Monday, August 14, 2006

Ye # 13: Salata seven Chickpeassss :)

Heyy Chickpeasss :)

Benim bir adet kuzum var, en bir kivircigindan, kendisi hep boyle basliyor Foodie Club maillerine cok seviyorum:) E simdi Turkce'de bicir kelime cok tabi, Ingilizce'de kuzum desen*my lamb*ııhhh olmuyor:) kusum desen, hadi *birdiesss* de, bir derece:) Ama chickpeas guzel soz, yakisiyor...

Eee chickpeas, ne var ne cok? Bir haftadir yokuz bizler, ozlenmisiz belli, yorumlari gorduk mutlu olduk:) Bu "sancili" (bu lafi da cok seviyorum oyle abuk yerlerde kullaniyorlar ki Turkcede, bir de ben kullanayim hadi) donemde boyle guzel yorumlar okuyunca kocaman guluyoruz tabi dogal olarak:) Aslinda cok bir acilarin cocugu durumu yok ama iste sıkıntı var...Neyse bu blogda sıkıntılardan hic bahsedilmedi nerdeyse simdi de bahsedilmesin mumkunse...

Ehem ehem...Londra'nin pek bir muhterem kiz kardes Foodie'leri bir yemek etkinligine katilmakta ilk defaaaa :) Duyduk duymadik demeyin:)

Sevgili Yemek Cini salata etkinligi duzenler de salata vb saglikli yemeklere duskunluguyle bilinen Londoner Foodie'ler katilmaz mi etkinlige:) Soz verdigimiz gibi kimsenin tahmin etmeyecegi, pek kolay, leziz ve de saglikli bir tarifle karsinizdayiz:)

Nohut salatasi hazirladik biz etkinlik icin, gecen hafta gunesli bir pazar gunu bahcede luplettik sizin icin, pek memnun kaldik "ahhh evet" dedik "guzel secim":)

Gerekli malzemelerimiz:
Nohut, domates, beyaz peynir, avakado, turp, limon, zeytinyagi

Biz nohutlari konserve sekilde aldigimiz icin hicbir isleme tabi tutmadan direkt salladik salata kabimizin icine. Sizdekiler kuru nohutsa bildigim kadariyla bir onceki geceden islatip, sonra da hasliyorsunuz. Bunu tam bilemiyorum, eminim siz benden daha iyi biliyorsunuzdur:) Yeni nesil bir insanim ben, gider alirim haslanmis :)))

Domatesleri irice dogruyoruz, avakadoyu temizleyip dogruyoruz yine iri iri, bu arada avakado hafif olgunlasmis olsun, ham keserseniz valla sert sert hic bir sey anlamazsiniz yediginizden benden soylemesi:) E butun malzemeler iri de beyaz peynir ufalansin mi? Onu da iri iri bir zahmet...iri dediysek de abartmazsaniz iyi olur tabi goruntu acisindan:) Bunlari boyle bir kabin icinde karistiriyoruz nohutlarla, yalniz asiri karistirmayalim ki ezilmesin avakadolar...

Sonra bir limonun suyunu sıkıp bir bardakta azicik zeytinyagi ve tuzla iyice karistiriyoruz, salatanin ustune dokuyoruz. Ustune de minik turpcuklari boyle ince ince dilip sus yapiyoruz .)

Afiyetle goturuyoruz :)

Nasil leziz bir salata! Boyle anlatilmaz yasanir yani o derece! :)

Kivircik bahsedince ben ilk basta bir "bak emin misin sonra butun gun ruzgar problemi yasamayalim" dedim :) burda bu gaz problemini doktorlar vucudun urettigi ruzgar olarak tanimliyormus :) Yenilenebilir enerji kaynagi eheuehe:)) Geyik bir yana ablam dedi ki bu nohut cok faydaliymis arkadaslar, glisemik endeks mi neyse iste oyle bir seyi cok dusukmus de o yuzden cok tok mu tutuyormus kolestrolu mu dengeliyormus, acaba ben atiyor muymusum, dusundum bir an, yok atmiyorum cidden boyle bir seyler soyledi:)

Sonuc: Nohut gayet faideli bir sey, vucudunuz ruzgar uretmeye meyilliyse isterseniz icine kimyon koyun, bildigim kadariyla kimyon gaz yapici ozelligini azaltiyordu, yoksa bunu da mi atiyorum?? Annekusum yardimmmmmmmmm :)

Biz bir sure daha yokuz, muthis tariflerle geri donucez, neli tarifler? tabi ki de ispanakli:) tezle ugrasirken ac kalmiyoruz malumunuz, yeni yeni ispanakli tarifler uretiyoruz:) ortalikta bir hazir paket ispanak satan bir marka gorurseniz bana haber verirseniz cok sevinirim, sponsor ariyorum kendime eheuehe:)))

