Sunday, November 05, 2006

Delirmis Ingilizler ve de Alakasizca Cin Meyveleri

Pek sevgili Foodieler,

Bu aksam size kivircigin son yaptigi Cin gezisinin eseri bilimum garip cin meyvesini anlatan bir post yazmayi planliyordum ama nitekim kac saattir normalde cok kisa surede bitirebilecegim isleri bitirememekle mesgulum.

Peki neden?

Cunku (terbiyemi de bozmak istemem ama yani baska nasil tabir edilir bilemiyorum) deli sey etmis gibi iki gecedir durmaksizin havai fisek atan ingilizlerden dolayi >:(

Simdi bir sehir dusunun siz gunlerdir super bir havaya sahip, gunesli-kuru-soguk (muhtesem kis uclusu), kisi icinizde hissetmenizi saglayan ve de enerji verici bir yer olsun (inanmayanlari bekleriz efenim:) )

sonra ama su ayrintilari ekleyip bir daha dusunun: normalde komur kokusu vb is gibi seylere maruz kalmayacaginiz bu sehir iki gundur geceleri bir is bulutu altinda olsun. neymis bir kac deli taa bilmem ne zamaninda parlamentoyu patlatmaya calismis da patlatamamis da bunu kutlayacaklarmis boyle her yil havai fiseklerle

Hani boyle buyuk havai fisekler guzel olur cidden, bakarsin karanlik gecede bir anda kocaman bir yildiz yagmuru gibi gozukur. ama ufurukten teyyare bidik havai fiseklerle her onune gelen ingilizin bahcesinden havai fisek atmaktan ne zevk aldigini daha cozebilmis degilim.

Ayrica da kardesim karar verin mesela saat 20:00 de yarim saat atcaz diyin di mi, eyvallah tamam hani de boyle 3-4 saat boyunca da patlama olmaz ki ama yaa

Isyanlardayim valla konsantre olup alakasiz cin meyveleri postumu yazamiyorum, oteki islerimi yavas yavas halletmeye calisiyorum >:(

Yarina devam edicem...bu gece icin ozur...

Not: Cok bir acilarin cocugu oldu ama gecelerdir gurultuden ve is kokusundan fenalik geciriyoruz gercekten. Somebody please save us!

18 comments:

Anonymous said...

Bu havai fisek atma olayi acaba V for Vandetta filmindeki hikayeye dayaniyor olmasin?

Anonymous said...

nıhayet bırseyler yazdın dıye sıtedekıler sevınecekler .. yaa kardesım sende sıkayet mekanızması gıbı herseyden n sıkeyet edıyorsun .. bırak adamlar havakırlılıgı az bıraz daha kırletelım kuresl ısınmaya yardımcı olalım dıyorlar elaleme verırler talkımı kendılerı yutarlar salkımı .. olacagına bak optum bye..

vintage biscuit said...

BURCUK SENSIN DIMI
BIZE DOGRUYU SOYLE
:))))))

Ozgur Gercek said...

heyyooooo burcu gelmiisss :) bunlar sadece parlamento patlamadi diye havai fisek patlatiyosa, bizim hergun patlatmamiz lazim gelir :))) dusunemedim, yazik sana :)

Anonymous said...

nihayet geldin???valla ben kendi adıma seni burda görmekten çok mutluyum.bizi tekrar o eski günlere götürmezsin umarım...:(((

Nes london-ist said...

hay agzini opeyim ben yazacaktim sen benden once davranmissin, kardesim kafam sisti ya! bugun pazartesi aksami 8.30 ve hala onumuzdeki parkta 3-5 velet havai fisek patlatiyor, ne parlamentodan haberleri var ne bisi salaklarin.Dun nerdeyse polisi arayacaktim da evdeki ingiliz beni durdurdu bu gelenek diye,hastasi var bebegi var bunun uf ya.

Parizyen Ay Lambasi said...

remember remember the fifth of november burcukum.

recetene hemen v for vendetta yaziyorum, gidip en yakin dvd'ciden aliyorsun. tok karnina yilda 2 ogun yalayip yutuyorsun.

benim gelisim yalan oldu, mail atcam aslinda sana ama iyi degilim gibi gibi. biraz iyileseyim, kendime geleyim.

Anonymous said...

boyle bir ortama fume bir yemek tarifi yakisir aslinda. fume balik, et yada fume peynirli/kremali bir makarna ;)

Berceste said...

