Friday, June 23, 2006

Queen Mary .)



Hep yemek tarifi yazmayayim degil mi:) Hazir parti modumuz oturmusken uzerimize Londra'ya gelirseniz bir gun nereye gitmek lazim eglenmek icin onlardan da bahsetmeli.) Hemen not defterimize bir isim daha ekliyoruz: Queen Mary Boat

Queen Mary gemisi Londra'da Embankment'ta Waterloo Bridge'in hemen solunda kaliyor. Bir yere gittigi yok, burdaki gemiler daha cok sahile fix bir sekilde restoran/cafe/gece kulubu gorevi goruyorlar. Ya da toplantilar veya konferanslar gibi daha ciddi islere hizmet veriyorlar ki Queen Mary ilk bahsettigim lakayit grupta:)

Gitmek icin Aldwych'e gelip yuruyebilirsiniz, en yakin metro istasyonu da Temple sanirim.

Dun gece okulla alakali bir parti vardi burda, biz de bizimle direkt alakasi olmamasina ragmen atladik hemen:)

Geminin en guzel yani manzarasi, arkada gordugunuz kocaman tekerlek London Eye, dunyanin en buyuk donme dolabi diye iddia ediliyor bilemiycem:) Cok yavas dondugu icin daha binmeye cesaret edemedim, bir saatte o minnacik odacigin icinde fenalik geciririm diye dusunuyorum...neyse konumuz o degil:) onun biraz ilerisinde de Parlamento binalari ve Big Ben gozukuyordu ama bu fotografa girmemis.

Bu bolum geminin teras bolumu, uzerinde cafe gibi bir yer var, gunduz falan da gelinip kahve falan icilebilir. Daha once bir cok kez gormustum ben disardan ama hep cok pahali bir yermis gibi gelmisti, degilmis...Fiyatlar diger yerlere gore normal, hani ucuz demiyorum ama normal iste anladiniz siz:)

Burasinin alt katinda kapali bir yerde gece kulubu kismi var, kapali dedigime bakmayin valla oyle bir havalandirma var ki disarisindan soguktu resmen icerisi...Giriste belirli bir ucret odeniyor ve sonrasinda butun gece sinirsiz icki sunuyorlar ki sinirsiz derken oyle uydur kaydir ickiler de degil baya her turlu icki vardi her markadan...ama normal zamanlarda da boyle mi yoksa icerde odeme usulu mu bilemiyorum.

Aslinda parti ilk baslarda kokteyl havasindaydi, herkes bir kosede ickisini yudumluyor muhabbet kucuk finger-food denilen yiyecekler falan, ama tabi bir saatten sonra alkol orani arttikca dans edilmeye baslandi:) Cok eglenceliydi:)

Ve de asil bomba: Londra'nin gobegin dansoz izlemekkkkkkkkk!!! Sastim kaldim, aaa bir baktim gercekten dansozzzz:) Ben simdiye kadar tv disinda bir kere dansoz izledim, o da Harbiye'de turistler icin Turkish Club tadinda bir yerler var, onlardan birinde (ne alaka gittin sen oralara diyorsaniz bir adet uluslararasi sampiyona vardi gelenleri goturmustuk ehehe) ve de hayran kaldim yani, tv.dekiler falan halt etmis, agzimiz bir karis acik izlemistik...

Burdaki dansoz de iyiydi hostu (cidden de guzeldi) ama cok zayifti, ben dedim ordakilere, "dansoz dedigin soyle azicik etli butlu olur kardesim boyle incecik olmaz" dedim, "turkiyede boyle olmaz" dedim, halt yedim!!! ne diye konusuyorsun o kadar, sanki dansoz uzmani hayret bir sey! herkes basladi bu sefer "aaa burcu simdi sen de boyle dans edebiliyor musun aaaa" diye, al basina belayi:) neyse geceyi gosterisiz bir sekilde sapasaglim atlattim:)

Guzel bir geceydi cidden, uzun zamandan beri disari cikamamistim iyi geldi:) Donerken de yuruyerek dondum bir suru de fotograf cektim, bir duzgun calissin da yukleyecegim...

Queen Mary hakkinda daha ayrintili bilgi icin, bkz:

http://www.beerintheevening.com/pubs/s/17/1780/Queen_Mary/Embankment

5 comments:

vintage biscuit said...

OOOOOOOOOO KIZLAR EGLENMISSS
OHH OHHH
YANDAN YANDANNNNNNNNN:))))

Anonymous said...

kop kop kop !

güzelmiş. gemide fln eğlenceli olur. ama açık hava olacak. güvertede olacaksın. heyt be ! bekle beni bodrum ! bekle beni katamaran !

ferhat can said...

ay anoniden gitmiş. "ferhatt was here"

Burcuk said...

:) ehe:) eglendik valla:)

Ferhat dogru diyorsun, guvertede bence de cok daha guzel olur:) oo bodrum yollari gozukmus:)

ibeking said...

keşke 1,5 hafta önce keşfetseydim blogunu..