Sunday, March 12, 2006

Brokoliye en cok ne yakisir salatasi

Yazamadigim surec icinde cesitli istekler gelmis,Mr. TD tatli istemis, Atonica pizza benzeri bir sey istemis, Burcyni de once citlenmeyen kabak cekirdegi [:)] iceren salata, sonra da tatli istemis.

Aklimda bizim ici bos diger bir cok insanin beze dedigi beyaz tatli kurabiyemsilerle yapilan cok guzel bir tatli var ve de aslinda malzemelerim de tam sayilirdi, yapip yazacaktim, ama bir dombili olarak eksik olan malzemeyi alana kadar sabredemeyip ici bosumu yedigim icin yapamadim:) Neyse, bu eksik malzemeleri alip en yakin zamanda yazicam soz:)

Pizza benzerine gelince pek bir hamur isi yapmiyorum hani kiloya dikkat edeyim modunda [cok isterse canim gidiyorum yiyorum disarda ehehe:))] ama bu da aklimda olsun Atonica, bu cuma bir tatile giriyorum, o zaman daha cok bos vaktim olacak, yapabilirim belki:)

Ve gelelim citlenmeyen kabak cekirdegi iceren salatamiza:) eheh:)) Bu cok bir tesaduf oldu aslinda, cunku benim aklimda boyle bir salata yapmak vardi ve de Burcyni o yorumu yapmadan malzemelerimi almistim marketten:) Boyle denk gelince hemen yapayim yazayim istedim:)

Bu salata aslinda cok orijinal bir tarif degil acikcasi:) Daha once 11 Subat'ta yazdigim "Yummy:) Hard Rock Cafe & Leon & Wagamama: Positive Eating + Positive Living" baslikli postta bahsettigim Leon'da yedik bu salatanin benzerini. Cok hosumuza gitti ve de ne zamandir konusuyorduk ablamla "aslinda evde de denenebilir" diye, ordakinin icine daha degisik malzemeler koyuyorlar, o yuzden ayni olmadi tabi ki ama ondan esinlenerek yapilmis, gayet leziz ve de saglikli bir salata oldu [kendim yaptim diye demiyorum :)]

Gerekli malzemeler:

Brokoli
Bezelye
Avakado
Ay cekirdegi ici
Kabak cekirdegi ici
Nane, feslegen, tuz
Limon
Zeytinyagi

Oldukca da basit bir tarifi var. Oncelikle brokoli ve bezelyelerimizi aydi ayri hasliyoruz. Ben favori makinamizi kullanip buharda pisirdim ama haslayip guzelce suyunu suzerseniz pek bir farki olacagini dusunmuyorum. Tek dikkat etmeniz gereken sey haslarken dozunu kacirmamak. Unutmamak lazim, pure yapmayacagiz bunlardan salata yapacagiz:) Diri olmalilar:) Neyse...Bunlari sogumaya birakiyoruz.

Avakadoyu soyuyoruz ve icindeki cekirdegini cikartip ufak ufak parcaliyoruz. Sonrasinda soguyan brokoli ve bezelyelerimize bu avakado parcalarini karistiriyoruz. Ustune kabak ve ay cekirdegi icini ekliyoruz [daha onceki postlarda da yazdigim gibi burada bunlar gunluk atistirmalik yiyecek olarak kucuk paketlerde satiliyor ve eminim turkiyede de boyle ayiklanmis olarak satan kuru yemisciler vardir]. Bunlarin ustune hafiften nane, feslegen ve tuz serpip, limon suyu ve zeytinyagi ekliyoruz. Iyice karistiriyoruz ve de ta tammmmmm yemege hazir hale geliyor:)

Bol vitaminli, doyurucu ve de yenildiginde ferahlik hissi veren bir salata! Afiyet olsunnn:)

Not: Isim hakki tamamiyle bana aittir:) Bu uydurma isimlerle nereye kadar gider bu blog bilemiyorum ama [:)] baska bir isim bulamadim, karar da veremedim cidden, malzemeler birbirini cok butunledi ama en cok hangisi yakisti brokoliye?

17 comments:

Burcu Karadaş said...

brokoliye en çok çitlenmeyen cinsinde kabak çikirdeği yakışır:D

gene brokoli kullanmışız:)) şu ot milletinden bi vazgeç be güzelim..gel ben sana bi pirzola kızartayım.yanına bol limonlu salata..ohhh:)) (bu açlık başa bela ha)

dönüş yapmaya sevindim.çikolatalı tatlı hasta pasta tarifi olsun bi de.(kuru fasülyeli gibin değil yahu:D)

ellerine saalık:))

Burcuk said...

ehehe:)yahu napiyim, burdaki kisitli sebze cesidiyle ancak bu kadar, bir ispanagim vardi ya dur belki onlarla degisik bir salata yapabilirim gecende annem tarif yazmisti mailde:)))

ot milleti iyidir hostur, kirmayalim kalplerini:)

afiyet olsunnnnnnn:)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Ahaaa işte ben bunu ağzıma koymam, vallahi billahi aç kalıp öleceğimi bilsem yemem.

