Wednesday, October 11, 2006

Burcuk'un mutfak hayatinda bir ilk: Ev yapimi Brokoli Corbasi :)

Efen'm malumunuz havalar sogumaya basladi, yagmurlar deseniz aldi basini gidiyor...Sabahtan yogun bir sekilde yagan yagmur sonrasinda sonbaharin geldigine iyice kanaat getirmis durumdayim:) Hos hala cok soguk yok ama yine de bazi bazi insanin cani corba cekmekte. Tabi bunye alismis yillardir kendi basina oldugunda hazir ezogelin corba yapmaya, burdaki hazir corbalar ayni tatmini yaratmadiginda kendi basina corba yapmaktan bi'haber durumda.

O zaman n'apilir? Once Hanifenin tarifleri gelir akla, bicirik Ege icin elbet bir corba yapilmistir hali hazirda diye dusunulur:) Soyle bir yapilis sekline goz gezdirilip dusunulmeye baslanir:) Sonra akla gecen gunlerden birinde Ev Cininde gorulen brokoli corbasi gelir, bir de ona goz gezdirilir.Hmmm yapilis sekli ayni gibi, is basina koyulma vakti gelmistir demek ki:)

Simdi olayin asli suymus sevgili foodie.ler: Elektronik aletler bizim her seyimizmis:) Aslinda o kadar da zor degilmis, koymak istediginiz sebzeleri koyuyorsunuz bir tencereye, azicik kavuruyorsunuz, sonra ustune su koyup pisiriyorsunuz. Sonrasinda blender yardimiyla bzzttt bzzttt eziyorsunuz. Gercekten de kolaymis:)
Tarif Ev Cinindeki Brokoli Corbasi tarifinin aynisi neredeyse. Bir kac fark soyle:

* Ilk basta soganin yaninda 2 dis sarimsak da kavurdum.
* Tavuk suyu yapmaya usendigim icin tavuk bulyon kullandim (Evet, yeni nesil tembel bir kuzuyum, ne olmus yani? :))
* Brokoli ve patatese ek olarak uc tane de kucuk havuc koydum.
* Dereotunu taze degil toz halinde koydum.
* Bir de kuru dereotu haricinde ortaya karisik soyle baharatlar ekledim suyla kaynama sirasinda (sanirim bir degisiklik de bu, Ev Cini kaynadiktan sonra blenderla ezme sirasinda eklemis baharatlari ben oncesinde ekledim): Toz kisnis, nane, aci biber, deniz tuzu, karabiber. Aslinda muskatin yerini bulabilseydim onu da ekleyecektim ama bulamadim :/ Bir dahaki sefere artik:) sizin aklinizda olsun muskat, cok yakisiyor corbalara.

Sonra da kivircik isten gelene kadar mutemadiyen tencereye bakip kendi kendime "vay anasini sayin seyirciler" dedim:) Gurur duydum kendimle:) Annekusum babakusum gorseler gozleri dolardi kesin:)))

Tadi baya guzel olmus, hem de icinde cok az zeytinyagi bolca da sebze oldugundan oldukca da saglikli sanirim. Siz de deneyin kesin:)

Afiyet olsun simdiden!

16 comments:

Parizyen Ay Lambasi said...

bak bu oldu iste, dur eurostarla iki kisi gidis donus bileti 100 euroymus zaten. bileti ayirtip bu gece yanina geliyorum.
corbayi bitirme!! =)

cidden, kasim ayi icinde gelicez biz. ya da aralik en gec, para durumuna bagli.

ben gidip hazir domates corbasi seettiriim, simdi kim su isitacak ay usengec miyim neyim =P

Burcuk said...

Fakecim zaten goz olcumden iyice suphelenmeye basladim, onumuzdeki 5 gunu corba icerek geciricez gibi bir his var icimde:p bekleriz seni de!

bu arada saka bir yana olay ciddilestiginde kesin haberleselim:)

Anonymous said...

elıne saglık , gercekten sen yemek konusunda uzm baskladın da gelerın kıme cektı acaba .. yalnızzz sutyumrta ıle veya eksı olmasını ıstıyorsan lımon ve yumrta ıle terbıye yapmasını unuttun.. afıyet olsun ..optm..

munevver said...

