Tuesday, May 30, 2006

Cekirdekli tavuk:)

Uuuuuuuuu yetenek konusuyor sayin blog takipcileriiii:)))) Hani kendim yaptim diye demiyorum ama her seferinde "yahu ben nasil bir yetenegim de harcaniyorum ekonomi kitaplari arasinda" diye soylenmiyor degilim ehehe:)))

Ne zamandir yazamiyorum farkettiginiz uzere:) zira pek cok yogunum sinav donemim oldugundan...ama bu yemegi yeni yapmisken hemencecik yazayim istedim:)

Simdi butun gun kutuphanede oturup, otobusle gelip giderken ve de sandviclerle beslenirken bir kendime geldim ki "little library bird" artik degismeye baslamis, "little library chicken" yolunda emin adimlarla ilerlemekte, hem de oyle ciliz tavuklardan da degil yani dombik tavuklardan:))

Saka bir yana, kilo almadim henuz ama baktim cok sagliksiz gidiyor bu yasam, hayatimi duzene sokmaya karar verdim, artik aksam yemeklerimi odamda saglikli bir sekilde yiyorum. Dun ilk yemegimi corbayla yaptim, o da cok komikti, knorr.un hazir corbalarindan aldim, sebze corbasi, kasesi 41 kalori yaziyor "aaa" dedim "muhtesem! tam benlik":) zira yaptiktan sonra anladim neden 41 cal oldugunu, nitekim corba corba degil, su icine atilmis sebze parcalari, yalan yok, cidden oyleydi!

Ben de bu aksam kendime soyle guzel bir yemek yapmaya karar verdim. Tavuk almistim marketten, ne yakisir buna diye dusunurken pek tabi olarak cekirdeklerimi kullanmayi ihmal etmedim:) Cekirdekli tavuk cikti ortaya:) Malzeme listemiz cok basit:

Tavuk fileto
Kabak cekirdegi ici
Zeytinyagi
Nane
Feslegen
Sarimsak
Azicik tuz

Oncelikle zeytinyaginda sarimsak ve cekirdek iclerini pisiriyoruz, dikkat edin pisiriyoruz dedim kavuruyoruz demedim, zira yuksek ateste kavrulursa hemen yaniveriyolar o yuzden en iyisi agir ateste pisirmek, icine kuru feslegen, nane ve tuzu atiyoruz. Bu karisimin uzerine tavuk filetolarini yerlestiriyoruz, altlari beyazlasinca oteki taraflarini ceviriyoruz. Kisik ateste oldugundan yavas yavas pisiyolar. Bu arada cekirdek ve sarmisakli karisim da uzerlerine yapisiyor. Offf offf superrr:)) Cok saglikli ve de leziz bir yemek:)

Yanina bir de pilav yaptim, onun tarifini vermiyorum dogal olaraktan:) Sadece kavurarak yaptigimi soyleyeyim, bir de ilk basta zeytinyagina kirmizi biber ve nane koydum, o yuzden boyle renkli oldu.

Bir de son olarak diet kolanin cesitlerinden bahsedip bu post.a bir son vereyim:)

Pepsi Turkiye'ye twist.i getirmisken ve de bu kadar tutmusken (hos market satis degerlerini bilmiyorum ama gorundugu kadariyla gayet basariliydi), Coca Cola neden hala bu diet coke cesitlerini Turkiye'de satisa sunmuyor cok merak ediyorum dogrusu. Ben limonlusunun hastasiydim zaten, sonra lime.lisi cikti, o da baya guzel. Ustune bugun markette visnelisini gordum, bakalim onu daha deneyecegim bilemiyorum:) Umarim yakinda Turkiye'de de piyasaya sunarlar:)
Gorusuruzzzz:)

11 comments:

Tugc said...

Burcu var ya, o vizneli olan igrenc..antibiyotik gibi bir tadi var..bir de coke black cikmisti..hani kola ve nescafe..;diyolar, butun gece uyumamak istiyorsan ic :)
yemek leziz gozukuyor, denerim ben de bizim evde..bir de aklima geldi..Knorrun corbalari..valla hani baskasini bulamayinca, ona tabi oluyorsun..aaz yemedim richmondda:) ben mercimekli olanini seviyorum baya bi..ne yap biliyormusun, orda verilen olcunun yarisi kadar su koy..daha guzel oluyor ;) yogunlasiyor..corba gibi oluyor o zaman

Tugc said...

visne demek itemistim..vizne degil:)

Burcu Karadaş said...

walla çikirdek var tavuk var ben yorumlamasam olmaz:D

alıştınız tabi..ben bu tarifi sevdim.wallah billah sevdim..:))

kolayı da bıraktım..off off çok dertliyim:D

vintage biscuit said...

vayyyy değişikk bişeymişş bu . görüntü süper . yumyumyummm:))))tadı nasıldı tadı:)))))sen ondan haber ver :)))

bu arada ben asitli şeyler içmiyorum . çıkardım hayatımdan uuznca bi süredir. sadece pizza yanında içiyorum . bunun dışında hep ayran
yazında evde kendim ice-tea felan yapıyorum

Burcuk said...

Tugce daha denemedim visneliyi, sanirim Dr Peppers tadinda bir sey yapmaya calistilar, bilemiyorum:) corbada ben de mercimek ve ezogelini tutuyorum da iste burdakiler o turkiyedekiler gibi degil, ondan sanirim cok sulu:) neyse tadi guzel ama:)

Burcyni ve cekirdekli bir tarifi sevmek!!! aaaa bugunleri de mi gorucektik:) eheh:))

Vintage ya tadi da cok guzeldi cidden dene sen de:)) hem de cok basit hemencecik oluveriyor:) Asitli seyleri birakmak iyi fikir ama tam da barbeku zamani yapilir mi simdi bu sen soyle:)

sumuklubocek said...

burada visnelisi pek meshur, ben cok seviyorum- hatta sadece visne aramoli kola cesitleri olan dr.pepper diye bir markamiz, onun diet olani, hatta "diet vanilla dr.pepper" olabi bile var...
neyse, ben visnelileri cok seviyorum ama buradaki turk arkadaslar genelde begenmiyor, oksuruk surubuna benzetiyorlar tadini...

Burcuk said...

Sumuklubocek, burda da Dr Peppers var ben hic denemedim ama arkadaslarimdan biliyorum visneli kola modunda oldugunu:) Bakalim ben de bir denicem:)

mono said...

lime lısını istiyorum istiyorum istiyorum
duyun beni coca cola türkiyee

matilda said...

içinde çekirdek olan bi yemek..hmm..farklı olmalı,ama çok hoş göründüğü kesin.hemen denemeli..ben de bırakmaya çalışıyorum asitlileri,ama çok zor bea:(

Burcuk said...

valla bu izgara mevsiminde hic birakilmaz:))) her ne kadar sagliksiz olsa da:)

Bonafide ben destekcinim, coke Turkiye'nin harekete gecmesi lazim:)

Matilda yemek tabi alisildik degil ama cok lezzetli, bir de soyle bir durum var aslinda bu kuruyemislerde vitamin demir zart zurt falan var faydali ama ayni zamanda cok yagli o yuzden de zararli, o yuzden oturup bir torba cekirdek citletmek yerine boyle yollardan gidersek kuruyemis ihtiyacini daha mi iyi olur

vintage biscuit said...

ben markete gidiyorum , tavuk alıcam
bugün bu iş biticek :)
hahahahha