Sunday, September 10, 2006

Istiridye ve Deniz Urunleri Fuari :)

Kuzular buradayken o kadar cok yer gezip fotograf cektim ki hangi birinden baslasam bilemedim:) En yakinda olandan baslamaya karar verdim, taratataammmmm, karsinizda 2006 Istiridye ve Deniz Urunleri Fuari :)

Yaz demek Londra'da festival sezonu demek, her kose basinda degisik bir aktiviteyle karsilasabilirsiniz, tabi karsilasmak yerine uygun bir dergi vb alip takip etmek daha iyi olabilir, cunku gercekten ilginc olaylar gerceklesiyor.

Bunlardan biri de Hay's Galleria'da gerceklesen bu fuardi. Karadenizli bir aile olarak (annekusum haric (kendisi egeli malum:))) "denizden ne ciksa yerim" modunda oldugumuz icin her daim, bunu da kacirmadik tabi ki:)

Once Borough Marketa gittik, ordan da London Bridge'le Tower Bridge arasinda yer alan Hay's Galleria'ya.


Icerisi cok kalabalikti, bir yandan muzik caliyor 2, bir tarafta bir amca insanlara yengecin etleri nasil temizlenir onu anlatiyor, diger tarafta bir teyze kuru fasulyeli balik pisirmis (hemen yuzler eksimesin efen'im pek bir lezizdi:)) onun tarifini veriyor. Zaten ortam bilimum istiridye satan kucuk yerlerden olusuyor. Tabi satilan sadece istiridye degil, ispanyollarin unlu deniz urunlu pilavi Paella, Belgo usulu buyuk wok tavalarda pisen soslu kabuklu midyeler, kucuk kaplarda satilan karisik haslanmis deniz urunleri 2 3, kizarmis deniz urunleri ve ek olarak pismemis taze urunler...Daha liste uzayip gider, akliniza gelebilecek bilimum deniz urunu:)

Biz de tabi bu kadar sey varken mahrum birakmadik kendimizi, uzun zamandir kivircigin ove ove bitiremedigi istiridyelerden yedik. Ustteki fotoda hemen ilk basta gordukleriniz denizden cikmis yenmeye hazir istiridyeler. Merakinizi giderelim: Evet, cig! Simdi hemen sushi yiyen adamin pesindeki merakli kitle kurtcuk pesine duser, yok oyle bir mevzu, tekrar tekrar soyluyorum, besin degeri yuksek, gayet leziz, dunyada bir suru diger insanin yedigi yiyecekler bunlar; degisik lezzetlere acik olalim:)

Bunlar boyle onde dizili, cesitlerine ve boylarina gore fiyatlandiriliyorlar. Sonra arka tarafta abiler bilege kuvvet aciyor kabuklari ozel bicaklarla (bkz1, bkz2). Sonra da direkt tabaga ve size:)

Bir kenarda kocaman tabakta limonlar oluyor, limonu sıkıyorsunuz ustune, sonra direkt mideye:) Gercekten de leziz bir sey:) Haslanmis midyenin tadina andiriyor ama ondan biraz daha kuvvetli bir tadi var.

Seneye bu zamanlarda Londra'ya yolunuz duserse aklinizin bir kosesinde bulunsun, gercekten ilginc bir fuar. Tabi diger zamanlarda da dunyanin bilimum yerindeki deniz urunu satan restoranlarda bulabilirsiniz, ya da Londra'ya geldiginizde Borough Market'da ucuza yiyebilirsiniz:)

Tek yapmaniz gereken dusunmeden lupletmek:) Pisman olmazsiniz:)

Bir de son olarak bahsetmek istedigim sey white halibut isimli balik. Atlantik okyanusundan cikiyormus bu balik, fuarin cikisinda tanitimini yapiyorlardi. Burada Marks&Spencer veya Waitrose gibi kiyasla pahali marketlerde satiliyormus. Siz de belki bir yerde bir restorana gidersiniz rastlarsiniz, sakin "aman bu da neymis" deyip de gecmeyin, boyle leziz bir balik olamaz! Tanitim yaptiklari standda ustunu sarmisakli otlu bir sosla marine etmisler ve folyo kagidinin icinde izgara ustunde pisirmislerdi, kucuk parcalar halinda dagitiyorlardi. Cok lezizdi cok!!! Unutamadigim lezzetler arasinda girdi kendisi, sizin de aklinizda bulunsun .)

* Bu arada malum Blogger foto yuklemede sorun cikartmazsa varligindan suphe edilecegini dusunuyor kanimca. Bu yuzden bu kadar azcik foto var. Neyse ki flickr sayesinde baya bir foto yuklemeyi basardim, linkleri atlayip gecmeyiniz efen'im.) yandaki 2-3 gibi sayilar link.e ek olarak verilmis baska fotolara gidiyor...

Gorusuruzzzzzzzzzz :)

19 comments:

Berceste said...