Yilbasi gecene kadar hic sansin yok Burcukcugum, simdi indirime de girince fiyuuuuvvvv pat, fiyuuuuuvvvv bam sesleri esliginde gececek gecelerimiz. Chido'daki yorumundan anladim geri dondugunu, benden once yazmissin Guy Fawkes'in havai fiseklerini :) Adamcagiza simdiye kadar parlamentoya en onurlu amac icin giren adam demisler bir yerde ben orada koptum ve durdum bir ! Ilginc insanlar bunlar gercekten. 400 yillik bir gelenege de cok gurultu oluyor, kuresel isinma falan diye dur demezler kesin ! Yorum yazan arkadaslara da sunu diyeyim V for Vandettaki hikaye bu olaya dayaniyor. Hikaye o filme degil :)
Sesini duymak guzel, yok olma lutfen ! Ben donup fotograflari nasil ortalayarak eklerim blogger'a diye ugrasayim. Picasaweb'den yukledim, blogger yuklemeyecegim diye inat etti, simdi de ortalanmayacagiz ve cercevemiz olacak diye picasaweb'dekiler inatlasiyor offff offf !

Emir Bey said...

parlemento patlasaymış keşke dediğiniz oluyor mu hiç :)

Süheyl Ünver said...

Ya evet anlamadığım birkaç akşamdır bizde de oluyor. Nihayet bizim iki ev ötemiz de havaifişek atınca düşündüğüm iki şey oldu: Sevindiğim birşey, önceden bir havaifişeğin bu kadar yakından atıldığını hiç görmemiştim :) Sinirlendiğim şey ise babaannemlerin 2. dünya savaşı sırasında ne yaşadıklarını tahmin ettim. Yakınındaki bir evden atılan ve "tısssss" sesi çıkararak havaya yükselen ve düşen birşey bana nedense Piyanist filmindeki Alman torpidolarını hatırlattı.
Onun dışında İngiliz bildiğin İngiliz işte...En küçük bir olayda sevinen adam. Adamların %80'i bunalımlı ve duygusal açıdan sallantıda, depresif olduğu için herşeye sevinmeye yer arıolar...

hayvanatbahcesi said...

sigarayı bırakmaya çabalıyorum, ama bu arada sigara içmem de bi işe yaradı dumanımı barlarda ingiliz olduğunu tahmin ettiğim şahısların yüzlerine üflüyorum, bi de özledik seni sevgiler...

Oğuz said...

Allah sabır versin Burcu.
ne tuhaf bir kutlama nedeniymiş bu arada. çok eğlenceli anlatmışsın eline sağlık...bunu kutlamalı, atış serbest :))

Burcuk said...

hehoytt sonunda cevap yazabiliyorum:)

Mert, benim de fake.in yorumundan anladigim kadariyla o filmle alakadar evet ama ben filmi daha izlemedim, bir aklimda bulunsun:) zaten muzikleri de cok guzel diyorlardi..

Kalamaki hanim,sana ozel sikayetlerim var daha, sirf sana soyleneyim diye gelcegim gunu bekliyorum eheheh:))) operim annekusum:)

Hakan, tesekkurler:)

Vintage, iste geldim burdayimmm:) :))

Chidos, sorma valla:/ cok kotu bir haftasonuydu, neyse haftaici bir kac kucuk havai fisekle sonlandirdik olayi:)

Berivan, tesekkur ederim:)

Nes, yaa iste yasayan nasil belli oluyor:))) ben de bir ara dusundum polisi aramayi ama sonra vazgectim:) neyse ki gecti:) ne zaman gidicez cafeye .)

Fake, cok gecmis olsun yaa noldu:( iyiles hadi bekliyorum:)

Oz dayi:) dogru soyluyorsun valla:) ama bu aralar ancak hazir alip yiyoruz, bir bugun kivirciga ozel menu gelistirdim somonlu:)

Dilek, yilbasinda bu kadar olmaz umarim yaa:( yetti gari! :)

Emir bey, hic oyle sey der miyiz? cikcik cik, ne kadar ayip:)

Suheyl, ben de ayni seyi dusundum, biz burda 2-3 gece bu seslerle yasayip vizirdaniyoruz da dunyada bir yerlerde insanlar aylar boyu bu seslerle yasiyor:(

Zazoo bey, ingilizler aliskindir publardan, onlara koymaz:) biz de efen'm de iste yetisemiyoruz ya:/

Oguz, tesekkurler:)

Anonymous said...

burcu nerelerdesin ya...daha cok yazi bekliyoruz bilmis ol :D
burda kimse havai fisek filan atmiyor, atsalar da kesin Bush amca korkar, bu ne filan der..o yuzden hic gerek yok..bizimkiler suya sabuna dokunmaz insanlar..

hayvanatbahcesi said...

ben bey olmak istemiorum yaa:)

Anonymous said...

Hala iş aradığın ilanını görüyorum sayfada?
--Nayır, nolamaz!!! :)

Burcuk said...

Tugcecim haklisin, geliyor yeni yazi:) kisa ama olsun:)

Zazoo peki efen'm bey'i kaldirdik:)

Baris, seni acilen ingilterede ise alim sureci postumuza yonlendiriyor tekrardan bir okumani tavsiye ediyoruz:) ya olumlu gidiyor simdilik sadece onu soyleyebilirim, kesin bir sonuc elde ettigimde kaldiricam linki.)