Monday, May 01, 2006

Deniz urunlerine devam: Somon yummmmm:))

Saglikli hayata donus yaptigimi soylemis miydim? Soyleyeyim o zaman: Evet, brokoli vb butun sebzelerime donus yaptim. Yurdun hemen yanindaki pizzaciya bir el salladiktan sonra marketin yolunu tuttum ve de ne kadar bol vitaminli yiyecek varsa aldim dondum:) Tekrardan forma girmek icin birebir donem!

Bu deniz urunleri taze satildigi icin bekletmeden kullanmak gerekiyor. Dun midyeyi yapmistim, bugun de sira somona geldi.

Karadenizli bir insan olarak balik hayatimin vazgecilmez parcasi. Buralarin en unlu yemegi fish&chips olsa da bu yemekte yediginiz saman gibi baliktan mutlu olmak imkansiz. Evde kolayca pisirebileceginiz ve tum marketlerde bulabileceginiz yegane balik da somon. Neden Turkiye'de hala kesfedilemedi bilmiyorum ama bence cok leziz bir balik, ustelik cok kolay pisiyor ve cogu markette fileto olarak satildigindan kilciksiz falan pek kolaycacik yeniliyor.

Aslinda favori pisiris bicimim buharda...Yikadiginiz filetonuzu buhar makinesine koyuyorsunuz ve 10 dk.da muhtesem baliginiz hazir oluyor. Ustune azicik zeytinyagi ve limon gezdiriyorsunuz, yummm yummmm goturuyorsunuz:)

Ama bugun aksam icinde kendime salata hazirlama girisimlerinde oldugumdan buhar makinesini sebzelere ayirdim ve kendisini teflonda pisirdim, o da gayet hafif ve de guzel oldu. Salata olarak daha onceden tarifini verdigim [kendi uydurma ismimle] Brokoliye en cok ne yakisir salatasi yaptim [12 Mart Pazar gunu yazdigim postta tarifi bulunabilir].

Somon filetosunu da zeytinyagi, limon, feslegen, nane, kuru dereotu, tuz ve kirmizi toz biberle soslayip yagsiz sekilde teflon tavaya attim. 4-5 dk.da hemencecik pisti, salatanin yanina da pek yakisti dogrusu:) Siz de bir alip deneyin bence .)

8 comments:

U.T said...

Burcyni,nin bir lafı var çok iddalı beni alan man yaşadı diye...senin içinde şöyle düşünüorum :) seni alan man şişko olur kesin :)))

U.T said...

birde bana şu yana koyduğun videoları nasıl yaptığını anlatabilirmisin ?pls

Tugc said...

Somon suoerdir..Norvec balik anilarimdan sakladigim en guzeli!

Huzunbazz said...

Somon a bayılıorummmmmm :( acıkdım :(

Yazarken Eğlenen Adam said...

ben sokaktan midye istiyom yaaaa...

Burcuk said...

selam herkeseee:)

Umar, yahu benimle evlencek adamin siskolasmasi mumkun mu bu kadar saglikli yemeklerle:)) eheh:)) biraz zor valla, bence kisa yoldan annesinin evini tutar sebze yemeklerimden fenalik gecirip eheh:))

Bu video olayi icin ben http://www.dailymotion.com/ sitesini kullaniyorum, uye olduktan sonra yukluyosun istedigin videolari, sonra istersen verilen linki postuna koyup ordan yayinlayabiliyorsun ya da yandaki olay gibi video roll diye bir option kullanip verilen linki bloguna koydugunda sen sitede videolari guncelledikce ordan yeni koydugun videolar gozukuyor. kolay bir sistem yani, dene:)

Tugce ve Fatih, katiliyorum bence de somon super bir balik, hmmm olsa da bir tane daha gotursem valla:))

Atonica, o sokakta satilanlardan sarilik kapan insan sayisindan haberin var mi senin:D

U.T said...

teşekkürler deneyeceğim :)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Valla ben bi ton hatunla öpüştüm ordan geçmedi, eğer kıçı kırık midyeden geçecekse buyursun geçsin,

Ben böyle şansın anasını avradını ***** der devam ederim. :P