Wednesday, January 18, 2006

Karnıbahar güzeli

Sitemizdeki ilk yemek tarifimizi vermenin heyecaniyla hic vakit kaybetmeden tarifime geciyorum:)

Karnıbahar Güzeli bir yemekten cok bir salata aslinda, yani aperatif olarak da ana yemegin yaninda sunulabilir. Ama ayni zamanda cok da doyurucu bir ozelligi oldugu dusunulurse aksam yemekleri icin ideal bir hafif ana yemek olarak da yenilebilir.

Yurt disinda Turkiye'deki kadar bol sebze cesidi bulunamadigi icin bulabildigimiz sebzelerle kendi capimizda saglikli beslenme cabalarindayiz. Mutfakta favori aletimiz buharli pisiricimiz:) Cok basit bir mekanizma ve super lezzetler yaratiyor, Turkiye'de su anda Tefal tarafindan az bucuk uc bir fiyata satiliyor takip ettigimiz kadariyla. Londra'da Tefal basta olmak uzere bir cok markanin var, bizler Tefal'i tercih ediyoruz. Bu alet sayesinde hem sebzeler vitaminlerini kaybetmiyor, hem de siz haslanmadan kaynaklanan bir su tadi almiyorsunuz yerken. Ayrica balik ve tavuk da gayet lezzetli oluyor, denemenizi tavsiye ederiz.

Tarifimiz gayet basit:) Gerekli malzemeler:

Dilediginiz kadar karnibahar
Dilediginize uygun olcude uzerine koymak icin yogurt (suzme yogurt olmasi tercih sebebidir, bizler burada suzme bulamadigimiz icin Turk lezzetine en yakin tadi sunan Yunan yogurdunu tercih ediyoruz. Bunun da az yagli olanini alirsaniz daha iyi olur, zira normal olani biraz fazla yogun)
Bir corba kasigi zeytinyagi
Yarim corba kasigi salca (Turkiye'de pek mumkun degil ama siz de bizler gibi yurt disinda yasiyorsaniz ve zira memleketten getirdiginiz guzelim salcalar bittiyse toz kirmizi biber ya da aci kirmizi biber de kullanabilirsiniz)
Az biraz toz feslegen (taze olsa tabi daha da guzel ama olsun)

Karnibaharimizi buharli pisiricimizde ya da bir tencerede haslayip suzdukten sonra servis tabagimiza aliyoruz. Sogumasina izin vermeden kucuk bir kapta isittigimiz zeytinyagimiza salcamizi (biberimizi) ekliyoruz ve icine 1/4 bardak su koyuyoruz (biber koyduysak suya ihtiyac olmaz tahminimce). Feslegenimizi de ekledikten sonra sosumuzun iyice hazir olmasi icin azcik sabrediyoruz:)

Karnibaharlarimizin uzerine once yogurt, sonra da salcali (biberli) feslegenli sosumuzu koyuyoruz, sicak sicak afiyetle yiyoruz:) isteginiz dahilinde yakisacagini dusundugunuz diger baharatlardan da koyup yemeginizi zenginlestirmenizi tavsiye ediyoruz:)


Not 1: Ablam bu tarifi yagli salcali sos olmadan, direkt kucuk bir kabin icinde azicik salcayi suyla ezip yogurtlu karnibaharimizin uzerine dokerek yapiyor. Bu da gayet lezzetli oluyor, yagsiz yemek isteyenler icin super bir alternatif, tavsiye ederim.

Not 2: Buharda veya haslama karnibaharin bir diger potansiyel yenilis bicimi de uzerine yarim veya 1 corba kasigi zeytinyagi, yarim limon suyu ve tuz ve bilimum baharat ekleyerek yemek. Bu da guzel bir tat tabi ama ben bu tarifi daha cok tuttum acikcasi:)

Not 3: Aslinda karnibaharin en favori yenilis bicimi yumurtali kavurmasidir ama onun bir super anne yetenegi olduguna inaniyorum, henuz kendim deneme cesareti gosteremedim, ahh ahh:)

1 comment:

Anonymous said...

Sevgili kardesim,

Sen beni guldurdun, Allah da seni guldursun. Cok eglenceli bi site olmus, cok mutlu etti beni. Artik burdan butun tanidik siskolara ne yapiyoruz, ne yiyiyoruz, iciyoruz, nasil yasiyoruz yazariz. Bir kez daha ablanin takdiri aldin, aferin:)

BASAK