Monday, January 14, 2008

Pazar gecesi uyuyamama sendromu & Firinda Somon

Herkese iyi geceler mi dilesem iyi sabahlar mi bilemiyorum, siz kendiniz secin artik birisini. Ilginc bir durum var ortada, yaklasik 3 haftadir pazar geceleri rahatca erkenden uyuyamiyorum, sonuc da tabi pazartesi sendromuna eklenen zombi durumu oluyor ofiste. Haftasonu gec saatlere kadar uyuyunca ve Pazar gunleri de genelde tembel teneke modda gecince aslinda dogal bir sonuc ama sonucta Turkiye'deyken de 2 hafta tembel moddaydim ama her aksam 10 gibi falan uyuyordum yani! Neyse umuyorum yakinda duzene girecek...

Firsattan istifade Blogger yazilarina geri doneyim istedim. Taa biraktigim yerden baslayayim, tatil oncesinden. Tatil oncesinde Noel kutlamayan biri olarak 2 adet noel kutlamasi yaptim ilginc bir sekilde, ama her ikisinde de yemekler cok basarisizdi, o yuzden onlari yazmaya gerek gormuyorum sahsen. Genelleme yapmayayim diyorum ama engellemek zor: Burdakilerin cok basit seyleri nasil boyle kotu yapabildiklerini her defasinda hayretler icinde izliyorum. Sirketteki kantinde de ayni sey var, mesela domates sosunda sebze pisircekler, di mi? Gayet basit yani sos ve sebze, ve hani bu kadar kotu olabilir cidden. Bir kac kez aldim. bitiremedim. Artik kendime iskence etmemek adina yanimda bir seyler goturuyorum. Neyse bu noel yemekleri de iste yine basit tariflerdi ama cok ozensiz yapilmislardi, hic begenmedim.
Sonrasinda ben gitmeden hemen once biz kendimiz evde bir kucuk noel yemegi kutladik, ev arkadaslarinin ikisinin da hristiyan olmasi sonucu. Menunun ana yemegi firinda somondu:)
Gayet basit ve her zamanki gibi uydurmasyon 'buna ne katsam guzel olur' durumlari :) Kilciksiz-derisiz somon filetolari bir guzel yikanir. tepsiye yerlestirilir. Bu arada somon cok yagli bir balik oldugundan sonradan temizlerken kendi kendine cok soylenmemek adina tepsi folyoyla kaplanir - ya da pisirme kagidi da ise yarar sanirim. Boylece yemek sonrasi temizlik cok daha kolay olur :)))
Sonrasinda limonun yarisi dilimlenir, yarisinin da suyu cikarilir. Dogranmis maydanoz ve azicik zeytinyagiyla karistirilip baliklarin uzerine gezdirilir ve firina surulur. Bu kadar basit iste! Ve de cok da saglikli! Ben diyet yemegi oldugunu bile iddaa ettim ama Leo "sacmalama Burcu bir suru yag var bu balikta" dedi, nitekim hakli :) Tamam diyet degil ama balik ve de zeytinyagi ve de maydanoz felan saglikli bir sey olmali, kabul edelim :)
Baska baliklarda da uygulanabilir herhalde, kefal-palamut gibi benzer fileto gorunumlu baliklara da iyi gider diye dusunuyorum.
Daha pismis halinin de fotolarini koyacaktim ama Bloggerin muhtesemligi ustunde gece gece, sorun cikardi. Neyse artik yarina diyelim.
Bu arada Ayca Sen'den bahsetmistim bir kere, hala okuyor musunuz? Bu aralar yine muhtesem yazilari yaziyor Radikal iki.de :) Aklinizda bulunsun:)
Iyi sabahlar efe'm!

3 comments:

Hakan SELEK said...

Bu yıl bana gülücüklerle başlamadı ama umarım herkes için mutlu ve sağlıklı ayrıca huzurlu geçireceği bir yıl olur. Yemek müthiş, bence de hafif ve sağlıklı olmuştur. Balıklar hazır ama dondurucuda, kim yapacak şimdi... ooooo..... :) Yazılarını okumak epey eylenceli devam lütfen, hız kesmeden...

mintax said...

sekerliiiiik:)
bir sure no makarna, yes tavuk suyuna corba!
waitrose da hazir-bole gunluk taze durumlari ve orgaaanik tavuk sulari var, shaaane! ne mr.'i? tek tasimi kendim taktim corbami kendim yaptim!!!

baliklar missss!

ya bi sii sorcaktim ama ulu orta sormiim diyorum?;) niyse... korkarim gizem yarattim biraz!

ayca sen! o ayri bi varlik, sapka cikaririz, ozellikle dolmusta manti ustune gegirmesi sahit olanlar tarafindan sehir efsanesi gibi anlatilir...
mintax oper seni!

zerrin said...

evleneli iki yili gecti ama hala balik yapamiyorum,hepsi rezil oluyor..
heralde pek sevmedigimden
evde uzun sure akvaryumlarimiz vardi,hatta bizim evde abartilir balik avuca alinir opulurdu,bende nezaman balik yesem onlari yiyormusum gibi gelirdi,yiyemezdim,hadi ozaman kucuktum cocuktum,hala sevmiyorum ustelik karnimida doyurmuyor...
ama bebegimde var onun balik yemesi lazim..bu tarif kolay gozukuyor,deneyecegim ,umarim bu sefer becerebilirim