Sunday, August 28, 2011

5. gun

Yasasin tembellik!!! :) Dunku spor gununun ardindan bugun tam bir tembellik gunu oldu, cok da guzel oldu acikcasi, cok ihtiyacim varmis. Butun gun yayildim, uyudum, bir seyler okudum, sansli masa geyiklerini izledim (-bazilari cok komik, bazilarini 10 milyar versen yapmam diye dusundum), evi toparladim, yemek yaptim, yedim, yagmur yagdi gunes acti aa ne guzel oldu diye kendi capimda hava durumu raporu verdim :) Guzel sakin bir gun gecirdim :)

Bugun aktivite olarak hicbir sey yapmadim ama diyet programina neredeyse harfi harfiyen uydum. Sabahtan klasik kahvaltimi yaptim, oglen programa uygun iki tane yumurta hasladim, yaninda bol bol domates, salatalik, haslanmis yesil fasulye ve cottage cheese yedim. Cottage cheese'in Turkce karsiligi ne olur tam emin degilim, cokelek desen degil, krem peynir desen degil? Bu boyle yogurtla peynir arasi cok az yagli, dolayisiyla da az kalorili, bir peynir cesidi. Ablam hep yerdi de ben bir supheyle bakmistim simdiye kadar tatsiz tutsuz olur o diye, bekledigimden cok daha iyi cikti :) Yaninda da bir dilim ekmek yedim.
Aksama da fotograflardaki menu vardi. Bu benim minik mutfagimdan bir goruntu. Mutfagimda duvara sabitlenmis kucuk bir masa var, iki tane yuksek taburesiyle beraber, genelde yemeklerimi burada yiyorum:) Disarida coook uzaklardan London Eye gozukuyor, ama ondan ote pencerenin onundeki agaca takiliyorum ben daha cok :)

Menude firinda tavuk vardi, derisi alinmis. Marketten fileto haline getirilmis butlardan aldim derisiz. Direkt firinda pisirdim, ustlerine azicik zeytinyagi surup, cok leziz oldu. Hem de cok kolay valla, aklima yatti baya :)

Salata olarak da bu sefer degisik bir salata yaptim, bu diyet doneminde farkettim ki ben hep ayni sebzelerden salata yapiyorum, marul sogan vs, arada degisiklik de lazim. Bugunku salatama havuc rendeledim, roka, yesil sogan, kirmizi biber dogradim. Haslanmis yesil fasulye koydum. Ustune yarim limon, azicik zeytinyagi, azicik tuz ve de bol sumak ektim. Cok cok guzel oldu :)
Fotograflari gecen sene aldigim kameramla cektim. Gecen sene Agustos basi gibi ablamin da yardimiyla bir Nikon D90 aldim, cok mutluyum :) Temel mal varligim kendisi :) Hala ogrenmeye calisiyorum, ama o kadar cok program/ayar var ki unutuyorum hep. Dun kendime cok guzel turuncu bir defter aldim, bundan sonra buldugum guzel ayarlari buna yazacagim. Fotografcilik konusunda kendimi gelistirmeyi cok istiyorum :)

Daha Prenses'in bir suru fotograflarini cekecegim hem! Cok calismam lazim, cok :)

2 comments:

Basak said...

Fotolar super. Melis tam poz vermelik. Teyzesini bekler dort gozle. Opuyoruz seni hepimiz.

Burcuk said...

Ah ben de onu bekliyorum dort gozle :))) cok ozledim! opuyorum kocaman :)