Saturday, June 17, 2006

Patatesle Ispanagın Fırın Macerası

Patatesle ıspanagin firin macerasi Burcuk'un Hamburger & Croissant'ta Sarah'nin firinda patates tarifini kesfetmesiyle baslar. Fırında patates guzeldir guzel olmasina da yalniz basina olur mu? Olmaz! Ya etli bir sey lazim yanina, ya da otlu, e pek tabi ki Burcuk joker hakkini ottan yana kullanir:)

Patatesler Sarah'nin tarif ettigi gibi soyulur, haslanir, suyu suzulur, ustleri catal yardimiyla bidik bidik cizilir.

Ispanaklar guzelce yikanir, eger iriyse dogranir (ki ben kucuk yapraklilardan kullandigim icin dograma geregi duymadim) ve de bir cukur kaba alinir. İcine ay cekirdegi ici, dogranmis yesil zeytin parcalari, tuz ve de biraz sut eklenir. Sut sonradan firinda kuruyup kalmamasi acisindan iyi oluyor.

Sonradan karisim tepsiye yerlestirilir. Aslinda temizlemenin kolay olmasi acisindan tepsiye once folyo kagidi koyulsa da ustune ıspanaklar serilse aslinda daha iyi olur, bir daha ki sefere artik:)

Son olarak da patateslerin uzerine Sarah'nin tarif ettigi uzere zeytinyagi surulur azicik ve de tepsi firina verilir. Firin ayarlari birbirini tutmadigindan benim ki 30 dk.da oldu ama normal tarifte Sarah 220 derecede 50 dk onermis, bilginize...

Ozenle tabaga alinir, afiyetle yenir:)))

Bir uydurmasyon tarifimizin daha sonuna geldik:) Hayirli ugurlu ve de afiyet bal seker olsun:)

5 comments:

sarah said...

Sevgili Burcuk,

Ispanakli patateslerin cok lezzetli gorundu bana, ellerine saglik. Ispanaklida cok iyi bir fikir, daha kalorik yemekler yerine:))))

Afiyetle

sarah:)

Burcu Karadaş said...

dolma niyetine patatesi içine de sarabilirdin sanki..

hala dolma dio:D

Burcuk said...

eheh:) ne dolmasi yahuu:)
o zaman ustu kitir kitir olmaz ki luciferyni, di mi ama? :)

tata said...

Ispanak ve patates cok yakisir, evlilikleri basarili gecer, ben bazen yanlarina somon baligi da ekliyorum.

Burcuk said...

:) Ben de cok yakistirdim birbirine:)

Somonu patatesle denemedim ama bir kere the hague'da bir restoranda ince bulgurdan pilav (hani kuskus diyorlar burda ama bizim bildigimiz kuskustan degil), ustune somon ve de en ustune ispanakla servis yapmislardi, cok lezzetliydi gercekten:)