Tuesday, August 01, 2006

Plant-me Pet: I'm the Pumpkin :)

Tanistirayim:

Bu devekusu modunda kafasi toprakta gomulu modda takilan arkadas bizim balkabagimiz, balkabagi bunlar da benim blog okuyucularim, yok olmadi blog kardesi mi desek, ııhhh o da olmadi, blog dostu diyelim, blog dostu guzel oldu evet:) yalniz dikkat etmek lazim sevgili balkabagi, cunku blog dostu diyorsun ama arada bazi kotu niyetliler cikiyor:( ama neyse bir kac kendini bilmez icin otekileri kirdigina degmez, evettt balkabagi, bunlar da blog dostlari:)

Burayi takip eden cogu kisi herhalde kabak cekirdegi iciyle olan tutkulu iliskimi bilir:) cok severim yemeklerde salatalarda kullanmayi:) baktim cok gidiyor, kendime bir balkabagi alayim, yetistireyim dedim:)))

Ehehe:)) Yok tabi ki de boyle sey yapmadim. Bu balkabagi bizim dairemizin Plant-me Pet'i, Iskocyali arkadasim Mark'a dogumgunu hediyesi olarak gelmis. Kendisi unlu ispanyol tasarim sanatcisi (bu da nasil bir tanim oldu ama:/ designer iste anladiniz siz) Marti Guixe'nin bir urunu. 2004'te Design Plus odulu almis. Plastik bir oyuncak ve de gozlerinde iki adet kabak cekirdeginden olusuyor. Aynisinin kavun ve domateslisi de mevcut.
Kutusunun uzerinde soyle yaziyor: The very first rubber character that actually grow naturally. Contradictory? Perhaps. But contradictions breed creativity.

Evet, zitliklar yaraticiligi besliyor, dogru soylemisler. Kutudan ilk ciktiginda (ki bu asamada fotosunu cekmek aklima gelmemisti ama yukaridaki linke tiklarsaniz gorebilirsiniz) gayet cirkin bir oyuncak gorunumunde, aman bu ne boyle diyor insan:) Zaten internette de aradiginizda bir kac sitede soyle yaziyor: Onun o cirkin goruntusune ve ruhsuz gozlerine dayanamaz hale geldiginizde artik dikin onu ve gorun neler olacak:) Aynen oyle cidden, goruntunun korkuncluguna dayanamadiginiz anda gomuyorsunuz kafasini topraga, sonra hemencecik buyuyup kabak oluyor kendisi, balkabagi:)

Kutunun arkasinda cin ali cizimleriyle anlatmislar bu durumu:) eglenceli olmus baya:))

Internetten alinabiliyor urun, Londra'da Design Museum'da satiliyor. Ben yuruyus yaparken bir baktim ne kadarmis fiyati diye, 15 poundmus, yuh dedim, hic akil fikir yok guzel kardesim. Insan iki tanecik kabak cekirdegine 15 pound verir mi? Hayir, tamam, anliyorum, olay tasarim yaraticilik falan filan ama yine de, ne bileyim, bir garip geliyor bana.

Soyleselerdi ben soylerdim babama, Adapazari'nin unlu balkabaklarindan alirdi bir tane, icini tatli yapardik soyleee firinda:) cekirdegini de dikerdik, olurdu biterdi:)

Di mi ama? :)

Yani evet pahali buldum acikcasi ama ayni zamanda da ciddi anlamda yaratici bir sey gercekten. Zaten Guixe'nin sitesine baktim nette, diger urunleri/tasarimlari da kendinden soz ettircek derecede guzel!

Kucukken hep tasarimla ilgili bir is yapmak isterdim, sonra tabi boyle yaratici zekalari gordukce kendime bu konuda olan guvenim gittikce azaldi:) Neyse, simdi sectigim bolumden memnunum, tasarim acligimi da boyle seylerle gideriyorum arada, iyi oluyor:)

Balkabagi ve ben hepinize guzel bir Agustos ayi dileriz efen'im, zira bu ay bize sefa degil cefa getirecek malum durumlardan dolayi:( ama olsun, ne demisler: no pain, no gain!

Bas basssss:)

12 comments:

Mr_TD said...

simdi bundan kabak tatlisi olur mu olmaz mi,onu merak ettim.Üzerine de biraz ufalanmiz ceviz,oh keyfe bak.
:)

Burcuk said...

yahu insan pet.ini kesip yer mi?

cikcikcikkk!! ne kadar ayip!

hic yakistiramadim sana Mr TD!!! varsan baksan sen evde civciv besleyip tavuk haline gelince yiyorsundur, aaaaa :))

Berceste said...

