Friday, August 04, 2006

Ortaya karisik salata:)

Offf dun bir salata yapmisimmmmm:) Aman amann o ne leziz bir sey oldu valla inanamiyorum boyle uydurmasyon tariflerimin bu kadar basarili sonuclar verdigine:)))

ispanak salatasi tarifi daha once vermistim, ondan buna koyacak isim bulamadim, "ortaya karisik" dedim ahaha tam Turk stili oldu bu:))) yanar doner bir seyler de koysaydim ustune tam olcakti:) biraz daha yaratici olmam lazim isimlerde, evet!

Gecen gun bahsetmistim ya Bulgur Yatagi'ndan ispanak kaldi diye, ne bereketli ispanakmis! ye ye bitmedi bir turlu:))) neyse kalan son ceyregi de bu salatada kullandim.

Tabagin en altina guzelce yikadigim ispanaklari yerlestirdim, cig bir sekilde. Ben yine dogramadim kucuk yaprakli olduklari icin ama siz bakarsiniz iste cok buyuklerse dograyiverin, daha rahat olur yemesi:)

Ustune yarim yagli kasar peyniri dogradim kupler seklinde. Bu arada sebze torbami mikro dalgaya attim. Burda boyle kucuk sebze torbalari var, icinde havuc brokoli karnibahar falan oluyor, hazir yikanmis temizlenmis, mikrodalgada buharda piser gibi pisiyorlar 5 dk.da. Sebzeler pistikten sonra disari aldim tabagi, torbasini kesip tabaga bosalttim ve sogumalarini bekledim bir kac dakika.

Sonra bu sebzeleri de peynirli ispanak yatagimizin (ahahah :) cok eglendim bu yatak olayina:)) ustune koydum, en uste yine kup kup kasar dogradim. Tuz ve nane ektim, yarim limon suyu, azicik da zeytinyagiyla tamamladim.

Yanlarina da trilaylaylomlar esliginde kizarmis ekmeklerden yerlestirdim, Mark da bu arada beni izledi "kafayi mi yedin Burcu" gibilerinden:))) Ama ben ona da soyledim, ben bu yasima geldim daha hicbir yemegin evde oylesine sunuluverdigini gormedim, hep bir ozen vardir yemeklerde, annekusum sag olsun:)

Haydi afiyet bal seker olsun:)

Not 1: Ben mikrodalga ve hazir sebze torbalari kullandigim icin 10 dk.da hemen hazirlayiverdim salatayi ama siz tabi Turkiye'deyseniz mesela bu torbalardan bulma ihtimaliniz biraz dusuk. O zaman siz de sebzeleri bir sekilde haslayin, zaten cok cok yumusayincaya kadar pismelerine gerek yok, diri diri daha guzel oluyor salatada! Boyle olursa iste toplamda yine 30 dk.ya falan hazirlarsiniz sanirim salatayi, kolay bir yemek cidden.

Not 2: Bir de azicik ceviz olsa aslinda.))) Eminim cok yakisacaktir peynirlerle beraber!

Herkese mutlu haftasonlariii:)

8 comments:

Anonymous said...

kız nerdeyse saglıklı sebze kupu olup cıkacaksın tr de boyle seyler bulunmuyor ama dedıgın gıbı basıt hazıılanabılırlezzetlı olacgı kesın eh cevızını de24gun sonra yersın byeoptm

Parizyen Ay Lambasi said...

gavur eller salatasevenelr klubunden davetiye aldiniz, linke tiklayip uyeliginizi aktif edin.

http://www.transhumanism.org/index.php/WTA/life/

vintage biscuit said...

ben galiba 2 kilo almisim 2 arada bi derede

Burcuk said...

annecim saglikli ve de lezizzzz:) ben cok begendim, sen de dene kusum:)

Fake, tamam hemen ben aktif edeyim uyeligimi:) isme koptumm:))) gavur eller eheheh:))

Hakan, tesekkurler:) evet Jess.le yapicam bir program ahah:)) bilmiyorum biliyor musun da jess var kanal turkte yemek bahane galiba programin adi, simdiye kadar izledigim en eglenceli yemek programi:))

Vintage, tatil yaramissssss:)) kilo dedigin nedir ki, bugun varr yarin yok:)

Berceste said...

Bak Burcukcugum, o ekmekler olmamis ama bu saglikli salata yaninda gerci esmer olduklarindan idare ederler ama sonra cok brokoli yemek zorunda kalacaksin haberin ola :p Ellerine saglik !

Burcuk said...

:)) Dilekcim ama bosa mi gitsin limon-zeytinyagi-nane karisimi:))) ekmeksiz olur mu yahu.)))

dedigin gibi bunlar esmer, gunde 2 dilimcik cok masum:) di mi ama?

Yazarken Eğlenen Adam said...

Ya anlatamıyorum haaa

sevmiyorum Ispanak ve brokoli denen otu yaaaa!

:))))

Burcuk said...

Atonica biz de sana anlatamiyoruz ama aaa cok faideliiiiii:)) hem de boyle degisik sekilde yediginde belki hosuna gidecek, nerden biliyorsun di mi ama yaa:)))