Monday, March 20, 2006

Besamel Soslu Karnıbahar

Karnıbahar sevenler icin leziz bir tarif: (fotograf icin bkz: ispanakli ekmekciklerdeki foto, sag alt)

Gerekli malzemeler:

Karnıbahar
3 kasik un
2 kasik margarin veya tereyagi
3-4 kasik zeytinyagi
1-5 veya 2 bardak sut
1 yumurta
kasar rendesi

Karnibaharlar buharda/haslanarak pisirilir ve bir firin kabina yerlestirilir.

Besamel sos icin un ve yag pembelesinceye kadar kavrulur. Sut (ki soguk olmayacak, ılık olacak) yavas yavas ilave edilir. Biraz pisirilir. Tencere bir kenara alinir.

Biraz ılıdıktan sonra icine bir yumurta kirilir ve tuz, karabiber ve kasar rendesi eklenir. İyice karistirdiktan sonra karnibaharin uzerine dokulur ve karisim firina verilir. Ustu kizarmaya basladigi zaman ustune biraz daha kasar rendesi eklenir ve kasarlar eridikten sonra cikartilip sicak olarak servis edilir. Bol kalorili kendisi fakat guzel:)

3 comments:

Burcu Karadaş said...

karnıbaharı kıyma soslu seviom ya.bol yağlı şöyle karabiber,salçalı.off.söylerken bile özendim..:))

ama ben bile yiyebilirim etçil olarak bu tarifi.güzel görünüo..hem dee sağlıklı de mi??

Burcuk said...

valla besamel sosu un ve yagdan olustugundan genel olarak cok cok da saglikli az kalorili diyemem:) ama besleyici:)

Anonymous said...

Tarif icin tesekkurler, isin asli ben bunu benim ufaklik icin cok saglikli bir hale getirdim. Beyaz un yerine tam bugday unu kullandim, aralara brokoli de serpistirdim. Cocuklar icin muthis. Kilo kaygisi olan bizler icin de sut az yagli sutle, tereyagi da zeytinyagiyla degistirilirse ve kasar az olucak tabi ki, lezzetli olacagina inaniyorum, orjinali kadar olmasa da:)