Sunday, June 15, 2008

* Yaz geldi Burcuk! *

Uzun zamandir yazamadim diye baslanan post.lar fazla olmaya basladi, farkindayim! Ama gercekten (:)) uzun zamandir yazamadim! Uzunca bir sure, yaklasik 1 ay kadar, cin iskencesi modunda dag basinda bir calisma kampinda geceli gunduzlu ders calistim. Sonuclar temmuz sonuna gelecek, heyecanla bekliyorum!

Etraftaki tek diger canli turu isten arkadaslarim ve kamp calisanlari disinda kuzular oldugu icin, dayanamadim bir tanesini yanimda getirdim. Kendisi fotografta benim ders notlarim uzerinde dururken (:)) goruluyor:)

Boyle karanlik uzuuuun gecelerin yoldasi olunca orda birakmak istemedim tabi, Amelie'nin bahce cini modunda benimle beraber yeni bir maceraya Bristol'a geldi :)

Isle alakadar bir durumdan dolayi Bristol'a tasindim ve kisa ve stresli bir surec de ev arayarak gecti. Neyse butun sikintilar bir yana, artik tasinma telasesi ertesi kendine gelme ve keyif donemindeyim :)

Zamanimin cogunu iste, geri kalanini da sehri kesfederek geciriyorum. Yazin geldigini belli eden bir kac gunesli gun oldu, o yonden de bir mutluluk bir mutluluk sormayin gitsin :) Saka bir yana ciddi ciddi gunesli gunler olmaya basladi, her ne kadar boyle bir kemik isitici sicak modunda olmasa da bir mutluluk ve enerji kaynagi. Ruh hali uzerindeki etkisinin yanisira marketlerde de meyve sebzelerdeki artisla yaz yandan yandan goz kirpmakta :) Tabi sinir bozucu durumlar da olmuyor degil, sahsen hala 4 tane kayisiyi £3'a satan market yetkililerine icin icin soyleniyorum!
Bu uzuuun surecte yaptiklarimdan biri de hatlari yuvarlaklastirmak oldu :) Formul cok basit, surekli oturmak, sikilmak ve de yemek! Gallerdeki insanlara sebze yemegi ve duzgun salata yapmayi ogretememek ve surekli patates yiyip patates kafa olmak gibi gibi gibi...
Her neyse donusum muhtesem bir sekilde klasik diyetler ve de salatalarla oldu tabi ki:) Yaz aksami soyle ic ferahlatici bir salata yemekten daha guzel olan tek sey babanin yaptigi izgara kofteleri annenin yaptigi gunluk biber tursusuyla yemektir :) Di mi:)
Tarif cok cok cok, gercekten cok kolay! Bir kase kadar bulgur alinir, suda islatilir, tuz ve karabiber ve azicik zeytinyagiyla pisirilir. Bir kenarda sogumaya birakilir.
Diger kenarda kesme tahtasi ve sef bicagi sahneye cikar, sirasi onemsiz bir sekilde havuc, taze yesil sogan, salatalik, domates, maydanoz, cig kereviz sapi dogranir. Bulgurla beraber karistirilir, zeytinyagi, tuz ve limonla suslenir. Ustune de maksat muhabbet bir kac beyaz peynir parcasi ve zeytin konulur. O taze kerevizin kokusu maydanozun muhtesem tadiyla birlesir, bulgurun hafifligiyle super otesi bir lezzet cikar ortaya:) Yarim saatte sip sak sak :)
Firinda kofte ve buharda pismis misir ve de portakal suyu ve de tosun rolunde de ben :)

Simdiden afiyet olsun der mutlu bir hafta dilerim! Bir de canim babamin babakus gununu tekrardan kutlarim, kendisi dunyanin en bir cok sevilen babasidir :)

10 comments:

Moonshine said...

Mmmm Burcucum yaz lezzetleri gercekten cok lezzetli gorunuyor!
Calismalarinda basarilar, mutlu ve huzurlu gecen bir yaz diliyorum sana.

Cok optum!:)

Burcuk said...

Esracim sana da guzel bir yaz dilerim:)) Zaten bu yazin guzel olmama ihtimali cok dusuk senin icin degil mi? :)) operim cook!

Ingiltereden Alisveris said...

yeni sehirde mutlu olman dilegiyle bristoldsan batha gidebilirsin guzel biyer hatta istersen ordan bana gelebilirsin tanismis oluruz....sevgiler

Burcuk said...

Cok tesekkurler:)) Bath gezilcek yerler listemde, bilare gelicem:))

Anonymous said...

hosgeldiiiiiiin!

kuzuya bayildim,

yuvarlak hatlarima hat katiyorum ben de. hatta topa dondum, neymis burcuk; fazla ders calismak bizi bozar..
xx
mintax

zarpandit said...

ders çalışmak en buyuk kabusum allahtan derste anlıyorum birkaç bişi:)
cici blogunu begendim bennn:)
elllerine sağlık diyeyimmi diyeyim diyeyeim:)

zarpandit said...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

Tijen said...

Yeni evinde mutluluklar Burcuk!

mintax said...

yaz geldi ve geldigi gibi geri kacti Burcuk!
sen nerlerdesin?

Burcuk said...

Mintax kusu, dogru diyorsun, ders calismak bizi bozar! Nitekim Kasim'da tekrardan ayni terane baslicagi icin simdiden o zaman alicagim kilolara hazirlik amacli bir diyet icindeyim, cok feci:/

Yaz geldi diye ben de bir TC yaptim geldim, oohhh valla gunes karpuz felan bir kendime geldim:) Ondan yoktum bir sure:)

Gokce ve Tijen abla, guzel mesajlariniz icin tesekkur ederim:)

Herkese sevgiler,

Burcuk