Yaw Burcuk,

Orada saaaankim bi compostable lafi goruyorum ben...Bu muthis designer urunu ayni zamanda cevreci de takiliyor muuuu?

Ayricana sen dostlari kaale al, hirsizlari kaale alma, kendi baslarina geldiginde onlar da anlayacaklardir yaptiklarinin yanlis oldugunu elbet. Yapan coluk cocuk deyip gececegim ama oyle de degiller yani :( Ayrica sadece postu kopyaladiklari yetmemis yildizina kadar calmislar YUF artik ! Ayip onlara...
Sevdim sizin su kabak pet'i, iyi bakin ona, TD'den de uzak tutun heee, adam yemeyi niyete koydu, gitti demektir gariban !

Sevgi ile...

Parizyen Ay Lambasi said...

sekerim, tr'ye gelmiyor musun? 10unda istanbul'da olucam ben.
kabak cekirdegini doldurmayacak seylerden bahsetsek, sarap icsek.

Anonymous said...

yahu hic bu kadar guzel kutusu olan bi pet gormemistim.
hosgeldin sevgili pumpkin kardesim, ben zeynep. seni tanidigima cok sevindim. rengin de pek guzel olur sen buyuyunce.
biz seni kimseye yedirmeyiz sen merak etme :)
hosgeldin tekrarrr
annen Burcuya selam soyle :)

Burcuk said...

Dilekcim, tam ustune bastin, compostable yaziyor, zaten olay hani plastik bir urunden bitki uretme fikri:) cok yaratici yaa ben de cok begendim:) Oteki olay hakkinda da dogru diyorsun, kaale almamak lazim cidden!

Fake'cim, yaa keske yaaa:( ben temmuz basinda gittim turkiyeye bir on bes gunlugune, simdi tezle ugrastigim icin gelemiyorum, cok guzel olurdu valla:)

Zeynepcim guldurdun bizi yaa:)))Pumpkin hosbulduk diyor, cok mutlu olmus tanismaktan:)))

Allahtan bal kabagi yani, kakao falan olsa Mr TD direkt alip cikolata sosu yapardi valla kendisi, amannnnnnnnn:)))

ferhat can said...

benim tarım anlayışım nemli pamuk arasında fasulyelerde mercimeklerde kalmış.

kaloriferin altına koyacaksın ki nemli ve sıcak bir ortam olsun.

bir de ben 4. sınıfta anadolu liselerine can hıraş çalışmanın verdiği gazla öğretmene "öğretmenim, mercimek güneydoğu anadoluda yetişiyor çünkü orası da nemli ve sıcak. öyle değil mi ?" demiştim. hoca hiçbir şey söylememişti. ben öyle oturmuştum yerime tekrardan. şimdi ne alakası var di mi ? demek ki çok koymuş o zaman. evet.

Burcuk said...

Ferhat:))) sabah sabah guldurdun beni:))) hala fasulye yetistiriyorlar mi acaba ilkokullarda? eglenceli oluyordu ama yaa:) bu arada tatil fotosu da yakismis.) hosgeldin:)

vintage biscuit said...

uehuheuhuehue :)))))
iyimisss yahuuu :))
yenibisey ogrenmis olduk :)

Mr_TD said...

surda agiz tadi ile bir kabak tatlisi bile yedirmediniz ya ,öyle olsun.
@zeynep
zeynep hanim, alin o zaman söyle güzelinde de yiyelim, ya da pisirin , he he ,daha iyi :)

Anonymous said...

Bu yaziyi gunler onceden okudum, kendi yorumumu kendime sakladım da, buguneymiş demek ki,

Olay şu, neden benim balkonumdaki sardunyalar hep soluyor? Halbuki oyle cok ilgileniyorum ki, burcik? Acaba oralarda plastik sardunya, yapay sardunya, TASARIM HARIKASI SARDUNYA varmıdır yaw?

Varsa bi sonraki gelişine bavuluna bi yerlere tıkıstırsan? :)

Burcuk said...

ehehe:))) Kivanc, cicekler su ister sevgi ister sayin bilgecan, oyle ilgileniyorum diyorsun ama bir de sardunyanin fikrini almak lazim bu konuda:))

tamam ben gelirken bir tasarim harikasi sardunya getireyim, ne renk olsun? mavi iyi mi:) begendin mi fotolardan:)))