Friday, August 26, 2011

3. gun

Pufurtu! Aslinda su an hic blog yazasim yok ama kendi kendime azim ettim her gun yazicam diye, bozmayacagim rutini.

Diyetin ucuncu gununde en sevdiklerimden biri dedi ki "Burcu oyle diyet yapan con con kizlara dondun, booo" dedi, tamam belki "booo" dememis olabilir ama hissettim ben! "Boyle diyetler yaparak kendini bana begendirecegini zannediyorsan cok yaniliyorsun, ben sevmem oyle ciroz" dedi :) Ben de dedim ki "Zaten benim ciroz olma ihtimalim yok, malum kemiklerim iri" :) (Annekus seni seviyorum!:) Yillarca beni bu argumanla avuttun, canimsin!) Tamam, belki boyle demedim ama her sey de yazilmaz ki canim bloga :)

Neyse yavastan yazma havasina giriyorum, iyi valla:)

Bugun cok yogun bir gundu iste, ustune de diyetin esasli gunlerinden biri olunca haliyle biraz zor bir gun oldu. Blogu hafiften takip edenler bilir, benim gunluk yedigim yemek orani sabahtan aksama dogru azalir direkt. Bu diyetteyse daha bir gune yayiyor, ve aksamlari da baya et balik vs yemeni istiyor, oysa ben normalde sadece salata yerim. Kahvaltida da sadece bu bir dilim ekmek ve greyfurt olayi biraz az kaciyor bana, normalde kocaman bir kase bran flakes yiyorum. Ondan oglene dogru mesela cilgin acikiyorum, 12 olsun diye gozum hep saatte resmen :) Cok sikayet ettim ama aksam yemegim cok guzeldi aslinda bugun, gunduz biraz iskence cektim ama degdi :)

Gelelim bugun ne yedim bolumune:

- Sabahtan klasik greyfurt + 1 dilim ekmek
- Oglen sadece meyve salatasi yedim, ama baya buyuk bir kase diyebiliriz. Icinde uzum, cilek, ananas, kavun, bir iki dilim de karpuz vardi.
- Arada 2 tane elma, bir tane de mandalina yedim. Yaaa burada mandalinalar cikti, tamamen bir sonbahar havasi resmen! Kestane ciksin diye bekliyorum dort gozle:)
- Aksam ama ziyafet cektim kendime :) Marketten cok az yagli parca dana eti aldim, mantar, sogan, sarmisak ve azicik salcayla soteledim. Yanina kocaman bir salata yaptim, icine roka, taze ispanak, kereviz sapi, domates, yesil sogan ve bir kac parca ceviz attim. Her gun az bucuk ceviz yemeye calisiyorum, annem cok faydali oldugunu soyledi. Cok sahane bir yemekti valla, bir dilim de ekmek yedim, ooooh butun gun bekledigime degdi :)

Bugun diyetin onerdigi yiyecekler ise soyleydi:


Breakfast:
Coffee or tea with sugar substitute and a half of a grapefruit and a slice of protein bread
Lunch:
As much fruit salad as you like with coffee or tea
Dinner:
As much lean, broiled hamburger as you like along with unlimited tomatoes, celery, cucumbers or brussels sprouts


Aksam biraz farkli oldu ama baktim hamburger koftelerinin kalori ve yag orani cok yuksekti, direkt et yiyeyim daha iyi dedim. Demir vs olaylarini da dusununce ispanakli kocaman bir salata yapayim diye dusundum, oyle minik degisiklikler oldu.

Ayrica dunkunun aynisi aktivitelerde de bulundum, aerobik yaptim, ise yuruyerek gittim geldim. Bu aerobik olayindan bacaklarimin bazi kaslarini normalde hic calistirmadigimi farkettim, cunku birazcik esnetmeye calistigimda direkt aciyor. Yavas yavas acmaya calisiyorum, boyle bir rutin oturtsam super olacak, her sabah 20dk aerobik - gun icinde fb vs ivir zivir harcadigin zamanla karsilastirildiginda nedir ki?

Bu aksam saglam yedigim icin yarin sabah ilk is kosuya gideyim diye dusunuyorum. Bakalim motive olup cikabilecek miyim, ve de pek tabi ki bakalim yagmurlar izin verecek mi?

Son olarak da diyetim hakkinda kamu aciklamasi yapmak isterim: Diyet yapan con-con kizlardan olmadim, olmam da:) 1-2 hafta kasip ideal kiloma geldikten sonra normal hayatima kucuk/insani porsiyonlar esliginde donmeyi dusunuyorum :)

2 comments:

Basak said...

Kuzucum con con kizlarla alakan yok. Azicik guzel kiloya gel sonra yine foodie'lige devam. Saglik icin kilo kontrolde tutulmali, bol bol spor yapilmali. Sevdiklerinden birine soyleyesin:) Bu bloga yazma isi de super olmus, takipteyim:)
Saglikli, fistik Burcu slogani ile devam edelim, diyeti, sporu bozmayalim:)

tubik said...

Sonuna kadar destekliyorum :) sporu da eklemen daha bir guzel olmus. Sonuclari heyecanla bekliyorum :)