Sunday, July 04, 2010

Gurur Kaynagi: Mercimek Koftesi ve Bonbonlar

Cok duygusal anlar yasiyorum, gercekten! Uzun zamandir hicbir yaptigim yemegi/tatliyi bu kadar begenmemistim, efsanenin geri donusu gibi hissediyorum hatta hahaha :)

Bu aralar Londra'da havalar super gidiyor:) Biz de firsattan istifade zamanimizin cogunu disarda geciriyoruz. Bu aksam acik hava tiyatrosuna gidiyoruz, bir grup komedyenin sovunu izlemeye. Ablakus "oncesinde piknik yapalim, sen ne getirirsin"dedi, ilk aklima gelen mercimek koftesi oldu! Ne zamandir canim istiyordu ama bir turlu firsat bulup yapamamistim.

Tarif Portakal Agaci'ndan:)

Ilk hazirlamaya basladigimda cok kotu olacagini dusundum; kirmizi mercimekler haslandiginda sarariyormus - simdi siz bak allahin isine seklinde okuyor olabilirsiniz ama ne bileyim ben, bir hata var bu iste diye dusundum direkt! Ve de tarifteki gibi mercimekleri hafif sulu birakmama ragmen bulgurla karistiginda cok kuru bir hal aldi. Oyle olunca karisima ekstradan su ekledim bulgurlar normal bir goruntu sergileyene kadar.

Tarifte pek bir degisiklik yapmadim, sadece bendeki ev yapimi domates salcasi hali hazirda cok tuzlu oldugundan karisima tekrardan tuz koymadim. Ayrica yesillik olarak taze sogan ve maydanozun yanisira taze feslegen ve nane de dogradim, cok yakisti :)

Cig kofte sekilli olmasi gerekiyormus normalde ama cok estetik gelmedi gozume hepsini yuvarladim ben. Bu arada ilk basta ablamlar cok seviyor, az gelir 1 bardak mercimek 2 bardaktan mi yapsam diye dusunuyordum, iyi ki yapmamisim! Cok bereketli bir olcu, bulgurla beraber cogaldikca cogaldi, yuvarla yuvarla bitmedi!

Neyse, sonuc olarak super tatta bir mercimek koftesi cikti ortaya, gurur duyuyorum kendimle:)

Aklima babamin yemeklerime yaptigi ilk yorum geldi. Istanbul'a ilk gittigimde ziyarete gelmislerdi, ben de makarna yapmistim galiba. Babam bir iki catal aldiktan sonra "kizim gercekten endiseleniyorum, bir makarna ne kadar kotu olabilir" demisti hahaha :) simdi bu mercimek koftesini gorseydi onun da gozleri yasarirdi gecirilen evrim karsisinda :)))

Bu arada bonbonlar arada kaynamasin. Tarifi daha once de vermistim, sonradan bir kac kere daha denedim degisik sekillerde. Sutlu cikolatayla denedim bir kere ama hic begenmedim, asiri tatli oldu. Bu seferkinde sirf bitter cikolata kullandim ve de ek olarak icine taze frambuaz koydum. Sonuc muhtesem:)

Bu sefer bir de degisiklik olarak biskuvileri ve findik fistigi bardak alti gibi ilkel yontemlerle kirmama gerek kalmadi, mutfak robotu sagolsun karisim 10 dk icinde hazirdi:) Bana bir tek yuvarlamasi kaldi:)

Hayat ne guzel vapurlar filan :))

Guzel bir hafta olsun:)





6 comments:

Basak said...

Sansli insan olarak hem bonbonu hem mercimek koftesini yedim,ikisi de lezzetten damak catlaticak cinsten..:) Aferin kuzu, gecirdigin evrim gercekten takdire sayan...:) ABLAKUS

Prometheus said...

Fesleğen güzel bir fikir olmuş. :)

Berceste said...

Valla bu sene Ingiltere'nin sicagi ve fotograflarla beni catlatiyorsunuz :) Facebook'ta fotografi gorunce keske yazsa da Burcuk bunu dedimdi :) Bir de o cafe'nin yiyeceklerine bayildimmmm, ben oralardayken neredeydi bunlar? Pastaaa pastaaa diye hasret gezdim durdum derbeder :P

Burcuk said...

Afiyet olsun kuzu:)

Prometheus, gercekten yakisti, nane de oyle:) Tavsiye ederim:)

Dilekcim, orasi Gails:
http://www.gailsbread.co.uk/

Berceste said...

Gordum arka planda adini da onceden bilgilenmem, hatta sizinle gurme Londra turu yapmam lazimmis :)

Anonymous said...

bir dahaki gelisimde mutlaka bende isterim :P ;)
hakan