Sunday, February 24, 2008

Geldi: Hamsili Pilav

Simdi siz diyeceksiniz ki "nerdesin sen?" Haklisiniz da ama soyle bir durum oldu artik ben boyle "aaaa uzun zamandir yazamadim tuh tuh vah vah bla bla" girislerinden biraz biktim. O yuzden diyorum ki gecmise mazi gelecege niyazi, n'apiyorum n'ediyorum onlardan bahsedeyim azicik :)

Bir haftadir Kuzey Gallerde bir kurstaydim, simdi yeri nasil anlatsam tam bilmiyorum ama boyle bir dag basi evi gibi bir yer. Ders calismaktan baska hicbir seceneginizin olmadigi bir yer! Neyse ki sirketten bir grup insan olarak gittigimiz icin muhabbet falan guzeldi. Yalniz hafta basindan beri nezleyim ve bir turlu gecmiyor o kotu oldu. Ayrica basim agriyor ve boynum tutuk. Bu sabah artik boyle tamamen iyilesmis kalkarim, direkt gym.e giderim diye dusunuyordum ama biraz zaman alicak sanirim. Neyse canimiz sag olsun :) Yaslanmak boyle bir sey:) haha :))
Sabah bloga bir baktim, bir suru guzel yorumlarinizi gordum mutlu oldum, cok tesekkurler :) Madem dedim Tubik yapacak yemek ariyor, artik kocasina bir Hamsili Pilav yapmanin vakti geldi :) :)))
Hamsili pilav boyle zormus gibi gorunen ama bence o kadar da zor olmayan bir yemek. Tabi butun gununu kuaforde gecirip sonra hazir sofraya konan bir insan olarak boyle bir yorum yapmak sana kolay diyebilir simdi annekusum :) ama ogrendim nasil yapildigini canim, oyle ooouuuu butun gunumu alir durumu yok.
Simdi oncelikle hamsi aliyorsunuz, hatta balikciya bir iki sevimlilik yapip / ya da parasini odeyip :) / kilciklarini temizletiyorsunuz. Guzelce de yikiyorsunuz sonra.
Sonra sonra bu Knorr'un hazir pilav icleri var, onlardan Kackar Pilav'ini seciyorsunuz, onu pisiriyorsunuz. Bir tepsiye hamsileri guzelce dizip sonra icine pilavi koyup geri kalanini da dizip, bir guzel firinliyorsunuz. Iste bu kadarcik :) El emegi, goz nuru, Anne-Baba guzelligi hamsili pilav yemeye hazir hale geliyor :)
Bence karadenizin en guzel balik yemeklerinden biri :) Simdilerde hamsi kalmadiysa diger baliklarla olur mu bilmiyorum. Belki sardalyayla olabilir ama emin degilim. Mezgitle olmayacagi kesin ama!
Bu arada Juno'yu izlediniz mi? Ya da soundtrack.ini duymussunuzdur belki bir yerlerde? 3 super sarki var durup durup dinledigim:
Anyone Else but You
All I want is you
Tire Swing
Youtube'den sarkilari bulabilirsiniz. Coverlar feci de direkt filmden parcalarla olan videolari secerseniz guzel olur :)
Guzel bir Pazar dilerim :)

7 comments:

Anonymous said...

yine dokturmussun sn. blog yazari, guzel yazilarinla dondugune sevindim. Bu arada, yazini okurken birden hamsi kusu yiyesim geldi, ne alakaysa, herhalde yillardir yemedigimden olsa gerek. Saglicakla...

Burcuk said...

Tesekkurler :) Hamsi kusunu duydum ama hic denemedim? Aslinda tam olarak nasil bir sey oldugunu da bilmiyorum :/ ne ola ki?

tubik said...

Hmmmm.. Bu blog resmi olarak hamsili pilavı bana atfettiği için üzerimde sorumluluk hissettim ve dün beyime hamsili pilav yaptım!...

demeyi ne çok isterdim :D

başlangıç aşamasında bir birey için ne bileyim taze fasulye olur, omlet olur, köfte olur... bana bunlarla gelin :D

Ama şunu belirtmek istiyorum ki hakkaten çok da zor görünmüyor.. Tam iki haftadır pilav üstüne çalışıyorum :D Oldu gibi...

Hamsiyi de çözdük mü olay tamamdır :D

Bu arada hoşgeldin :)))

Anonymous said...

canim.
tabii bazi seyler cabuk unutuluyor..senin cocukluk günlerinde yapmistim ..cokta güzel olmustu..
söyle tarif edeyim: hamsiler temizlenip orta kilcigida aliniyor.. digeryanda kesik dogranmis maydanozla karistiriliyor hamsinin arasina konup sandwic gibi yumurta ve una bulanip kizartiliyor.. sonrasimi .. hani senin ellerini benim gözlerimi baglasinlar misali..
opüyoruz
amma soz TCye gelince bide onu yapariz ok
whitemoon

Anonymous said...

Hamsi kusu icin icinde hamsi olan kofte diyebiliriz, sekil olarak kusa benzedigi icin hamsi kusu demisler, gerci annemin yaptiklari pek bi kusa benzemezdi ama olsun, tatlari cok guzel olurdu.

yapilisi icin bakiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=_dhb2DqYu3U

Berceste said...

Burcuk'cuğum, bu memlekette hamsi bulacağımız bir yer de söyle hemen yapalım :)

Burcuk said...

Dilekcim Turk mahallesinde var diyorlardi bir ara ama simdiye kaldi mi bilmiyorum :) konserve sardines ayni sey olur mu ki acaba ?