Borkoli..?

Canım almayayım azrail ne tarafta oturuyor..?

Görüntüsü çokhoş amabrokoliden neffffret ediyorum malesef. Genede eline sağlık. Ben pizza istiyom ya Pizza pizza... :D

Mr_TD said...

bu cok yesil, fazla "healthy" :-)
bende az alsam ayip olur mu,ama sen bunden büyük bir tabak Zeynep e yolla, o bayilir brokoliye.

Beze kesmez bizi,he he,onlarin ici hava ,sayilmaz.Onlara nugat falan doldurmak lazim iclerine :-)

Anonymous said...

burcucuk slm , bu istah arttirici blog unda ilk yorumum , yemek enfes gorunuyo , baya fantazik olmus ama olsun kesinlikle denemeye deger :)
inanmazsin bende bugun oturdum sebze yaptim , icinde brokoli ve karnibahar vardi :) bu konuda benimde calismalarim devam edecek...
kuzen hakan

Burcu Karadaş said...

burcucum,bu pizzayı tatlıdan önce yaparsan gözüm açık gidecek:))

tatlı tatlı tatlı!!!!

-caanım çikirdeğim benim,yapacağını biliorum:D şimdiden ellerine saalık;)-

Tugc said...

ellerine saglik..gerci ben pek bi brokoli hastasi degilim ama, ellerine kolalrina saglik;)

Burcuk said...

Herkese tesekkurlerrr:)

Atonica ve Mr. TD, yahu cok on yargili yaklasmissiniz:))) Evet, gayet healthy ama pek de leziz valla benden soylemesi:)

Hakan abimmmm:) Canim, yengelerin birtanesi yillik izine mi ayrildi? Neden sen yemek yaptin:)) Eminim cok guzel olmustur valla. Ay bir de simdi Senay yengemin koruk sulu brokoli salatasi aklima geldi ki of off offff:))) Opuyorum kocamannn:)

Burcyni valla ben rejime gircem dedikce seninle Mr. Td tatli tatli diye tutturuyorsunuz:) N'apalim, ayarlicaz artik hafifinden bir seyler eheh:)

Tugce hosgeldin tekrardan:) Ben de aslinda cok bir brokoli hastasi degildim buraya gelmeden once ama burda yedikce once alistim sonra da sevdim sanirim:) Artik arada bir ariyorum bile soooleee bi brokoli yapsak diye:) eheh:)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Pizza isterim kerdeşim ben... Pizza tamam mı pizza... :D

Anonymous said...

sasirdim yorumlara vallahi, ben herkesler sever brokoliyi sanirdim, ben pek severim burcukcuum, onnücün tarif mutlak surette denenecektir (avocado da benim huysuz olduum konu yalniz, acaba onun yerine tamamlicak ne ekleyebilirim?), eline saalik!

Burcuk said...

Atonica, sana acilen Little Ceasars oneriyorum:) eheh:)) Hayir, ben de yaparim tabi ama onlarin ki pek guzel olmakta, ben yapana kadar onlarla idare et sen:) ciftlik ciftlik!!! :)

Rahsancim avakadonun tadini mi sevmiyosun? ya ben de avakadoyu tek basina sevmiyorum acikcasi, cok bir tatsiz tutsuz gereksiz bir seymis gibi geliyor:) Ama gobek marul salatasinda ve de boyle brokolinin yaninda cok guzel oluyor cidden, ben bir sans daha ver derim sevgili avakado kardesimize:)

Anonymous said...

burcucum egeli olarak salataları çok seviyorum.antalyada brokoli oldukça bol.salatayı deniyeceğim.güzel olacağını tahmin ediyorum.
memleketi aratmıyorsunuz valla....

Anonymous said...

adımı yazmayı unutmuşum burcu yukarıdaki not mesrunun......

Anonymous said...

burcukcuum sobeledim seni yazmak istersen!

Burcuk said...

Mesrule ablacimmm:)) Sasirdim bir an yahu mutlu oldum:) Canim benim, kendi capimizda yurt mutfaginda sismanlamama cabalarindayiz iste:) biliyorsun aksi halde ne kadar vahim durumlar oldugunu ehehe:)) Opuyorum canim kocamannn

Rahsancim bakicam aksama, yazarim tabi ki de:)

Nes london-ist said...

tesaduf iste karsima ciktiniz bir sekilde, belki West End'de biryerlerde de karsilasiriz.Londradan selam olsun,benim bloga da belki bakarsiniz yeri gelir.cok sevgiler
Nes
http://london-istanbul.blogspot.com/

Burcuk said...

Nes, tesekkur ederiz:) Bakariz tabi ki de:)

sevgiler,

Burcuk