Burcu,ne güzel bir çorba olmuş.Eline sağlık..Senin annen,benim ablam yemek öğretmeni..Güzel yemek yapmak birax genlerle de ilgili.Tebrik ediyorum seni,ilgin ve becerin için....Görüşmek üzere...
nanelimon...

Anonymous said...

tamam bugün yapiyim ben bunu, bak okadarda etobur diilim dimi, benim derdim ispanakla, onun disindaki bilimum otlari severiz yani :)
ellerine saalik vede afiyet olsun burcukcuum

Anonymous said...

yalniz shu herseyin hazirina kacmasan iyi olur, tavuk suyuysa tavuk kullancaaannn, corbaysa kendin taze taze pisiriceeennnnn, hatta mümkünse salcani bile ewde kendin yapcan, bunnarin hepsi kansorejen diorum :)

Anonymous said...

Cok guzel gorunuyo. Ellerine saglik.

>>>>MUSTAFA<<<< said...

anama söleyemde iftara bisede yapsınn ben postu okurkene agzım şey olduu hepimize afiyet olsun :)

sen güselligin eklenmiş çorabaya ondan bu kader güsel olmuş BurcuK:)

hoşçakal güsel şirine hep mutlu kalaman dilegiylee:))

vintage biscuit said...

Ekim ayi itibariyle bende de bi hamaratlik bas gosterdi ... sorma gitsin ..
ama su ramazan pidesine dayanmak resmen sabir testi gibi

corba super gorunuyor ... anneannem olsaydi hazir tavuk suyu kullandirtmazdi sana ...:)) vileda kullandirtmadigi gibi :))

Hanife said...

Askolsun Burcu'cugum,
O kadar saglikli, pratik tarifler veriyorsun ki, simdiye dek kendinle gurur duyman icin onca sebebin, tarifin var:))
Sebzeli corbalar ne kadar leziz ve sgaliklilar, tam kis gunu icin ideal..

deryik said...

brokoliyle anlaşamıyo olsak da çorba benim zayıf noktam, her şeklini içebilirim. üstelik kazan kaynatmışsın galiba, şurdan bi kase uzatıp azıcık istesem olur mu? :)

bende tavuk suyu var da noluyo... sıfır icraat.

Anonymous said...

corbada kaldık gerısı gelmıyor neoldııı..haydı sayfa renklensın ıstıyoruzz..sıaryemekte veya aperatıftesonrada tatlı ..optummbyee..

>>>>MUSTAFA<<<< said...

DAVETTT:)

BLOGUMDA DÜSENLENEN MİSS TURKEY 2006 EN GÜSEL BLOGIR YARIŞMASINA DAVETLİSİNİZZ

AYRINTILI BİLGİİ BLOGUMDA MEVCUTTUR:)

HOŞÇAKALIN AMA NE OLUR KATILIN YARIŞMAYA:D

Anonymous said...

Çok güzele benziyor... Sadece eşimi kandırayım... Biraz fazla feminist, yemek pek yapmaz da... :)

Burcuk said...

Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederim:)

Genel cevap olarak tavuk suyu konusunda hakli oldugunuzu soyleyeyim bir:) tabi ki de gercek tavuk suyu kullansak cok bir super olurdu, neyse canimiz sag olsun.

Ikincisi de cok yaptim zannetmistim ama o kadar koyu olmus ki hemencecik bitti, tabi biraz corbadan cok brokoli ezme gibi yedik ama olsun:)))

Son olarak da Mustafa cok tesekkurler, ben simdi katilip diger yarismacilari zor duruma sokmayayim ahahaha:))) saka bir yana hic takip edemiyorum bloglari, bir dahaki sefere artik:)iyi eglenceler size!

Anonymous said...

En sevdiğim renkler sebebi de sebzelere bitiyorum, brokoli çorbasına bayılıyorum ve enfess görünüyor.Ellerine sağlık, tadını merak ettim doğrusu..