Tuesday, November 14, 2006

Hotel Chocolat :)

Yummmm :) Simdiden agizlar sulanmaya baslamis olmali fotograflardan, hatta "cikolata" kelimesinin gecmesi bile yeter kimileri icin biliyorum:)

Acikcasi oyle surekli cikolata arayan bir insan degilim (malum zamanlar haric), hani derseniz Milka yogurtlu cilekli ya da GuyLian Praline tabi ki de akan sular durur. Ama bunlarin haricinde pek bir "olsa da yesek" dedigim olmuyor genelde, tabi kahve zamanlari haric:)

Kahve hayatimin vazgecilmez parcalarindan biri artik, kotu ama gercek. Sag olsun Met zamaninda ayni odada kalirken sekersiz koyu kivamli kahvelerine beni de alistirdi ve simdi artik zevk oldu ikimiz icin de:) Hele kis gunu sogukta kucuk bir cafe'de umut ve hayal dolu konusmalar esliginde icilen kahvenin tadina doyum olmuyor dogrusu :) Aklima gelmisken bu tarz aktiviteler icin Londra'da favori mekan Monmouth Coffee dukkanlari! Borough markettan biliyorduk kendilerini ama son olarak Covent Garden'daki subesini kesfettikten sonra askimizi percinlestirdik:) Kucucuk bir kahve dukkani, tahta oturaklar, mis gibi kahve kokusu esliginde enfes kahveler ve kucuk yogun cikolata toplari, unlu trufflelar! Kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri Londra'da, listelere eklensin hemencecik:) (Bu arada uyarmakta fayda var haftasonlari cok kalabalik oluyor, haftaici yer bulmak daha kolay)

Annekusumla kesfettigimiz muhtesem cikolata dukkanindan bahsedicektim, nerelere geldim:) Neyse arada faydali bilgiler aktardim, asil konuma geri doneyim. Ister bizim gibi kahve duskunu olun, isterseniz cikolata basli basina sizin icin bir hayat nesesi olsun, ya da hadi diyelim ki aslinda hic sevmezsiniz ama yeni lezzetlere acik olun; ne olursa olsun Londra'ya gelince Hotel Chocolatya bir ugrayin.

Dunyanin bilimum yerinden gelen kakao taneleriyle yapilmis cikolata cesitlerini inceleyin, bilimum sekilli cikolatalar arasinda basiniz donsun, sicak cikolata cesitlerini gorup "bunun bu kadar cesidi var miydi yahu" diyin:) Mutlu olun cikin dukkandan:)

Annem burdayken Holland Park'i gezmeye gittigimizde Kensington'da kesfettik kendisini, hayran kaldik, dukkani toparlayip gelicektik zor tuttuk kendimizi:)

Tavsiye efen'm tavsiyeee:)

Mutlu haftalar:)

20 comments:

Anonymous said...

Ben Londra'ya gelmek istiyorum ya :D beni cikolatalarin icinde kundak yapabilirsiniz..:D

Ozgur Gercek said...

en sirf senin bu yazilar yuzunden londra'ya gelicem, haberin olsun :) bu arada icinde hotel olan seyi alirim, iyide olsa, kotude olsa alirim, algida secicilik, yapacak bisey yok :)))) iyiymis neyseki :P

hera said...

ahaha! ben londraya gelirken bana niye demedin ki burayi:( bi daha mi gelicez simdi?

Burcuk said...

Tugce gel valla bekleriz:) yeter bu kadar amerika, master.a seni buraya alalim artik:)

nihan, gece acikirsan falan da hic sorun olmaz ehe:)

Chidos, eee motivasyon yaratiyoruz ama soz var icraat yok ama olmaz ki:)) bekleriz:)

Hera yaa valla yeni kesfettim:/ yoksa soylemez miydim:/ bir daha gelicen artik baska yolu yok:)

Anonymous said...

dusunmuyor degilim...

Berceste said...

