Monday, October 16, 2006

"Ye 15: Bayram tatlilari" Cok laf, hic icraat !

Pek sevgili Foodie.ler,

Farkindasiniz yazamiyorum, bunu zorlamanin manasi yok simdi. Yazmak istiyorum ama o kadar cok is var ki o kosusturma ve stresin icinde bir turlu oturup duzgun bir yazi yazamiyorum. Yazi yazmayi biraktim zaten yemek de pisiremiyorum, bu ara hazir yiyeceklerden gidiyoruz ya da bildigimiz tariflerden. Bu yonden azicik daha sabirli olmanizi diliyorum, hayatim duzene girer girmez bu blog da eski duzenine kavusacak. Bu yuzden hepiniz bayramin ilk gunu iyi dileklere "Burcukun hayatinda bir seyler belirginlessin" tadinda ufacik bir cumle de ekleyebilirsiniz mesela, nasil cozum ama :)) ahah:))) yok ben elimden geleni yapiyorum zaten de hani n'olur n'olmaz tedbirimizi alalim diye dedim ben:)))

Iki seferdir mutlu mesut "ye" etkinlikleri icinde yer alip muhtesem tariflerin arasina ufurukten teyyare minik ilginc tarifler sıkıstırıyorduk, nitekim bu sefer katilamayacagiz. Zira eve giren tek tatli cesidi bilimum Green Black cikolatalar :)

Aman neyse, icraat yoksa, fikir var, di mi ama? :)

Efen'm bence Ramazan bayrami gibi ordan oraya gunde bilmem kac ev gezilen aktivitelerde boyle suruplu tatlilardan kacinilmali. Zira zaten donen muhabbet giden her bireye sirayla "nasilsiniz" sorusu ve cevabi seklinde donup, cok az yerde eglenceli oluyor, bir de ustune agir tatlilarla insanlarin icini baymamak lazim. Sekerpare'nin kalbimizdeki yeri ayri ama yine de bu kadar cok tatli yenilen gunlerde sagliksiz kaciyor ne yazik ki :/

En guzeli ya meyvali tatlilar ya da sutlu tatlilar. Belki sutlu tatlilari ikram etmesi zor olur diye dusunursunuz hani buzdolabina nasil sıkıstirican ki o kadar kaseyi simdi, o zaman ya etimekli/kedidilli pastalar gibi tabakta servis edilen tatlilardan yana tercihinizi kullanin ya da meyveli tatlilar bolumune alalim sizi...Meyveli derken aklima ilk gelen Kabak Tatlisi oluyor, annekusum bildigim kadariyla soyle yapar, babakusa kabaklar kestirilip guzelce yikanir, bir tencereye koyulup ustune seker koyulur pisirilir. Ardindan da firinlanir ve de ustune findik/ceviz ekilip servis edilir. Ozellikle Adapazarı-Duzce tarafinin kestane kabaklari super olur:) Ayrintili bir bilgim yok malesef, Kalamaki hanimi yorumlarda ayrintili tarif vermeye davet ediyoruz :)))

Bunun yanisira bloglarda bir suru kayisi vb. ile yapilan hafif meyveli tatlilar var. Kucuk kadehlere yapilan meyve salatalarinin ustune koyulacak hafif bir krema/muhallebi/jole bile isinizi gorebilir.

Tabi derseniz ki "illa ki serbetli tatlilar yiyecegiz biz gelenek", o zaman ya sekerpare tavsiye ediyorum ya da ici kaymakli burma kadayif:)))

Bilimum blogdan alinan tarifler icin ev sahibi Hane Icreye konuk olabilirsiniz:)

Bu seferlik boyle "sifir icraat, bol laf" bir etkinlik katilimi oldu, kusurumuza bakilmasin :/ Bir dahakine umarim aktif bir sekilde katilacagiz.

Simdiden herkese bol tatli-sohbetli eski bayramlari aratmayacak bir bayram diliyorum:) Sabah uyanip aile kahvaltisi sirasinda bizim gibi muzik dinleyenlerdenseniz de bayram sabahina tatli sarki olarak sunu oneriyorum: Cousteau -The Last Good Day of the Year

22 comments:

vintage biscuit said...

vallaaa baklava yesek fena olmaz... dogruya dogru :))))))

Tugc said...

burcuk, karnimi aciktirdin kiz! bak canim cok fena sutlu tatli cekti ya..soyle kazandibi, firinda sutlac tarzi birseyler..Off ya :(

Anonymous said...

Hmmm...
1)Burcukun hayatinda birseyler belirginlessin.

2)Bayramda bitter cikolata...eh fenada fikir deil hani..zaten "baby spinach" faciasindan sonra kesinkes bulasilmadi brokolili bikbika. Senden kolay ama kopkolay tarifler bekliyor blog izleyicileri.

