Sunday, December 24, 2006

Sandal sefası :)

"Sandal sefasi" diye baslik koydum posttaki hayali sandallarin kabak oldugunu bastan belirteyim:)

Diyelim ki kabak hanim bir gun sandal sefasina cikmis, Thames'den mi uzanmis desek, Seine'den mi:) Yoksa yoksa Fenerbahce'nin oralardan uzanan derenin adi neydi? ordan mi gitmis yoksa? Bilemedik...Neyse ama olay suymus ki sular eskisi kadar berrak degilmis, hic oyle resimlerde cizilenler gibi olmamis bu gezi...Biraz hayalkirikligi olmus goruntu itibariyle ama neyse ki keyf-i sefa yerinde olmus yine:)

Duzgun yemek yapmak sanati diye bir sey olmali ve anneler bu iste uzman olmali. Insan sonradan bu yetenegi kazandigina gore bu iste bir is olmali sevgili foodie, nedir olay, ne? Henuz cozemedim...Kalamaki hanim da buyuk kiziyla ilgilenmekte oldugundan ona da soramadim, ipuclarini alir almaz tekrar donecegim bu konuya:)

Uzun zamandir canim bu yemegi istiyordu, bugun sonunda yaptim. Pek bir saglikli tariflerden yine, sifir yag, bol lezzet:) Ayni zamanda da sifir goruntu goruldugu uzere! :/ Neyse ki lezzeti yerinde oldugu icin goruntuyu bu seferlik affediyoruz:)
Gerekli malzemeler (1 kisilik):

Bir adet kabak
Iki yumurta
Beyaz peynir
Zeytin
Ceviz
Aycekirdegi ici
Baharatlar: Dereotu, Karabiber,Nane

Once kabaklari hafifce soyup, ortadan ikiye boluyoruz. Yayvan bir tencere/tavada suyu kaynatip icine kabaklari atiyoruz, 5-6 dk hasliyoruz. Cok haslamamak lazim diriligini kaybedince iyi olmuyor, aklinizda bulunsun...
Sonrasinda bu kabaklari bir kagit havlunun uzerine alip azicik sularini birakmalarini bekliyoruz.
Bir kenarda da catalla ezdigimiz beyaz peynirin icine bir kac zeytin dogruyoruz, ceviz parcaliyoruz, cekirdek baharat felan, ne var ne yok karistiriyoruz:) Yumurtalar da dahil buna tabi:) Ben iki yumurta kullandim, sonuc bulanik bir nehir oldu goruldugu uzere:) Normalde boyle bir ekstradan bir firinda yumurta servisi yok efendim, bugun size promosyon yaptik, noel tarifesinden :))))

O yonden bir yumurta kullanmak akilli, iki yumurta kullanmak da benim gibi tosuncuklarin isi...
Kabaklarin ustlerine bu karisimi koyuyoruz, sonra onceden isittigimiz firina tepsiyi yerlestiriyoruz. Benim karisim fazla geldigi icin boyle oldu, normalde kabaklarin ustunde kaliyor karisim, sanirim biraz sulu yaptim ben (yumurta fazlaligindan) ondan boyle oldu:/

Once normal firin modunda bir 10 dk pisiriyoruz, ardindan da ustunu yakip bir 3-4 dk kizartiyoruz. Sonuc ortada:)

Gayet saglikli ve de doyurucu oluyor, yanina da bir dilim kizarmis kepekli ekmek, ooooo, sahaneee:)))
Afiyet olsun:)))

Herkese mutlu haftalar:)))

4 comments:

Anonymous said...

Ismi de guzel, gorunusu de. Eline saglik.

Burcuk said...

Tesekkur ederim:) gorunusunde hayir yok ya iste neyse:)

Burcuk said...

cici adasim, ama artik kendi evin mutfagin var sekerim hadi bakim sen de yavastan yavastan basla eheh:))

Burcuk said...

Bu arada cok komedi:) annem sabah post.u okumus, telefonda konusuyorduk da "rezil etmissin kabaklari" dedi:)))) yahu tadi guzel bunlarinnnn, goruntusune bakmayiniz:)))