Saturday, April 08, 2006

Ispanak salatasi

"Ispanak dedigin salata olmali" diye baslamayacagim tabi ki de:) ehehe:))) Ispanak dedigin guzel bir kavurmada kullanilmali, zeytinyagli, havuclu ve pirincli. Arada normalde kapuska yemeyen yaramaz cocuklar icin tadi farkettirilmeden koyulan pirasa parcalari olmali, degil mi annecim? :) Evet, evet, ispanak dedigin kesinlikle guzel bir zeytinyagli yemek olmali.

Ama fekat soyle bir durum mevcut: Sen git marketten kocaman torba ispanak al, usenme, teker teker yika hepsini, sogandi havuctu dogra pisir, sonra n'olsun? Ancak bir kasecik yemek ciksin! Olur mu boyle sey? Yakisir mi tembel yurt insanina o kadar ugrasip aninda biten yemek:)

Bu nedenle ben de bugun bir degisiklik yapmaya karar verdim, dedim "ne gerek var kardesim pisirmeye, madem pisince minicik kaliyosun ben de seni cig yerim":) Ispanaklarin istedigim kadarini guzelce yikayip dogradim, uzerine suzme yogurt gezdirdim. Kucuk bir tavada zeytinyaginda incecik dogradigim sarmisaklarimi kavurdum, icine kirmizi biberi karistirip hemencecik aldim ocaktan ki yanmasin. Bu karisimi da yogurdun ustune doktum ve de en uste de nane ve de biraz tuz ekledim.

Nefis oldu desem? :) Kolay, pratik, leziz, saglikli; tembel gunlerde saglikli bir sey yemek icin birebir! Afiyet olsunnnnnnnnn:)

6 comments:

Tugc said...

Ben sadece ispanak koklerini severim:) Ama bu yaptigin sey gercekten cok leziz gozukuyor:)

Tijen said...

ellerine saglik burcu!
ispanak ispanakligini yapmis.
o her role girer, her kiyafete bürünür bilir misin?
tijen

Burcuk said...

Tugce, cidden lezzetliydi, dene sen de! Hem cok kolay:) Burda sadece pakette satiliyor ispanak, onda da kok falan yok tabi, sirf yaprak.

Tijen, tesekkurlerrr:) ben buraya gelene kadar ispanak sadece pisirilerek yenir zannediyordum tencere yemegi modunda, sonra baktim insanlar cig cig goturuyor ben de bir deneyeyim dedim:) Guzelmis cidden:)

Sevgilerrr

Yazarken Eğlenen Adam said...

Ahaaa işte ağzıma sürmeyeceğim bir şey dahaaaaa.

Bir kere yedim builinçli olarak Ispanak oda çiğ idi ve yediren arkadaşa tapar pozisyondayım. Küçük bir mekan ve adam sevmediğim herşeyi allayıp pullayıp yediriyo bana çünkü tadı o kadar değişiyor ki orjinal tada hiiiç benzemiyooor...

Kendisine sesleniyorum,
Eray,
okuyosan duy beni geri dön Kuşadasından bana İspanyol Omlet yapcan daaaaaa... :D

Bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür eder küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden yaşıtlarımın yanaklarından öperim. :D

Burcuk said...

Atonica, bak begenmissin yediginde, neden simdi agzima surmem diyosun, cok ayip!! :) Sende sebzelere karsi hafif bir istememezlik var gibi ama emin olamadim, saglikli yasam sebzelerden gecer Atonica bey!!!:) Bu arada cok alakasiz ama ispanyol omlet de nasil guzel bir seydir, yumm yumm :))

Elifbanu, tesekkur ederim yorum icin:) Benim icin pek yararli bir yorum olmadi zira annem baslicak simdi soylenmeye "bak gordun mu demiri aliyormus ispanaktan, hic dikkat etmiyosun yediklerine" diye:))) Ben de demir eksikligine bagli kansizlik var, kronik olarak her 3-4 ayda bir tekrarliyor kendini sag olsun:) Dikkat etmek lazim o yuzden bu demir olaylarina, sag olasin hatirlattigin icin:) Yine bekleriz efenim:)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Ben sağlıklı yaşam istemiyorum ki..? Çok yaşamak hiç istemiyorum hele. :D

Yedim o zaman çünkü içinde ne olduğunu bilmiyordum, ot işte diye yedim ama ıspanakmış tadını anlasam yemezdim valla.

Cinsim ben artı yemek seçerim her şeyi seçtiğim gibi tip bir insanım yani.

Bak omlette yemezdim gene Eray yedirdi bana. :D Şerrefsiz tariflerini vermiyo bi verse..? :D