>>>>MUSTAFA<<<< said...

davetlisin:)

yarışma var miss bloggır 2006 bi resim alam blogdan isin ver ve sende katıl çok kıs katıldı beni kırma kurban olam:)


şu 2-3 post aşagıda bi resmin var alam onu izin ver kırma beni oluy mu:)

cevap bekliyom:)

Burcuk said...

Vintagecim, ev usulu hafif findikli baklavaya lafim yok tabi:) selime yengemin kulaklari cinlasin super yapar kendisi:) bir de kalburbastilari gordum ki oy oyy oyyy:) ama yine de sutluler meyveliler favorim.)

Tugceee yaa benim de cok canim cekti kazandibi ama burda nerden bulcam bilemedim:/

Webdegordugu...Bitter cikolata dedin aklima getirdin, bir dahaki post londranin en muhtesem cikolata dukkani olan hotel chocolat uzerine olsun:) bu arada ispanakta haklisin da brokoliler saglam:) her yerde ayni:) devami gelicek tariflerin.)

Mustafa, asagida da yazmistim zaten, cok sag ol ama almiyim ben:) hic oyle bir iddaam yok, o yuzden sen oteki katilimcilarla ilgilen ev sahibi olarak:) bir de fotolarimi alma, bozusuruz ona gore:)

>>>>MUSTAFA<<<< said...

ya sendemii yaa katıl yaa ne olurr ya :)

ölümü gör:)

Anonymous said...

Selam Ramazan Bitmiş miii :)

Ozgur Gercek said...

sende en azindan laf cok, bizde ne icraat ne laf var, yiyiciyiz biz :)))) sutluleri tercih etmekle beraber ne tatlisi olsa yeriz. serbetlilerden az yeriz ama bozulmaca yok, icimiz bayiliyor sonra :)))

Anonymous said...

hmmm...
dogru bir baslik secmissin :)

hayvanatbahcesi said...

:(

Anonymous said...

Burcuk hanım size de iyi bayramlar...
:]
Tatlılar konusuna değinmiyorum, ne gelse yerim ben...

>>>>MUSTAFA<<<< said...

hayırlı bayramlar ellerinizden öperim hayılrı bayramlar dilerim mübarek olsun bayramınız :)

haçlıgımı şekerimi isterim :)

Burcu Karadaş said...

kısım walla ramazan demek güllaç demekti..sevdiğim adam akıllı tek sütlü tatlıdır neyse..onu da 49 kilo olan ben bi tepsi yiyebılırım:D

eğer ille de bakla açıcam dıosan:D:D
o zaman ev baklavası olabilir bacım..bana uyar yani:))

Tijen said...

haha o zaman bize bekleriz. gerçi hintli tatlilari çöpe attim ama!
iyi bayramlaaaar....
tijen

Burcuk said...

Herkese mutlu bayramlarrrrrrrrr :)

Anonymous said...

heralde buaralar "hic laf, pek icraat" dönemindesin, huhuuu nerdesin yahu?

Burcuk said...

Rahsancim, oyle oldu malesef:( cok kosusturma geciyor bu aralar, bir duzene sokayim donecegim tekrardan:)

deryik said...

burcuuuk ay çok heyecanlıyımm : brüksel lahanası, domates salçası, patates, sarımsak ve kekikten oluşan bir makarna sosu yaptım, makarna yemeği gibi. ödevim hazır yani örtmenim. sebze yemeyen gençlere sevdirdim. mutluyum :)))

Tugc said...

burcu kayboldun yine...

Ozgur Gercek said...

burccuuuuu ses verrr :) ozledik

deryik said...

deryik size bir titreşim gönderdi!

:)

Burcuk said...

Herkese yorumlari icin cok tesekkurler:) bu ara bilgisayar basinda gecirdigim zamanin hepsini is basvurusu tamamlamaya ayirma gibi obsessif bir durumum var malesef:/ cok uzun bir ara oldu farkindayim ama bir turlu ayarlayamadim, bu arada peynir ekmek besleniyorum sevgili foodieler yani yazcak da bir sey yok ki eheh:)) yalan yalan:))

Smdi bi kac basvuru daha yapayim bu aksam bir post yazmayi planliyorum:)

Deryik cok guldum hem titresime hem de bruksel lahanali makarna sosuna, bu patates duskunu hollandalilara gostermek lazim sebzelerin gucunu ehehe:)))

Tugce ve Chidos bu aksam deneme bir ki ses vericem soz :)

Hakan abi son durum kosusturmaca valla :/ neyse yakinda guzel haberler gelicek, hissediyorum:))

Hakan, kotu bir sey olmadi merak etme:)

Aksama gorusuruzzzz:)