Monday, March 20, 2006

Ispanaklı Ekmekcikler


















Ispanakli Ekmekciklerimin, Besamel soslu Karnibahar'imin, Mozarellali Kofte'min ve Sarimsakli Patateslerimin fotograflarini ayri ayri cekmedim. Ayri ayri fotograflar yerine bu genel fotograftan neye benzediklerini gorebilirsiniz:)

Ispanakli Ekmekciklerimle basliyorum:) Bu ekmekleri ilk defa İtalyan daire arkadasim Francesca yapti, hayran kaldik hepimiz, paylasamiyoruz artik yemeklerde, kavga cikiyor eheh:) O kadar lezizler yani:) Ve de yapilisi de gayet kolay, hemencecik yaziyorum tarifi:)

Gerekli malzemeler:

250 gr Ispanak
Baget ekmek
5 corba kasisi Creme Fraiche (bu bildigimiz krema sanirsam, pek farki olcagini sanmiyorum)
1 cay kasigi hardal
100 gr yari-sert peynir (bunun hangi cesit olcagi size kalmis, onemli olan ne cok yumusak ne de cok sert olmamasi)
Azicik nutmeg (bu burda gordugum bir baharat, hindistan cevizine benzer bir tadi var, turkce ismini bilemiyorum)
Rendelenmis parmesan

Ben sansli bir insan olarak buhar makinesine sahip oldugum icin ispanaklarimi buharda yumusayincaya kadar pisirdim, biraz diri kalmasina dikkat ettim yalniz, pure gibi olmayacak. Siz ayni sonucu kaynayan suyun icine ispanaklari atip, bir iki dk bekleyip suzup soguk sudan gecirirseniz ulasabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Ispanagi suyunun suzulmesi icin bir kenara biraktim.

Baget ekmegi ince dilimler halinde kestim ve firin tepsisinde arada cevirerekten iki tarafini da hafif pisirdim. Yani pisirdim dedigim kuruttum azicik ekmegi.

Suzulmus ispanagimin icinde creme fraiche.i, ve hardali ekledim, peyniri catal yardimiyla ezip (tabi sizin simdi modern aletleriniz de vardir muftaginizda, robottan falan gecirirsiniz:)) karisimin icine ekledim. Tuz ve kara biber koydum soyle bir. Ustune azicik nutmeg rendeledim (aslinda nutmeg toz olarak da satiliyor ama tane olarak satilanin daha kuvvetli tadi oldugunu soyluyorlar).

Hazirladigim karisimi ekmeklerin uzerine kalin bir sekilde koydum. Kalin olmasi piserken sululugunu kaybetmemesi acisindan onemli. Ustune parmesan rendesini ekleyip 200 derece firina koydum. Peynirler fokurdamaya ve de parmesan kahverengilesmeye basladiginda firindan cikartip sicak sicak da yedik ustunuze afiyet:)))

Pek kolay, pek de leziz :)

2 comments:

Burcu Karadaş said...

anne!!! ıspanağı bööle yiyebilirim.hem baa kim yapmış:))

Burcuk said...

yahu normalde yemiyo musun? ispanak yenmez mi be:)