Wednesday, August 02, 2006

Ispanaklı Pilav

Bir ispanakli tarifler kitabimi yazsam diyorum? Ne bileyim soyle sayfa kenarlari Temel Reis figurleriyle suslenmis falan, yazar fotografi icin ben de oyle bir poz veririm kol kaslarimi gosteren (uuuuu bir gorseniz:) ) cok eglenceli bir kitap olur kesin:) Ispanagin faideleriiiiiii:)) Benim gibi kronik anemik insanlarin demir ihtiyacini bir nebze gidermeye yarar ispanak:)

Gecen gunku bulgur yatagindan kalma ispanak vardi, e simdi kavurma yapsan azicik olacak, ben de pilav yapayim dedim:)

Zeytinyagini kizdirirken icine tuz, karabiber ve nane koydum. Sonra yikadigim pirinci koydum, kaynamis suyu ekledim ve de bir iki dakika kaynamasini bekledikten sonra da ispanaklari ekledim. Ben tek kisilik yaptigim icin ceyrek paket kadar kullandim, yaklasik 60 gr kadar. Gayet yeterli oldu ama siz kalabaliksaniz daha cok kullanin tabi ki:)

Peki bu guzelim leziz pilav neden bizim tane tane pilavimiz gibi degil de Risotto modunda gozukuyor? Cunku kocaman mutfakta bir adet adam akilli kapak bulamadim >:/ Ara tara, dolaplara bak, arkadaslarina sor, yok yok yok! Cok buyuk kapaklar var pek bir ise yaramayan, ya da ufurukten teyyare hafifce kapaklar var. Eski dairede cok guzel bir tencere kapagi vardi camdan, tam uyuyordu, ne guzel tane tane oluyordu pilavlar be! Neyse yani bu ne bicim sey boyle demeyin diye bir aciklama da yapayim istedim:)

Siz bunun boyle goruntusune bakmayin, kendiniz deneyin evde, gercekten cok leziz oluyor, ustune de soyle suzme yogurt:) ohhhh:))

Afiyet olsun simdiden .)

22 comments:

Anonymous said...

merhaba , goruntu olarak guzel gorunuyor , valla ıspanak senın elınde hangı sekle gırecegını sasırdı afıyet olsun ,

Burcuk said...

annekusum begendin mi gercektennn:)) aaa simdi iste gurur duydum kendimle:)) babama da goster babama da, en son evvelki yaz ona yaptigim lapa makarnadan sonra cok bir umudunu yitirmisti benden:)))

hos arada biraz toparladik vaziyeti yilbasi yemegiyle falan ama olsun.))

hayvanatbahcesi said...

daha ıspanağın adı geçerken bile ağzım sulanmaya başlar benim, ama kötü bi huyum var hiç bi ıspanak yemeğini sarımsaklı yoğurtsuz düşünemioruum!

vintage biscuit said...

yogurt bunun ....... dir :)))))
super
ellere saglikkkk

Burcuk said...

Konur, dogru diyorsun, ben de dusundum sarimsakli yogurtla da olsa guzel olurmus diye:) bir dahakine oyle yapayim:)

Vintage, nesidir nesidir??? :)Sag olasin:)

Hakan, aa cok ilginc, insanlar yemiyor mu ki yemegin yaninda? bizim nerdeyse her ogunde vardir masada:) burda da buzdolabimdan eksik olmuyor yogurt:)

Bir de aslinda yogurtla pilav soyle yenilir, iyice karistirilir, bulamac haline geldikten sonra soyle tabaga yayilip dilim dilim yapilir ki pilav pastasi olsun:D ben oyle yapiyordum kucukken:)))

Çileksuyu Sibel said...

ispanan baskadir cidden..pilavla nasil olur acaba,ikisnide sevdigime gore kein bayilirim,bak bide yogurt koymusun ustune,iyice benlik olmus..bende pilav koydum bloguma bugun,ozlemisim cidden pilav yemeleri..ellerine saglik..

Anonymous said...

canim
güzel görünüyor.. amma yinede gelirken yanimizda hazir yiyeceklermi getirsek ... saka sen zaten sinavdan süper basarili gecmistin yilbasinda..afiyet olsun

Berceste said...

Sen hiiiic dertlenme kapak isi icin Burcukcugum, gayet leziz gorunuyor ! Hem biliyor musun bir yazi okumustum, Ingilizler risotto tarzi pilav yemege alisik olduklarindan bizim tane tane pilava bu ne yaa seklinde bakiyorlarmis. Ellerine saglik...Yum yum :)

Burcuk said...

Sibella, sag olasin:) cok guzel oluyor, sen de dene kesin:)

Babakusum gectik di mi sinavi yilbasinda:) ohhh:) siz geldiginizde iyice rahatlamis olup super surprizler yapicam sizin icin:) siz bir gelinn:)

Dilekcim, demek oyleymis ha:) yok ben tane tane pilavi her zaman tercih ederim, bir adam akilli kapak bulayim, o gunler de gelecek:) eheh:)) sag olasinn:)

gwen said...

çok leziz :yummy

ycurl said...

Sana kotu bir haber vermek istemezdim ama burcuk bilindigi kadar ispanak demir acisindan zengin bir sebze degil.
Bildigim kadari ile ciger ispanaktan daha fazla demir iceriyor ve anemik kisiler icin yararli. Bir de yeni ogrendim ki susam ispanaktan daha fazla demir iceriyor. Ama ispanak demir icermese bile yeterince ben onunla yapilan herhangi bir seye ahyor demem.

