Thursday, March 30, 2006

Canary Wharf & West India Quay

Gunaydin:)

"Erken yatarim erken kalkarim, bir yumurtayi sutle cirparim" sarkisinin favorim oldugu su gunlerde foodie-tavuk karisimi bir sekle burundum ciktim:) Tatil moduyla beraber cilgin eglencelerde degil cogunluk zamanlarda ders calisarak, erken yatip kargalarla beraber uyanarak mutlu mesut "aferim evladim" gunleri gecirmekteyim. Tabi ki uykuya duskun bir insan olarak hic de sikayetci degilim halimden:)

Bu arada da tabi arkadaslarim geliyor onlarla ilgileniyorum, firsat buldugumda (kendi islerimden degil tabi ki de ablamin islerinden ki kivircigimin bos zamani olsun eheh:)) ablamla gorusuyorum, degisik yerler geziyorum ki Londra gez gez bitmiyor ve de sinemaya gidiyorum. E ara ara bunlari da yazmak lazim tabi:)

Canary Wharf Londra'nin is merkezlerinin toplandigi bir bolge ya da semt diyelim daha guzel olsun:) Metroyla gayet yakin, otobusle gayet de uzak bir yer, sehir merkezinden aktarma yapmadan otobusle gitmek mumkun degil. Zira dunyanin en iyi sirketlerine ev sahipligi yaptigi, ve bu sirketlerin calisanlarina ne kadar maas verdigi dusunulurse tabi aslinda otobuse pek de gerek duyulmadigi anlasilir sanirim.


En unlu sirketler? Soyle bir aklima gelenler: HSBC, Citi Group, BP, FTSE, Lehman Brothers, Reuters. Daha bir suru var tabi ki de ama direkt akla gelenler bunlar. Bunlardan HSBC Ingiltere'nin ikinci en yuksek binasinda (ki solda gorebilirsiniz), Citi ise ucuncu en yuksek binasinda yer aliyor. En en yuksek birinci binanin da burda oldugunu soylememe gerek yok sanirim.

Canary Wharf'un sehirden (yani uzaktan) gorunusu sadece bu plazalardan olusuyor, ve bu nedenle de gitmek icin cok cekici bir hal almiyor insanin gozunde. Oysa ki olay sadece plazalar degil! Evet oraya gittiginizde en cok goreceginiz sey kocaman yuksek binalar olacak ama bunlarin yanisira bunlarin arasinda uzanan kanallar, parklar, heykeller ve genel cevre duzeni gayet guzel. Bu fotografta gordugunuz alanin adi Cabot Square, buyuk alisveris merkezinin bir cikisinda yer aliyor.


Bu heykel de metro istasyonunun arkasindaki alanda yer aliyor. Oldukca ilginc bir heykel, insan basli atin govdesindeki pencereden de baska bir insan kafasi gozukuyor, ayrica ondeki boynuna asili gibi duran tabelanin ustunde de bir insan yuzu sekli var gibi. Yorumu size birakiyorum artik:)


Canary Wharf'la yurume mesafesindeki bu guzel yerin adi da West India Quay. Bu bolgede bilimum restoran, pub, bar vb bulabilirsiniz. Ayrica fotografta gordugunuz alcak binalar da yerlesim alanlari, yani insanlar sadece calismaya gelmiyor, bir kisim sosyete de burda ikamet etmekte. Bence Canary Wharf'un en guzel bolgesi burasi, aradaki su, kopru, tekneler, cafeler...Gunesli bir gunde civil civil olacak bir yer kesinlikle:)



Bir arka sokakta da onunde agaclarin cicek actigi Londra'nin en buyuk sinemalarindan biri var. Cine World bizdeki AFM gibi Londra'nin bir suru degisik yerinde olan bir sinema zinciri ama en buyugu burasi sanirim. Uzun zamandir romantik/komedi tarzi bir film seyretmedigim icin Failure to Launch izledim dun, girerken oldukca on yargiliydim bu tarz filmlerin genel siradanliklarindan oturu. Ama sonrasinda gercekten memnun ayrildim, cok eglenceli bir filmdi. Turkceye hangi isimle cevrilir bilemiyorum (ki en son Brokeback Mountain korsan dvdcilerde Gay Kovboylar diye satiliyormus :)), basrolde Sex&The City dizisinden tanidigimiz Sarah Jessica Parker oynuyor. Konu kisaca soyle: 35 yasinda bir adam hala ailesiyle oturuyor ve de ailesi onun evden cikmasini saglamak icin bir kiz tutuyor. Cok basit hikaye ama olaylar cok komik:)))

Daha fazla bilgi ve trailer icin bkz:

http://www.failuretolaunchmovie.com/

Canary Wharf hakkinda daha fazla bilgi icin bkz:

http://en.wikipedia.org/wiki/Canary_Wharf

4 comments:

Burcu Karadaş said...

gitmeden bi çok yeri görmüş olmak enteresan.

bunu yapmaya devam et ya:)) brokolilerin gibi vazgeçilmez olur bakarsın bu da!!!

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

bir ingilizce ögretmeni olarak hala gitmemiş oldugum londrayı gormek cok hoş,thanks...

Tugc said...

Boyle kocaman binalara alismak vakit aliyor..Gerci ben yine de ufacik binalari, sicak gorunuslu ev ve binalari daha cok seviyorum sanki..ben de sardim bu aralar film izlemeye..Arkadaslar dalga geciyorlar,her gun bir film diye..
Bu arada uno yu dinledim..Cok guzel;)

Burcuk said...

Hosunuza gittigine sevindim:) Hep yemek anlaticak degiliz ya, di mi ama:)))

Bu arada Burcyni brokolilerimin vazgecilmez oldugundan supheliyim:))Hala ikna edemedim seni cekirdekli salata olayina:))

Aqua, ne demek:) ne demekk:)

Tugce ben de kucuk binalari daha sicak buluyorum, daha bir sempatik oluyorlar:) Uno'yu begendigine sevindim:)