Friday, June 08, 2007

Coco - Kek :)

Uzunca bir aradan sonra tekrardan merhaba:)

Bu kadar uzun ara verdim diye kizdiniz biliyorum. Her giriste yeni bir post yok falan, cok gicik. Ben de sonunda 'esseklik yapma Burcu' dedim kendi kendime hemencecik dondum:)

Olay su ki pazartesi ise basliyorum ve bu gecen haftalarda da surekli bir is izni durumu mevcu bahisti. Geldi gelmedi, Home Office beni seviyor mu sevmiyor mu papatya fallari ve yanisira gelen kabuslar ve huzursuz geceler esliginde evvelki cuma geldi. Bu hafta da vizeydi tasinmaydi onlarla ugrastim ve sonunda her sey hazir, Pazartesi 8: 15 is basi, cok heyecanli cok! Dun son bir mail attim istekilere, her sey hazir modunda, cevap geldi 'good luck on monday' diye, yahu n'oluyoruz dedim kendi kendime, bir dakika yani sansa ihtiyacim olacak bir durum mu var? korkmam mi gerekiyor? aaaa :))) neyse fazla heyecan yapmamaya calisicam, umarim iyi olur.


Bu arada Beypazari ve Eregli fotolari yuklenmek icin beni bekliyor ama malesef zaman olmadi. Sonra arada burada bir suru foodie deneyimim oldu sahane lezzetlerle ama onlar da bir sure daha bekleyecek gibi duruyor. Sonra sonra inanmazsiniz ben gecen gun Izmir Kofte pisirdim:) Kofte yapmak cok kolaymis, niye daha once soylemediniz? Hayret bir sey! :)


Evde evham bocegi seklinde beklerken hamaratligim ustumdeydi, bir suru degisik sey denedim. Bugun bunlardan birini yazayim, bir suru foto yuklemeleriyle ugrasmayayim istedim.


Isim tamamen uydurma, nedir ne degildir bilmiyorum:) Pastanelerde satilan su hindistan cevizinden yapilan tatlilari ben kucuklugumden beri coco diye biliyorum, aslinda burda baska bir ismi var da neydi simdi unuttum. Bana gore pastanelerin en favori urunlerinden biridir, annecim sag olsun her gittiginde alip getirirdi biraz:) simdi yine Yedi Sekiz Hasan Pasa geldi aklima, ahhh ahhh :) Bu arada hala bu muhtesem pasta firinina gitmediyseniz bir guzel haftasonu gunu yolunuzu Besiktas'a dusurmenizi oneriyorum. Kurabiyeleri alir sahile gidip cay icersiniz, yahu ne hos olur:)


Neyse dagilmayayim fazla, bu yaptigim tatli bu cocoyla kekin birlesimi gibi, o yuzden ustun (!) yaratici (!) ligimla ona coco-kek ismini verdim :))) Tarif Yasar teyzemden, o da baska bir yerden duymus sanirim ama neresiydi simdi hatirlayamadim. Yasar teyze annemin okuldan arkadasidir, eskiden atolyede beraber muhtesem yiyecekler hazirlarlardi, ben de yayla lezzet testi seklinde dolanirdim ortalikta:))) Sag olsun gecen gidisimde yine guzel mamalar hazirlamis, misafir etti beni, bu tarifi de o gun ogrendim. Buradan tekrardan tesekkur ederim her sey icin:)

Tarif inanilmaz kolay ve de cok kisa suruyor. Acil misafir baskinlari icin birebir:)


Pasta yapmak icin satilan hazir keklerden aliyorsunuz. Bunlar Turkiye'de dogru duzgun pasta yapmasini bilen insanlara yonelik olarak iki parca halinde satiliyor, burdaysa direkt tart gibi dusunuldugunden ortasi gocuk krater modunda tek parca. Neyse siz bu iki parcanin birini aliyorsunuz, diger parcaya bakan kismi size bakacak sekilde tepsiye yerlestiriyorsunuz.


Sonra bir kenarda 1 cay bardagi seker, 1 cay bardagi sivi yag, 1 su bardagi hindistan cevizi ve 1 yumurtayi guzelce karistiriyorsunuz. Olan karisim hafif koyu kivamda zaten, bunu kekin uzerine suruyorsunuz ve hemencecik firina veriyorsunuz. Ustu kizardigi zaman, yani yaklasik 10-15 dk icinde, hazir oluyor. Biraz soguduktan sonra afiyetle yiyorsunuz:)


Normalde coco biraz agir bir seydir, cok yogun hindistan cevizi oldugundan. Bu kekle birlestiginde onun tatliligi notrleniyor ve agzinizda cok hos bir hindistan cevizi tadi kaliyor. Ailecek bayildik biz sahsen:)