Cok fenasin ama, ben onunden gecip kendimi frenleyip girmiyordum icine, uzun zamandir Thorton's dan falan da uzak durmaya calisiyordum, onlarin cappucino'lu cikolatalarindan da... Amma velakin bu yazidan sonra bu saatte acik olsa kapilarinda bitebilirdim ! O fotografta on planda gorunenleri epeycene merak ettim ! Hem kahve hem cikolata cok fena carptin Burcukcugum beni !

vintage biscuit said...

oyle cikolatalari gosterip sonra iyi haftalar diye cekip gitmek oldumu simdi burcuk hanfendi:)

Anonymous said...

hınzırlar..
ben ordayken hergün 7-8 saat yürütüp hic öyle güzel yerlere götürmediniz .. aksamlari hazirladiginiz o güzel ve cesitli yemeklerde olasa yanmistik..mmmmm hele bi calismaya basla...hemen geliyoruz
opüyoruzzzz

Burcuk said...

Tugce, dusun tabi:) konusalim hatta daha ayrintili istersen.)

Dilek, kis gunu aaa enerji lazim:)

Vintage bu aralar olsun yaa:) soz donucek eski haline:) pek yakindaaa:))

Babakus, askolsun! ohh my apple pie diyorum sana oh my daddy:) ben&jerrys'e goturmustum seni de:)operim canim benim:)

Berceste said...

Ruyama girdiler bu gece, sabah bil bakalim nerde idim :) Ama iradeliyim bak buzdolabinda ikamet ediyorlar, yemedim daha :D

Mr_TD said...

Not aldim,yeni cephane lazim zaten,bir de si vize parasini biraraya getirdik mi gerisi kolay :)

Alper Akcan said...

Çikolata demişken, Londra'ya en son geldiğimde keşfettiğim bir çikolta mağazası vardı. Önce adı, sonra tadı büyülemişti. Adı: Orgasmic Chocolates. Islington'daki Business Design Center'ın içinde. Hatta bununla ilgili bir yazı yazmıştım, tabi daha çok işin pazarlama tarafı ile ilgili :)
merak edenler yazıya http://marketingma.blogspot.com/2006/05/teklifi-ismine-yerletirebilmek.html linkinden ulaşabilirler.

Markanın sayfası http://www.orgasmicchocolates.com/ (Sayfa bozulmuş sanırım)

Bir de Londra'da çikolata festivali varmış? Hiç bundan bahsetmiyorusun Burcu? http://www.chocolate-week.co.uk/

MM. said...

ilkerenderle link paylaşımı harika oldu..neden biz de yapmıyoruz?

Anonymous said...

Paylaştığın için sağol. Ben bunu bilmiyordum...

filliboya said...

orayı ilk senden duydum ve kaydettim. birmingham daki cudbary fabrikasıını gezmiştim. çukalata diyince iştahımı kabartan ilk görüntü o oluyor.

daphnevega said...

Ya şimdi gec gece okudum ben bunu, nolucak şimdi? Mutfaktan geçmeden yatağa nasıl gidicem? :)Yediğim çikolatayı da beğenmicem bunun üstüne zaten, yediğimle kalıcam! Off off!!

blacklebron said...

şimdi londra vari çikolatalar göstertmeyin bana ... ascık maaş alıom saten atlayıp gelcem londraya geri de dönemicem soa :( gelmiom işte hıh! :/

Anonymous said...

Burcucum ne zamandir bakamiyodum blog'una ama bir ugrayip selam ve kolay gelsin diyeyim dedim:) Bu arada su ana kadar yazdigim ve "yemek blogu" konseptine en yakin olan entrymi yazdim Sukran Gunu ile ilgili, belki bakmak istersin diye dusundum:) Optum canim, sevgiler.

Burcuk said...

Dilek, herhalde ben cevap yazana kadar bitmistir stok:)))

Mr TD,cephane mekanlari gunden gune fazlalasiyor:) napcaz bilemedim:)) gecen gun de Leonidas'ta bir cikolata deneyimi yasadik, cok basarili:)

Alper, cikolata festivalinden hic haberim yoktu benim de:) islington'daki yeri listeye aliyorum, hemen gideyim:)

Oguz, ne demeye calistigini anlamadim tam? link paylasimi?
bir aciklarsan sevinirim:)

Oktay Ahmed, ne demek:)

Filliboya, ben birmingham'daki yeri hic bilmiyorum, burayi begenirsin umarim:)

Ayse:) cikolata cikolatadir bosver her turlusu makbul:)

23Lebron :)

Moonshine, hemen bakiyorum:) opuyorum cok, iyi sanslar paperlarda .)

Burcuk said...

offf kesin bakmam lazim:)))) cok super haber cicim cok sag ol:)