Tuesday, June 13, 2006

Zeytinyagli "Taze Fasulyemsi"

Ders arasi yemek molasi:)

Yaz aylarinin vazgecilmezi zeytinyagli taze fasulye, pratik saglikli lezizzzz :)

"Fasulyemsi" cunku Ayse Kadin desen degil, bogrulce desen degil, bogrulce gorunumunde taze fasulye tadinda bir sebze yani bilemedim nasil adlandiracagimi:)))

Green beans diye satiliyor, ben en iyisi fasulyemsi diyeyim.)


Yapimi da cok kolay tabi ki de:)) Her zamanki usul soganlari havuclari kavuruyoruz birazcik zeytinyaginda, sonra fasulyeleri ekliyoruz baharatlarla beraber, ustune azicik sicak su koyuyoruz ve de suyunu cektikce fasulyeler pisene kadar azar azar sicak su eklemeye devam ediyoruz. Kafadan bol bol da ekleyebilirsiniz bastan tabi ama ben cok sulu sevmedigim icin boyle azar azar ekleyip yapiyorum, tam kivaminda oluyor.

Ustune de suzme yogurt!!! Ohhhh:) Yaz gunleri icin birebir!

Afiyet olsunnnnnn:)

Not 1: Annem bir de icine azicik seker katar bu yemegin, o da cok guzel olur.) Tavsiye.)
Not 2: Fasulyeleri teker teker ayiklamaya useniyorsaniz da benim gibi ekmek tahtasi uzerinde baslarindan ve sonlarindan onar onar toplu kiyim seklinde ayiklayabilirsiniz ehehe:))) Tabi derseniz ki "kilciklar kalir kenarinda huylanirim" siz bilirsiniz, kolay gelsin ne diyim:))))))

6 comments:

Berceste said...

Biz o fasulyelere borulce diyoruz geciyoruz :) Onu bir de haslayip uzerine zeytinyagi limon ile deneyebilirsin, sarimsak,zeytinyagi, balsamic vinegar deneyebilirsin ya da ikinci optionda balsamic vinegar yerine nar eksisi ile deneyebilirsin ki benim favorilerim bunlar...Hele bu gunlerde salata havasinda gayet guzel gider...Canim istedi bak simdi :)

Bilahare mail yazacagimdir, baktim burada yorum yok, yorumlandirayim dedim :)

Sevgiler
Dilek

Tugc said...

:) benim annem de biraz seker koyar..ve bayilirim ben, baska turlu de yemem:)

matilda said...

aa ben de dün fasulye yaptım,şeker koydum içine öle seviyorum ben de..seninki de pek güzel görünüyor,ellerine sağlık:)
ha buarada bercestenin bahsettiği börülce salatasına da bayılırım,sıcak bi gece dışardan eve eldiğinde dolaptan çıkarıp buz gibi yemek çüper olur,yapıp bloga koymak lazım..

Burcuk said...

Dilek, ben de arada oyle yapiyorum ama zeytinyaglisinin tadi bir baska oluyor:)

Tugce, ben de cok severim azicik sekerli.)

Matilda, sag olasin:) Asil o bogrulce salatasinin koruk eksilisi olur ki aman aman amannnn:)))

Huzunbazz said...

Uff Dehset Leziz gozukuo walla yaa :( acıkdım gene :)

Yazarken Eğlenen Adam said...

İşte bunu çok güssel yaparım. ;)