Bir de bir de "kilo almadan tez yazmanin formulu" azzzzzzz sonra sevgili chickpea, az sonraa:)))

Dipnot: Bu muhtesem yaprak sekilli tabagi kivircigima hediye alan yengelerin birtanesini de burdan opuyoruz kocaman kocamannnnnnnnnnnnn:)

23 comments:

Parizyen Ay Lambasi said...

hosgeldin kuzum kusum chickpea'm!!
ozlemisim gercekten.

istanbul gunlugu geliyor yakinda ama ben de senden tez yazma gunlugu rica edicem. zira yakin gelecekte bize bir doktora tezi gorunuyor -kahve falina gerek bile yok.

bu arada cozy'i gordum ist'da. takside gulumsedim.

kocaman operim, bol avokadolu gunler dilerim.

Burcu Karadaş said...

kuzuummm:))

kıs sen beni var ya otçul yapacan sonunda ya ben ona yanıorum:D

ya ben çikolatalı bi pasta tarifi istesem bana kızar mısın:))

kıramazsın sen beni ayyyyyy:D

ayol,kıramazsın;)

Anonymous said...

sen hic gitme diyicem ama "dönüsün de muhtesem oluyo" be kardesimmmmm :))

Berceste said...

Ohoooo bizim broccoli olmus chickpea ! Kimden bulacagiz sponsorlugu, ispanakcilardan miiii? Broccolicilerden miii? Yoksam chickpeacilerden mi? Bilemiyorum artik, sen bi tez yaz bu konuda da oturup dusunelim uzerine :p Birsey acikki salata leziz gorunuyor oturup yapmali bir tane, belim gecince :(( Sevgiler...

Tugc said...

bundan sonra sana My lamb diyecegim:d hehe, cok hosuma gitti:)

Çileksuyu Sibel said...

canim ya ne guel yazmisin,cok eglendim okurken..he he..ellerine saglik,nohut pasa guzel gider salataya he he..kolay gelsin sana...

vintage biscuit said...

HOSGELDINNNNNNN
ne salatasi burcukkk yawwww , simdi ciya da kofte yedim ben , yaninda patates kizartmasiyla :))))
ortayada coban salata
uheuhuehue
yarasinnnnn bana:))))

ellerine saglikk yavru kussss , bunlar olsada bunlarida yesem keske :)

Anonymous said...

ohhhhhh geri dönüşün muhtesem bir salatayla oldu :) nam nam nam!
ellerine saglık
yemek ve hatta salata bile yapmaya cok useniyorum bu ara ben.....
dilerim keyifler yerindedir.
öperim.

Pinkshake said...

Şimdi bak süper alakasız olucak ama biraz geriden geliyorum:
Fotoğrafların arasında sol gögsunde çicek olan kolları fırfırlı tişörtüne bayıldım, Pimm's çok sevdiğim bir arkadaşımı anımsattı, bu da yetmezmis gibi Amsterdam karelerin Bulldog, Jimmy Woo, Supper vs. bidi bidi en çok güldüğüm tatilimi hatirlatti... Dur ben daha bir sıklıkla bakayım Londra da neler oluyor diye. Ve bir türlü sevemedigim şehrin sempatik yönlerini keşfetmeye çalisiyim seninle...

Burcuk said...

Gunaydinlar:)

Fakecim, tesekkur ederim:) yakinda vericem formulu sen hic uzulme, gececek o tez gunleri pirrrr diye:) (piirrrr da neyse artik:D kus efekti yaptim sana:D)

sana da bol karpuzlu gunlerrr:)

Burcyni, ask bocegi:)tamam hadi tezi bitirmenin serefine yapariz dicem ama sekerim hepimiz diyetteyiz burda yiyecek adam yok:) neyse babam gelicek o lupletir:))

Rahsannn utandirma beni Rahsannnnn:)) tesekkur ederim kocaman:)

Dilekcim, her ne kadar brokolinin kalbimdeki yeri ayri olsa da ispanak da gonlume taht kurdu, yapicam bir is plani goturcem Tesco'ya, sonra gelsin bedavadan ispanaklar pehhhhh:)))

Tugcecim aman diyim cok feci:)))

Sibellaaaa sag olasin:)) valla guzel gidiyor yaa simdi tekrar olsa da yesek:)

Vintage kusu o kadar sey yediginden bahsetmissin bir de bunlar olsa da bunlari da yesem diyosun hala, aaaaa, hatirlaaaa o guzel tatil gunlerini hatirla hani az bucuk kilo aldigin eheh:) neyse ama bu saglikli, sen asil o patates kizartmalarindan vazgec:)

