Friday, January 29, 2010

Tarhana diyip gecmemek lazim!

Tarhana corbasi pisirmek hakkinda hicbir fikrim yok! Yani genel bir fikrim var tabi ki ama zaten neyin hakkinda genel bir fikrim yok ki? Her sey hakkinda atip tutabilirim, yeter ki hayal gucu sinirlarim icinde olsun:)



Ama bilmiyorum diye hayatim boyunca annemin evine gitmeyi beklemeyecegim herhalde pisirmek icin! Degil mi ama? Kafa goz yara yara ogrenecegiz anne isi puf noktalari.



Guzel bir cuma gunu, is cikisi gidip hayatimin ilk Pilates dersine gitmisim. Gerim gerim gerilip bol bol nefes alaraktan bir saat gecirdikten sonra hocanin "aaa ne kadar da guzel hissediyoruz kendimizi degil mi" sozleri kafamda daha da bir keyiflenip eve gelmisim, Oscar kapida cincincin boynunda cingiragi:)



Evde bir sise hazinem var! Bir plastik sise dolusu goz kamastirici renkte tarhana, "hic aklimdan cikmiyor ki" diye bir reklam vardi biz kucukken, aynen oyle. Aslan kuzenim Denizli'den getirdi hafta basinda, o zamandan beri aklimda kendisi.



Karen'a da gosteriyorum "bak bak ne guzel kokuyor" diye, "what a local taste" hahaha gulusuyoruz:) Once biraz biber salcasini az suyla eziyorum kasede. Ardindan tarhanadan da goz karari bir miktar koyup ayni sekilde suyla eziyorum. Zeytinyagini tencerede azicik kizdirip ustune once salcayi, sonra da tarhanayi ekliyorum. Sonrasinda da yavas yavas sicak su ilave ediyorum, istedigim kivama gelene kadar.



Ekmek makinasinda yapilan rye (rye'in turkcesi nedir?) ekmegi, yanina da misler gibi tarhana:) Keyifli cuma aksami kavramim ne kadar degisti yahu benim:)

Esref pasa, aslansin kaplansin:) Tekrar tekrar tesekkurler:)



Keyifli haftasonlari diliyorum!

4 comments:

Zanzibarian said...

Rye Bread`in Turkcesi Cavdar ekmegi.ozellikle eksi maya ile yapilmis olanlari cok lezzetli olur. hemen hemen londrada butun buyuk supermarketlerde bulmak mumkun bugunlerde. tarhananiz cok guzel gozukuyor afiyet olsun.

aslihan said...

"zaten neyin hakkında genel bir fikrim yok ki?"
nasıl güldüm bu cümleye anlatamam =) bu manasız saatte kendi kendime..
beni de çok güzel özetlemiş oldunuz bu arada =)

tarhanaforevır sn. Burcuk

Berceste said...

Benim annemden uzak ilk tarhana denememde bir de misafirlerimiz vardi. Acelemden once topak yapmayi basardim, onu blenderla hallettikten sonra oh dedim amma velakin yerken soguyan corba pelteye donustu! Kabus gibiydi. O aksam herseye ozen gostermistim ama hepsinden bir kazik yemisligim var, hala utanarak hatirlarim ve her tarhana pisiriste yad ederim! Oysa ne kolaymis, hazir corbadan hic farki yok ama su ile tarhana miktarini ayarlamasini ogrenene :P

Prometheus said...

"Kuru kıyma" çok yakışır tarhanaya; bi de dumanı üstündeyken taze taze karabiber çekti mi...