Monday, April 10, 2006

I Amsterdamaged

Gecen hafta ani bir sekilde Hollanda'ya gittim, Carsamba ve Persembe geceleri The Hague (onlarin deyimiyle Den Haag) sehrinde kaldim. Bu surede yapmam gereken islerden dolayi sehirde cok fotograf cekme sansim olmadi malesef.

Cuma gunu plaja gitmeyi planliyordum, Kuzey denizini yakindan gormek icin, ama ucagim erken bir saatte oldugu icin hepsi yetisemeyecek diye dusunup direkt Amsterdam'a geldim. Cok az zamanim vardi, o yuzden cok fazla yer goremedim. Elimde harita vb de yoktu, Central Station'dan ciktigim gibi gelismis [:)] yon duygum sayesinde ve tabi ki sokaktaki haritalarin da yardimiyla [:)] 3 saatlik bir yuruyus yaptim. Sanirsam sehrin ancak %5 ini falan gorebilmisimdir. Cok plansiz oldugundan cok bir bilgilendirici gezi olamadi ama olsun.


Sehir gercekten cok guzel, her tarafta kanallar, tekneler, laleler, bisikletler...Ve tabi ki mariuana, mantar vb uyusturucular ve bunlarla ilgili bir suru turistik t-shirt, mug vs. Sıcak bir havada tekrardan gidilip gorulmesi, bir kac gun yasanmasi gereken bir yer kesinlikle.

Bir de Amsterdam'dan Hague'a giderken yolda bir suru yel degirmenleri gordum, trenle geciyordum fotolarini cekemedim ama cok guzellerdi.

Evet, tekrar gitmeli....

Iste "I Amsterdam" :

Sehirdeki butun yollarda bisikletler icin ozel bolumler var, herkes de bundan yararlaniyor tabi ki. Ama bir tanecik dag bisikleti gormedim, hep bu eski tarz bisikletlerden. Benim de boyle bir acik mor bisikletim vardi, cok seviyordum, hep onu andim Amsterdam sokaklarinda:) Bir de Londra'dan sonra garip olan sey insanlarin bisikletlerini on tekerlekle ana govdeyi birbirine baglayan bir tanecik kilitle sokakta birakip gitmeleri...Garip cunku Londra'da olsa en az uc kilit olur bisikletin ustunde, yoksa boyle tek kilitle birakip gidersen dondugunde sadece ana govdeyle o on tekerlegi bulursun (onlari tabi baska bir demire bagladiysan, yoksa onlari da bulamazsin), diger butun parcalar (sele, zincir vb ne var ne yoksa) coktan calinmistir. Burda guvenlik o yonden daha iyi sanirim.







Doei doei!!!

7 comments:

Tugc said...

Amsterdamda iskandinav ulkelerinin havasiyla, avrupanin heyecanli hayati ic ice girmis durumda..Iskandinav ulkesi olmamasina ragmen bana bu hissi veriyor.
Ben de amsterdama gitmek istiyorum:)

Burcuk said...

Ya evet garip bir havasi var Amsterdamin. Ben gittigimde cok erken sabah saatiydi, o yuzden sokaklar falan bostu biraz. Eminim sicak bir tatil gununde civil civil oluyordur sehir. Gormek lazim cidden:)

Anonymous said...

konuyla alakasiz burcukcuum ama bugün senin tavsiyen üzerine sushi yedim, hani demistin ya önyargilari bikenara itmek fln... kusuyodum azkalsin, cok iyrenc biseymis, böögggkkk :)
yinede tavsiyen icin sagol :P

Burcuk said...

rahsancim oldu mu buraya bogk falan cikcikcik:))) biz burda ulkem insanini ikna etmeye calisiyoruz internette donen beyin fotolarina karsi, sen ne diyorsun:)))canim sana guzelinden denk gelmemis, sen bana inanmaya devam et:))) ehehe:)))

Burcuk said...

bu arada Rahsan ben de alakasiz gircem ama sitenin yeni dizayni iyi guzel de yorum birakamicak miyiz biz artikin?

Mr_TD said...

resimler biraz "dumanli" gibi niye acaha :-)

ya su laleler amma ucuzmus, 50 tanesi 10 euro,al sat orda valla , iyi para yapilir

@under the chuyner
sen makiyi dene,onu seversin kesin,bende sushi sevmem ama maki gidiyor,birazda soya soyu üstüne.

Burcuk said...

:) yok benim oyle seylerle hic isim olmaz!

Laleler cok guzeldi gercekten, bir tane de aldim getirdim kivircigima surpriz ama bakalim tutucak mi:)

Bu arada ben karistiriyorum bu sushilerin ismini, maki cevresinde sadece pirinc olan mi oluyordu?