Tek sorun kekin ustune bir sey surulmediginden biraz kuru kaliyor. Onu da biraz daha nemli yapmanin bir yolunu bulursak super olacak:) Bir de benimki tart kalibi gibi oldugu icin ustteki karisim kizarana kadar yanlardaki kek cikintilari azicik yandi. Demek ki neymis, bir daha yapmadan once kekin kenarlari kesilip bir guzel yenecek:)


Bu arada bir de yurt disinda yasayip da bilmeyenler icin bu rende hindistan cevizinin ing.si desiccated coconut :) Hayir yanlis anlasilma olmasin, sonra siz de benim gibi hindistan cevizi sordugunuzda size hindistan cevizi sutu gosteren market gorevlilerine 'but you don't understand me, I'm looking for coconut in pieces, little pieces' diye anlatmakla cebellesmeyin diye soyluyorum:)


Lafi cok uzattim yine ama iyi geldi uzun sureden sonra yazmak. Haftasonu tasiniyorum ve potansiyel internet baglantimdan biraz supheliyim. Yerlesip her seyi yoluna koyana dek biraz uzak kalabilirim gene, kizmaca yok:)


Herkese mutlu haftasonlari:)

12 comments:

lucidaa said...

Burcuk,
Merhaba :)
Ya evet, uzun süredir haber alamadık senden...Bir geldin, sonra bir baktım dönmüşsün İngiltere'ye...
Kek tarifi için teşekkürler, gayet pratik duruyor.
Birde sana bir haber, ben Londra'ya geliyorum, geliyorum derken gezmeye değil sanırım yerleşmeye:)
Artık iş-güç sıkıldım, ekonomi doktorası yapıcam kısmetse...
Senin yeni işin hayırlı olsun, Canary Wharf'ta bir turk daha olacak desene:)
Nerede çalışacaksın bu arada?
Kolaylıklar :)
Alev

whitemoon said...

Merhaba canim
senden sonra bu kek üzerine annen birseyler daha hazirladi ve mükemmel bir pasta oldu .. hatta benim-Kazim beyin ve Keremin dogum günlerinde yapti ..
Bsari saglik ve mutluluk dileklerimle..

Fatih Altay said...

ufff napdın sen yaa buraya ne zaman gırsem acıkıyorum :( acımmmmm gecenın bu saatınde :(

Minik Kus said...

Burcuk, evham bocugu lafina bayildim :) Ne guzel anlatiyorsun, hikaye okuyor gibi hissettim. Yeni isin hayirli olsun, basarilar diliyorum. Keke de cok guzel gorunuyor, hindistancevizli mmmm :)

jade said...

Baharla beraber herkes bloga bir ara verdi sanki:) Bende tabii..
Yine döktürmüşsün vallla elleine sağlık!

tubik said...

Burcucum yeni işin hayırlı uğurlu olsun inşallah... Tam kilo vericem kilo vericem diyorum, bir bakıyorum yeni tarifler, iştah açıcı fotoğraflar.. çok çaresizim çoookkk!!!

Berceste said...

Rastgele Burcuk! Sen başarırsın vesselam...

Mine said...

Merhaba :)
Bu keki ben de İstanbul' dayken dayımın eşinden duymuştum ama bütün oranlar ölçüler falan hepsi zihnimin derinliklerine gömülmüştü. Tarifi verdiğin çok harika olmuş, bir barbekü partisine davetliyim ve giderken ne götürsem diye kara kara düşünüyordum :)
Acaba kekin kuru kalmaması için çok az sütle veya sulandırılmış bal veya reçelle ıslatsak işe yarar mı? Tabi sonrasında kullanılan şeker oranını düşürmek şartıyla :))

Sevgiler,
Mine.-

rahsan said...

yok yok kimse kizamaz, buaralar herkes yaz kusu oldu, herkes birakti kapali alanlari, sen takil, bosver :)

buarada is haberine cok sevindim, basarilar dilerim :)

Sebnem'den said...

ELLERİNE SAĞLIK BURCU..

Suleyman Ve Ben said...
This comment has been removed by the author.
Suleyman Ve Ben said...

Merhaba Foodies in London,

Nasilsin?

Congratulations for your new job..

Senin blogda resimler cok guzel Turkiye'den. Tesekkur (for sharing with us)..

Benden soru:
Are you serious about the bakery in Besiktas: Yedi Sekiz Hasan Pasa?

Cok orijinal adi. Ben Besiktas gittim ama bu firin bilmiyorum.

Cok guzel hafta sonu senin icin.

Kanada'dan cok selam.

Gorusuruz,

Suleyman.