinirken odaya donup yemek yapacak vakit olmadi. Firsattan istifade uzun zamandir denemek istedigim bir yere gittik beraber: Nandos.

Nandos İngiltere'nin bilimum yerinde subeye sahip bir Portekiz usulu tavuk restorani. Biz London Bridge civarindaki subesine gittik. Eski bir yapinin icini restore etmisler, oldukca genis bir yerdi ve de dekorasyon gercekten guzeldi, yuksek tavanlar oldugundan cok ferah bir ortam olmus. Muzikler falan da cok eglenceliydi, gercekten guzel bir gece gecirdik:)

Gelelim yemeklere:) Yemek menusunde sadece bir adet et yemegi var, geri kalanin hepsi tavuk. Tavuklarin ozelligi dondurulmus tavuktan degil taze tavuktan yapmalari ve tavuklari 24 saat ozel Peri Peri sosunda bekletmeleri. Bu sos nedir, hic bir fikrim yok, nitekim pek leziz:) Daha cok kizarmis tavuk ve sandvic (pita, burger, vs) seklinde yemekler mevcut. En unlu yemegi kizarmis tavuk, simdi aklinizdan gecen bir kizarmis tavugun ne kadar unlu olabilecegidir muhtemelen. Nitekim ben sevgili annecigimin soslayip, babacigimin da pisirdigi yazlikta yapilan izgara tavuklardan beri boyle lezzetli tavuk yemedim:)

Biz iki dombili olarak yarim tavuk istedik, sonradan patlayacak sekilde kalktik masadan. Gidenlere tavsiyemiz asiri ac olmadiklari surece 1/4 yemeleri, gayet yeterli olacaktir. zira diger restoranlardaki gibi kucucuk gelmiyor porsiyonlar.

İsteginize gore tavukla beraber yan yiyeceklerle beraber menuler olusturuyorsunuz. Mesela biz patates kizartmasi ve kozde misir aldik yanina (annemin kulaklari cinlasin, bayilir kozde misira) ki muhtesemdi, ozellikle misir cok hosumuza gitti.

Ismarlayacaginiz seyi sectikten sonra bir de sos seciyorsunuz, acilik derecesi artacak sekilde lemon and herb, medium, hot, extra hot seklinde gidiyor unlu peri peri sosu:) Ben aci yiyemeyen bir insan olarak lemon and herb sectim cok lezzetliydi, arkadasim medium secti ki oldukca aci oldugunu belirtti. Bunlarin yanisira masaya alabildigniz wild herb veya garlic gibi peri peri soslari vardi ki bunlarda aci diye belirtmemesine ragmen cok aciydi, medium nasil olur tahmin etmek istemiyorum:) Aci yemeyi seviyorsaniz bu yer tam size gore:)

Bu buyuk porsiyonlara ek olarak da alacaginiz mesrubat cinsi icecekler bir kere odemek ucretiyle sinirsiz icilebiliyor, bu da oldukca guzel bir yon bence.

Bir de Nandos'un en guzel yani esprili olmasi:) Restoranin bilimum yerinde, menude, ve hatta pecetelerde bile (yanda da gorebileceginiz uzere) esprili yazilar var:) Insan surekli bir gulumseme halinde oluyor:)

Mesela menude de soyle yaziyordu: Don't be chicken to get a bit messy, use your hands, it adds to the delicious fun and saves us on washing up.

ehehe:))

Bir de vejeteryan yemekler icin yazilan komikti cok: We love vegeterians, all our chickens are vegeterian :)))

Nandos hakkinda daha fazla bilgi ve eglence icin bkz:

http://www.nandos.co.uk/

7 comments:

Berceste said...

Himm canim Nandoo's a gitmek istedi simdi :) Ustelik Helal et yemek isteyenler icin de seceneklerinin olmasi cok hosuma gidiyor.Cok dindar biri sayilmam ama bende domuz eti takintisi olustu, sonra tavuklarin kafalarinin kopartildigini,diger hayvanlarin da yerleri metal bir odada eletrik verilerek oldurulduklerini duyunca icim fena oldu. Nandoo's un menusunde bu alternatifi gormek bu yuzden coook hosuma gitti.Diger taraftan aman kiloya dikkat ben UK'e geleli beri 1 senede aldigim 15 kiloyu veremiyorum :((( Onu bunu deneyeyim derken tosuncuk oldum !
Sevgiler

Tugc said...

Cok guzelmis ya:) Canim tavuk istedi..Bu arada ben ne gorsem canim onu istiyor bu aralar, hani bilmesem hamilelikten suphe edicem..
Biz buna ev ve guzel yemek ozlemi diyoruz galiba..
Amerika'da da porsiyonlar cok buyuk ama isin en guzel yani, bitirmedigin herseyi paket yapip sana veriyorlar. Icecek olayi da ayni burda..
Ama benim favori restoranlarimdan biri, washingtondaki ufak turk cafesi (borekleri ve kofteleri gorunce, bir de turkce konusabilince deli olmustum), bir digeride okudugum sehirde olan Zorba adli yunan lokantasi..;)

Burcuk said...

Berceste, bu helal et olayina dikkat etmemistim ben menude, marketlerde falan goruyorum da burdakini farketmemisim. Londra gibi kozmopolit bir yerde tabi dikkat etmeleri lazim dogrudur:)

Kiloya dikkat konusunda haklisin, ben boyle yerlere nadiren gidiyorum, bunun disinda haslanmis brokoliyle beslendigim icin bir sorun olmuyor ehehe:)))

Tugce, valla cok guzeldi, gelince sen de git, hatta belki beraber gideriz .) Amerikadaki olayi arkadasim anlatti, en luk restoranlarda bile paket yapiyolarmis di mi? ben de sasirdim valla, burda hic oyle bir sey gormedim...ilginc:)

Sevgiler

Tugc said...

Valla benim de ilk basta cok garibime gitmisti..Ama aslinda guzel bir uygulama..yemedigin yemek icin para odemis olmuyorsun, cunklu prosiyonlar gercektne turkiyedekinin iki kati..
Insallah gelirsem Londra'ya birgun, gideriz insallah;)

Anonymous said...

Islington Londonda gittim su an aseriyorum super birsey...Biri bana peri peri sosu yollasin tavugu ben yaparim imdaaat...

Anonymous said...

Arkadaşlar merhaba,
Nando's'u araştırıken sizlerin yorumlarına rastladım... Ben de daha yeni İngiltereye gittim ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Nando's'ta yemek yedim ve aşık oldum:)) Hele Peri Peri sos muhteşem bir şey!!Keşke İstanbul'da da olsa derken yeni bir haber öğrendim:)
Nando's çok Türkiye'ye geliyor!!Hatta bununla ilgili Facebook'da grup da açıldı, ayrıca geçen hafta Pazar günü Hürriyet İK'da eleman ilanı da çıktı. Sizler Londra'da yerken artık bizler de Nando's'tan mahrum kalmayacağız:))) Sizleri de İstanbul'a Nando's yemeğe bekleriz artık hehehehe:)

Anonymous said...

ARKADAŞLAR 1 AYA KALMAZ NANDOS BAĞDAT CADDESİNDE EMRİNİZE AMADE MERAK ETMEYİN