Yuppiiii ilk comment benden gelecek :) Afiyet olsun ! Inci buldunuz mu inci onu bi deyiver? Bi de bi deee midyeli tarifnamelerini bekliyoz efenim, zira dolapta pismeyi bekleyen 1 pk midye mevcut, bir kismi Turk usulu midye tava olacak, ada ulkesindeyiz deyip bununla yetinip beeeelki Cam nehrine nazir lupleriz :) Geri kalan icin sizden bekliyoz efenim...Bekliyoz buralaraaaa....Babakus gitti herhalde Allah kavustursun.Annekus la bol keyifli gezmeler.

ibeking said...

yani inanır mısın bilmem ama şu an saat 9:09 a.m. ve benim nasıl ağzım sulandı sabah sabah bu görüntülere anlatamam...böyle bu fuar keşke buralarda da olsa..sefanız olmuş efenim

Anonymous said...

burcuuu ühüüü yaaaa cok fena :) canım bu da yapılır mıydı sabah sabah..
of..hmm..
paella yemek istiorum şimdi sabah sabah ...bak çok ciddiyimmmmmmm

homosapiens said...

burcuk, ne guzel yazmissin. benim de agzim sulandi. ama su cig olani yiyebilirmiyim bilmiyorum. pariste gormustum hazirlanmasini, canliydi onlar, limon sikilinca sanirim biraz hareket ediyorlardi, ben yiyemem sanirim. belkide yerim ama bilmiyorum.
ama digerlerini kesin mideye indirirdim.

tuhaf ama dun gece ruyamda agzimdan kocaman bir ahtapot cikartiyordum, beyaz, hatta bazi kollari parcalanmis, onlar sonradan cikiyor, sanirim ölüydü.

sen bu kadar guzel lezzetler anlatmisin , ben umarim igrenc gelebilecek birsey yazmadim...

Nes london-ist said...

yaa sen benim istiridye yazıma supheli yaklasmıstın,bak gordun mu:)ah simdi ist deyim nasıl kacırdım ben fuarı valla kıskandım,cok lezzetli bi yazı olmus burcucum.

Anonymous said...

uyy paluk fuari! babam aklima geldi valla okurken! kimbilir ne hosuna giderdi böyle bi fuar! karadenizli diiliz ama boaz cocuuyuz bizde dimi :P
hee annenede haksizlik etme, egelilerde sever be balik ürünlerini burcukum :) muucuuk :)

Ozgur Gercek said...

bu yaziyi okuyunca gaza geldim, su an denizden babam ciksa yerim :)))))

Anonymous said...

valla orda bi tek ben eksiğim.onun için yarın ilk uçakla ordayım...hehe:)))

hediyeciniz said...

yazı ve fotoğraflarınızı kaynak belirterek dergimiz de kullanabilir miyiz?

http://www.derja.com/

editor@derja.com

Tijen said...

tamam diyorum eklemek istedigim herkesi ekledim linklere aaa hayir birini daha unutmusum. unutkanligin da bu kadari fazla!
sonundaaaa
foodies in london da mutfakta zen'de..
afiyet olsun!
tijen

Tijen said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tijen said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tijen said...

sistemdeki bir sorun nedeniyle ayni mesaj 3 kere çikinca son ikisini sildim. merak etmeyiniz o sahis benim..
tijen

deryik said...

amaan tanrımm... hepsini yemek, tatmak, kolileyip yanıma almak istiyorummm!!! harika geliyolar kulağa :D

Burcuk said...

Dilekcim bizde bir adet midyeli tarif var, bak surda: http://foodiesinlondon.blogspot.com/2006/04/midye-sote.html
umarim gelicez yakinda:)

Ibeking inanamadim valla:) sabah sabah istiridye eheh:)) sag olunuz efenim:)

Zeynep, hemen gonderelim buyuk porsiyon bol baharatli:))

Umama bizimkiler hareket ediyor muydu bakmadim ya:))ruyan cok ilgincmis yaa, hos dun ben de haslanmis olanlari gorunce bir garip hissettim durust olmak gerekirse:)

Nescim dogru diyorsun, basta baya bik biklendim yine emin misin bak guzel di mi falan diye ama yiyince ben de farkina vardim gereksiz oldugunun:)

Rahsancim dogru diyorsun, egeliler sever deniz urunu ama annem ozel bir ornek:) sevdigi baliklar da var ama nadir:)

Chidos ben de ben deee:))

Anonymous, hosgeliyorsunnn:)

Derya, aaa cok sevindim:) hemen mail atiyorum:)

Tijen abla tesekkur ederiz mutlu oldukkkk:)

Deryik, tamam hemen kolileyip gondereyim ben, zaten surasi:)

Ozgur Gercek said...

ACIKTIMMMMMMMMMMM :))

Burcuk said...

istiridye isine mi girsem napsam:))) talep buyukkk:)))

Parizyen Ay Lambasi said...

istiridye mevsimi burda da basladi yavrus.
hopurdetsek ya birlikte.
sushi de olur.

evet blog sonunda geri geldi bu arada. hic sasmadan, belirdigi ani ikimizin de ayni anda farketmis olusuna bir bardak beyaz sarap kaldiriyorum. yaninda acilmis istiridyeleri, sirkeyi, kara ekmek ve tereyagini sen getir.
her seyi ben mi yapicam aaaa =P

Burcuk said...

:)) tamam hadi hazirladim paketi geliyorum Fake:)) eheh:))