Tuesday, March 21, 2006

La Porchetta

Dun aksam burdan arkadaslarimla Holborn'da La Porchetta isimli bir İtalyan restoranina gittik. Julia ne zamandir bahsediyordu bildigim bir İtalyan restorani var acayip guzel hem de ucuz diye, gercekten de yerin ozeti boyle:) Kucuk bir mekan, islek bir caddede degil, bir arka sokakta...Ve buna ragmen Pazartesi gecesi tamamiyla doluydu.

La Porchetta sanirim İtalyanca domuz demek, mekanin her yerinde ilginc domuz fotograflari vardi, bir tanesinde bir domuza kalp sekilli gunes gozlugu takmislar, cok eglenceli olmus:)))

Menu genelde pizza ve makarna agirlikli, ama bunlarin yanisira salatalar ve et yemekleri de mevcut. Genis bir tatli menusu var ama listedekilerin cogu dun aksam yoktu, zaten biz de pizzalardan o kadar cok doymustuk ki pek de yiyecek halimiz yoktu :)

Fiyat genel olarak diger yerlere gore uygun ve de porsiyonlar fotograftan da gordugunuz uzere oldukca buyuk, neyse ki ince hamur olmasindan dolayi ve de tamam kabul ediyorum bir dombili olmamdan oturu ben bitirmekte her ne kadar zorlansam da basariyla tamamladim gorevimi:))

İcki menusunde de fiyatlar uygun, ozellikle ev yapimi sarap cok ucuz. Ama cok da bir hayatimin sarabi diyemeyecegim, daha guzel olabilirdi diye dusunuyorum. Yine de guzeldi ama:)

İsimden midir nedir bilmiyorum menudeki pizzalarin cogunda domuz eti vardi, ben vejeteryan bir pizza olan Romana yedim, domates, mozarella, ispanak ve ricotta peynirinden olusuyordu, pek de lezizdi:)


Londra'ya yolunuz duser de İtalyan yemegi yemek isterseniz tavsiye:
http://www.laporchetta.co.uk

10 comments:

Nes london-ist said...

15, Jamie Oliver'in lokantasi bana cok yakin,onu sevdigini dusunuyorum, ust kat daha uygun fiyatli bir trattoria, alt kat daha posh bir restaurant,bir kahvaltiya gitmeni tavsiye ederim en azindan kahvaltisi da pek nefis gozuktu bana, sevgiler..
Neslosh

Burcuk said...

Nes, bu 15i denemeyi cok istiyorum gercekten. Bir kere hikayesi hosuma gidiyor yani Jamie Oliver'in yaptiklari falan. Gidip gormek istiyorum ama pahali olur gibi geliyordu bana, diyorsan ki uygun bir zaman ayarlayayim o zaman:)

Sag olasin tavsiye icin:)

Sevgiler,

Burcuk

Tugc said...

Yarasin burcucum...:)

Burcuk said...

yaramasa iyi ya hadi neyse:)) sag olasin Tugcecim:)))

Nes london-ist said...

Borough market'de birilerinin turkce konustugunu farkettim,bakmadim gerci,istiridye pesindeydim :)belki de sendin ,seni burcuk seni :)

Burcu Karadaş said...

afiyet olsun..:))

Mr_TD said...

Porchetta benim bildigim kadari ile ekmek arasi domou eti gibi birsey,arasina sarimsak taneleri,birkac baharat falanda koyuyolar galiba.

Pizzalar cok basarili gözükyüro, haftalardir canim cekiyor, yiyemedim bir türlü , denk gelmedi ,bizim yakinimizda vardi süper bir pizaci ,adamlar kapaninca resmen hüsrana ugradim.Bu hafta sonu dananin kuyrugu kopacak sanirim :-)

Tugcenin dedigi gibi , yarasin yarasin,yiyelim güzelleselim :-)

Yazarken Eğlenen Adam said...

ya arkadaşıım bak kasıt arıyom kasıt haaaaa... :D

Tijen said...

bir ara sobelenmisim ama görmemisim. affet affet!
nasil gidiyor londra günleri? günes çikti mi? bahar geldi mi? çiçekler açti mi?
sevgiler antalya'dan..
tijen

Burcuk said...

herkese merhabalar:)

uzun suredir giremiyorum, gec cevap yaziyorum yorumlara ozur!

Nes: Borough'da kendi capimda muzik dinleyerek dolaniyordum ben, muhtemelen o turkce konusan ben degildim ama neyse:)

Burcyni: Sag olasin:) Oldu pek guzel.)

Mr. TD: Ara ara pizza bunyeye iyi geliyor gercekten, ihmal etmemek lazim:)

Atonica: Ne kasiti kardesim? :)Pizza dedin koyduk bak, aaa:))

Tijen: Yahu affetmek ne demek, n'olucak:) Londra'da gunler guzel, nitekim bahardan tik yok, bugunlerde cok ruzgar var, sokakta rahatca yurunmuyor bile..Dun de az bucuk gunes acti ama 2 dk.da bir saganak bosanir mi insanin uzerine? :) Bahar gelsin bir ben de guzel park resimleri koyayim siteye:)

Sevgilerrrr