Zeynepcim sicaktan mi useniyorsun? neyse gecicek az kaldi, az:) burda biz actik sonbahar sezonunu, hic usengeclik falan kalmadi:)

Burcu:)) sabah sabah sazan gibi atladim yoksa birisi sifremi mi ele gecirdi ne is diye uyku sersemi:D eheh:) adasim o bluz en yakin arkadasimin hediyesi, ben de cok begendim:) yine yeni yeniden bekleriz sitemize, nacizane londra gunleri ve yemekleri mevcuttur efe'm:)

Bu arada cok komedi yaziya soyle bir tekrardan baktim, "sonuc" diye ayri bir paragraf acma, en sonuna notu "dipnot" diye koyma falan, yahu neler oluyor bana aaaaaaaaaa:)))) neyse yakinda yine eski gunlere donucem:)

Anonymous said...

ee bu kadar ıltıfattan sonra tabıı kı songazla tez yazarsın herhalde , bloga cabuk donmek ıcın ..evet kımyon konuldugunda gaz yapmayı , ay pardon vucudun ruzgarını onluyor .. salata muhtesem gorunuyor , bunu netıcelerını ongun sonra test edecegız yanı .. selam optum bye

Burcuk said...

eheh:)) annekusumun da onayladigi uzere (ki kendisi yemek ogretmeni oldugu icin guvenilir bir kaynaktir) kimyonun anti-ruzgar etkisi vardir:) ohhh gonul rahatligiyla yaziyim suraya:)))

annemmmm inanamiyorum on gune burda olcaginiza, boyle nasi desem cakkidi cakkidi oynayasim var ehehehehe:D

Anonymous said...

aaaaa burcukun anneleri geliyomus :)) süpper bi haber walla, bilmiorum daha önce gelmislermiydi ama harika oluyo sööliyim :) artik anneciinin tariflerini ve resimlerini bekliyoruz ozaman :P

MM. said...

nohut tamam da,avokado bozar beni yaa:)ama damak zevkine güveniyoruz tabi

Ozgur Gercek said...

bu salata olayi supperr bisey sekerim, yapmasi kolay, yemesi kolay :)) hic avokadolu nohut yememistim, cocukken sadece annemin hasladigi nohutu tuz ve kimyon dokup yedigimi hatirliyorum ama :))) salata demisken ben bu arada su aralar house cafe'nin bi enginarli karidesli salatasi var, bayiliyooorrruuuum :) heyyy chickpeaasss onun da tarifini bi yazsana kuzum :)

Burcuk said...

Rahsancim sag olasin, annem gecen sene de gelmisti ama babam hic gelmemisti, ve de ne zaman yurt disina cikilsa hep eksik kume oluyordur:) en sonunda hep beraber olucaz bir 15 gun cok eglenceli:) aman nazarlar degmesin:)))

Feeling the blanks, bu ne kadar guzel bir nick boyle:) seviyorum kelime oyunlarini.)bu aralar ben de bir bosluklari cok hissettigimden midir nedir...avakoda onyargindan uzaklasip denemeni tavsiye ediyoruz efe'm:)

Princess.cim, House Cafe'nin methini ablamdan cok duydum da daha gitme firsatim olmadi, gidince hemen bir ne koymuslar bakayim yapayim ehehe:))) eminim cok nefistir:)

Anonymous said...

Dengeli ve hafif beslenmeye teşviklerinizden dolayı tebrik ederim sizi. Otlara devam ???

Burcuk said...

tesekkur ederiz:)

aynen devam!

Unknown said...

I have no idea what you ladies are talking about, but the chickpea salad looks amazing!

Please kiss & hug our little chickpea (Jacob) for me when you see him next. Love, love,

Barb

Burcuk said...

Heyyy Barb:)

We were just talking about the same thing: how amazing it seems:)) eheh:)))

it's only pickled chickpeas, tomatoes, avocado, feta cheese, lemon juice and olive oil, you should try it:) Tastes sooo good:)

Btw, I'll "happily" kiss and hug your little chickpea:) he becomes cuter and more chubby every day:)

I couldn't see him for a while bec of this god damn dissertation:/ I hope to see him before they leave for holiday...

Loves,

Burcu

Anonymous said...

burcik , sevgili kuzen , pismis nohut sevmeyenler leblebi de kullanabilir mi ? :)

Burcuk said...

Abilerin iki tanesinin bir tanesi (malum Mehmet abim de var:)), oldu artikkkkkkkkk ahahahah:)))

Limonla cok guzel olur valla sahaneee:))

Burcuk said...

Hakan, oo tatillere cikilmis:) begendigine sevindim...kolestrol konusunda da haklisin, dikkat etmek lazim