Monday, March 20, 2006

Radicchio Salatasi















Radicchio Salatasi da Fran'in spesiyalitelerinden biri, hangi ulkeye ait oldugunu tam bilemiyorum, cunku bunlari The Guardian'dan aliyor sanirim Fran...Radicchio'nun Turkcesinin ne olduguna bir turlu karar veremedim. Salatalardan kullandigimiz kirmizi lahanaya benziyor ama onun kadar sert degil, yine oyle bir kirmizi topcuk seklinde ama yapraklari gayet yumusak, eminim Turkiye'de de pazarda vardir, birazcik arastirmak lazim sadece:)

Gerekli malzemeler:

3 corba kasigi kabak cekirdegi ici (ben 4-5 kasik koydum gayet de guzel oldu bence:))
1 nar
200 gr Feta (beyaz peynir)
2 orta boy Radicchio
Taze nane (bulamazsaniz tabi normal toz nane de olur)
Zeytinyagi
Limon

Kabak cekirdegi icini teflon tavada azicik kavuruyoruz. Nari soyup tanelerine ayiriyoruz, beyaz kisimlarinin araya kacmamasina dikkat ediyoruz. Fetayi kucuk kupler seklinde parcalara ayiriyoruz. Radicchio yapraklarini guzelce yikadiktan sonra dogruyoruz. Taze naneyi de dogruyoruz. Butun malzemeleri karistiriyoruz. Ustune tuz-karabiber ekiyoruz, zeytinyagi ve limonla soslandiriyoruz.

Super leziz bir salata, kendim yaptim diye demiyorum muhtesem:))) eheh:))

1 comment:

burcyni said...

çikirdekli gene.yaşasın:D