Sunday, June 06, 2010

Sezar'in hakki Sezar'a!

Genel olarak pozitif, pek kuzu bir insan olabilirim! Istahim bol olabilir, gordugum her seyleri yemek istiyor olabilirim! Sirf tosunlugumdan vazgecmemek ugruna sabah aksam her firsat buldugumda spor yapiyor da olabilirim.

Ama butun bunlar Londra'da bir turlu sevdigim gibi, masadan mide fesati gecirmeyecegim bir sekilde kalktigim bir Turk yemegi bulamama durumumu degistirmiyor. Bir turlu begenemiyorum! Normalde yemek konusunda cok secici olmadigim halde buradaki Turk restoranlarinda hep bir hayal kirikligi var -

di!

Bugune kadar! Bugun Haz'in Liverpool St tarafindaki restoranindaydik ve butun fikrim degisti. Sonunda super Turk yemegi yapabilen bir yer buldum, cok keyifliyim:) Kofteler tam kivaminda, kuzu sis sahane, borek yum yum yumm super otesi:) Yeni bagimligim haline gelebilir!

Eger buralarda yasayip da benim gibi bir "bolluk icinde kitlik" duygusu yasiyorsaniz Turk yemekleri konusunda, tavsiye ediyorum!

Hic resim yok, nitekim cok alakasiz bir bulusmada, maydonoz rolundeydim:) Siz bana guvenin bir gidip deneyin bence ;) St Paul'deki restoran da pek havali, yabanci misafirleri falan goturmek icin.

Bu arada bir iki oneri daha hazir aylar sonra yazmaya girismisken:

Gaucho Regent St'in ara sokaklarindan birindeki subelerinden birinin yanina cafe acmis, web sitesini bulamadim ama super dondurmalari var. Giderseniz kirmizi sarapli Malbec Berries ve Arjantin'e ozgu Dulce de Leche aromali dondurmalari tavsiye ediyorum. Super leziz!

Adres: 25 Swallow Street, W1B 4QR

Ayrica Yauatcha'nin pasta sefi degismis, eskisi gibi orjinal kekler yapmiyorlarmis sadece macaronlar varmis diye duymus, sinir olmustum. Kekler muhtesemdi cunku! Nitekim Yauatcha kaliteden odun vermemis, macaronlarda da dokturmus! Gecenin bir koru vitrinden gorup dayanamayip aldik, inanilmaz leziz cesitleri var. Yaseminli, earl grey cayli, hindistan cevizli, frambuazli, yosunlu... daha bir suru bir suru:) Kendini kaybetmemek elde degil!

Siddetle tavsiye ediyorum :)

3 comments:

Prometheus said...

iyi bir yemek, iyi bir şef kadar iyi malzemeyle ilgili sanırım. güzel ülkemizde, iyi malzeme bulmak günden güne zorlaşıyor. nedense "tarım ülkesi" olmayı hakir gördük uzun süre. şimdi ne tarım ülkesi olmayı başarabilen, ne de sanayileşebilen; tohumlarını ithal eden, etini ithal etmeye hazırlanan tuhaf bir haldeyiz. yani buralarda da iyi bir Türk lokantası bulmak çok kolay değil şu günlerde... :)

Burcuk said...

Dogru! Iyi malzeme gercekten cok onemli ama Turkiye'nin durumu yine baya iyi ya, sadece ucuza super leziz yemek yapan yerler cok bilinmiyor bence, kesfetmek lazim:))

Lezzetin Izinde diye bir blog tutuyordu Basak bir ara, superdi:) Simdi birakti sanirim yazmayi artik ama eski yazilara ulasilabilir herhalde.

Myistanbulinfo.com said...

merhaba,
ben myistanbulinfo.com'dan alper.
Size bir şey soracaktım ancak email adresinize ulaşamadım. bana şu mail adresinden ulaşabilir misiniz?
alper@myistanbulinfo.com