Burcuk said...

Autumn, bence de:)

Ycurl, yaa biliyorum:( fakat cigerle cocuklugumdan kalma muhtesem anilarimdan dolayi pek sevmiyoruz birbirimizi:)) ondan ben de boyle ispanaktan aliyorum ben demiri seklinde kendimi avutuyorum:))bir de asil tabi lezzetini cok seviyorum, derdim o:)asil soyle bir ispanakli gozleme olacak, yanina da yogurttttt:)) eheh:)) aksam oldu, karinlar acikmaya basladi yine.)

susami da cok severim ama cok yagli ya:/

Mr_TD said...

bu aralar mutfaktan cikmiyorsun ya burcu,söyle oturda bir baklava falan ac bari , 40 kat, dimi ama :)

ycurl said...

Cigeri ben de o kadar sevmezdim (sakatati kim sever hele zorla dil, dalak, bobrek yediren bir anneye sahipsen :)) ama izgara uzerinde cop sis seklinde olunca pek bir guzel oluyor. Denemeni tavsiye ederim ;) Susam da haklisin yagli ama susamli tavuk fena olmuyor ;)

Hanife said...

Ohhh Burcu'cugum,
Sen astin artik olayi, bence pilav harika gozukuyor. Ispanaginda suyundan dolayi belki oyle olmustur, ama bence cok guzel, tane tane pilav yerine ben de ozellikle boylesini severim...
Mis gibi geldi simdi goruntusu, ellerine saglik.

Burcuk said...

Mr TD, mutfaktan cikmiyor degilim valla ama daireden pek cikmadigim dogru:) bu yemekler tek kisilik hazirlandigindan max 30 dk.da oluyor, hatta o kadar zaman bile almiyor:) baklava accak zaman olsa onu da denerdim valla, fena mi olur bir kabak cekirdekli baklava denesek ehehe:))

Ycurl, deneyeyim bir bakalim:) genel olarak cok on yargiliyim ama denemekte fayda var:)susamli tavuk da guzel fikir heeee yummmmm:)))

Hanife, cok tesekkurler:)univ.deyken cok korelmisti yemek pisirmem, o yonden o zamana gore kendimi astigimi dusunuyorum ben de:) ama yoksa uydurmasyon yemekler bunlar yani:))sizin yaninizda pek lafimiz gecmez bu konuda:) ben onceden bir kez daha denemistim onda daha bir tane tane olmustu, bir dahakine insallah daha basarili olcak:) ama sen boyle sevdiysen tabi ne ala:)

irfy said...

Ispanaklı Pilav bi kenara da,

Az önce Bloggrrr listesine baktım ve en tepede "foodiesinlondon"u görünce 'eneee' dedim, 'bu bizim burcuk diil mi hani şu püsküütün şeysinde gördüğüm'. Sonra da 'vay beea' dedim, gavurun listesinin zirvesinde Türk blogu -hatta bi de tanıdık olanından- görmek de varmış diye şeettim.

Sonra da bi tebrik ediym diye bi çiziktirdim bunları.
Severek izliyoruz efenim ;)

vintage biscuit said...

burcuk niye yeni yemek yapmiyosunnn
heeeeeeeeeee
ben bile karpuz kestim kendime , cok zamanimi aldi :)))))
burcuk bisey sorcam farkli sarumsakli ekmek tarifimi varmi , yoksa bi tanemi var . biliyomusun . su pizza hut dakilerden
ben yaptim ama sadece zeytinyagi , sarumsak ,kekik mi
bu arada sarumsak deniyomus . bende aydinlanmis oldum

Burcuk said...

Irfy, gecende de haftasonuna dogru boyle bir birinci sirada gozukuyorduk, nolorr anlamadik biz sahsen:)) eheh:)) bekliyorum bir haftasonu artik mail gelcek, ben de londradayim bir kahve icelim mi diye eheheh:))) saka bir yana harbiden anlam veremedim ben ama ne demisler uzumunu ye bagini sorma:)))

Vintage, yahu ben de istiyorum oturayim yemek yapayim da azicik sıkısmıs vaziyetteyim:) ondan boyle ara yemeklerle gecistiriyorum, oglene sebze haslamasi var yer misin? :)))

Bu arada sarmisakli ekmek icin olay zeytinyaginda degil tereyaginda benim bildigim kadariyla, tereyagi-nane-sarmisak puresi ve de senin istedigin baska bir sey varsa karistiriyorsun, ekmeklerin uzerine surup firina! ama tam emin degilim, cunku burda marketlerde cok ucuza satildigindan hic evde denemedim:))) deneyince sen sonucu bize de bildir olur mu.))

Anonymous said...

Selam,
Hafta sonu 22. Mengen Uluslararasi Ascilik ve Turizm Festivali varmis. Mengen pilavi da varmis. Ilgilenenlere duyurulur...
http://www.mengen.bel.tr/festpr.gif

Burcuk said...

ooo simdi nohutlu pilav da vardir:)) ohh ohh super:)

gidenlere afiyet olsun:)

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! ice cream maker machines Cooler master barcode scanners Tv show numbers spoilers bulk email marketing service Hp 1220 c printer driver san diego cosmetic dentistry Phd in counseling online moen faucets