Friday, January 27, 2006

Kağıtta Helva Kebabı

Bu ismini benim uydurdugum [:)] nacizane tatliyi ilk defa Yenikoy'de bir balikcida yemistik annemlerle, o zamandan beri ailecek hastasiyiz kendisinin. Sag olsun annecigim arkadaslarimi cagiracagimi duyunca hemen bunu onerdi tatli olarak, hem basit hem de lezizzz:)

Gerekli malzemeler:

Sade Tahin Helvası (tabi isterseniz degisik cesitlerinden de deneyebilirsiniz, tercih meselesi)
Havuc
Toz Tarcin
Ceviz (Aslinda bizim yedigimiz orjinalinde ceviz yoktu ama dun ben denedim cok guzel oldu)
Folyo Kagidi

Oncelikle soydugumuz havuclarimizi rendeliyoruz. Sonra cevizlerimizi iri iri parcaliyoruz (Simdi sizin robotunuz da vardir parcalamak icin, ahh ahh :) ben bicakla parcaladim tek tek:)) ve bu ceviz parcalarini tarcinla beraber havucun icine karistiriyoruz.

Bir parca folyo kagidinin icine once helvadan bir parca, artik goz karari bir kisiye yetecek kadar, koyuyoruz. Ustune havuclu karisimimizdan koyuyoruz, ve de en ustune de tarcin ekiyoruz tekrardan. Folyoyu bohca gibi kapatip firin tepsimize koyuyoruz. 200 derece firinda 15 dk pisiriyoruz. Sonrasinda da bu eriyen helvanin havucla noturlesmis tadinin tarcin ve ceviz zenginligiyle keyfini cikartiyoruz:) Afiyet bal seker olsun:)






Not 1: Eger 4-5 kisilik ya da daha az sayida bir grup insana yapilcaksa aslinda buyuk bir folyo kagidinin icine yapip ortadan topluca da yenilebilir ama benim misafirlerim kalabalik olacagindan ben kucuk kucuk folyo kagitlarina (cok kucucuk degil tabi bunlar abartmayalim:)) tek kisilik porsiyonlar halinda hazirladim.

Not 2: Bu sekilde pisirildiginde tabi havuclar biraz diri diri oluyor, firinda daha fazla pisirirseniz o zaman havuclar daha yumusak olur sanirim. Ya da pisirip koyarsaniz icine. Ama boyle hafif diri olarak da gayet guzeldi. Tavsiye ederim.

5 comments:

Anonymous said...

burcuk meraba, cok güzel bir mönü hazirlamissin, parmaklarini yemislerdir mutlaka, gerci buaralar bana yemek deme, bisey yiyemiyorum malum :( ama iyilesir iyilesmez tatlini yapmayi denicem, görüsmek üzere

Anonymous said...

aaa buarada, millet bikti benim burda "su zararli, bu zararli" ukalaliklarimdan, ama ben yinede söyliyim, üstümde kalmasin:
Alüminyum folyo alzheimeri tetikleyen bir malzemeymis, kullanma bence!! dikkat etmek lazim, bak ben yedim cikolatalari, ölüyorum simdi dis aarisindan!!

Burcuk said...

Rahsan tekrar tekrar gecmis olsun! Alumintum nasil tetikliyormus alzheimer.i acaba ya cok ilginc gercekten...Ama dogru diyorsun dikkat etmek lazim boyle seylere:)

Ama bak bir dene sen yine de bu tatliyi, eminim seviceksin:))Tabi dis agrilarindan kurtulunca:)

ycurl said...

Bugun kesfettim blogunu. Cok hosuma gitti. Bu helva kebabi Istanbul'da balikcida yedigim zaman cok begenmistim. Normalde helvayi sevmem ama boyle cok sevmistim. Mutlaka deneyecegim. Tabii bir de balik gerek bunun yanina :)

Burcuk said...

Ycurl tesekkurler:) Begendigine sevindim:) Dogru diyorsun baliktan sonra gelen helvanin tadi baska oluyor:) Kesin dene, cok kolay ve de pek leziz:) Kalori bombasi modunda ama olsun .)