Sunday, June 12, 2011

Usenmek Usenmemek Usenmek Usenmemek

Genel olarak usengec bir yapiya sahibim sanirim. Mesela simdi sarj gostergesine gore bu yaziyi yazmak icin 10-15 dk bir vaktim var, cunku kalkip lap-topu sarja takmaya useniyorum. Kalkip 10km kosuya cikmaya da useniyorum, ama biliyorum ki sonrasinda cok iyi hissedecegim. Bu usengecligi uzerimden atmak icin de 10-15dk bir vaktim var o zaman. Bu yaziyi bitirip toparlanip cikmam lazim. 

Gunler saatler cok cabuk geciyor, aklimda bir suru yapmak istedigim sey var ve elimdeki zamana hicbir sey sigdiramiyormusum gibi hissediyorum. Ama aslinda sigdiramamamin asil sebebi usengeclik, bir seyleri yapmaya baslayana kadar yapsam mi yapmasam mi yapsam mi yapmasam mi dusun dur, dusun dusun dusun, sonra ta tammmmm karar ani din din din din din :))))) sanki hayatimin kararini verecegim, oturup dakikalarca dusunuyorum.

Gecen yaz kosu konusunda bu usengecligi attim ustumden, cok mutluyum. Ilk basladigimda kisa mesafe 20dklik kosulara cikiyordum. 20dk kosmak icin 15dk ciksam cikmasam mi diye dusunur mu insan? Gereksiz, cik kurtul. Oyle oyle disarda kosmaya alistim ve cok da keyif aliyorum. Keyif aldikca ve vucudum alistikca da daha uzun mesafeler kosabiliyorum. Simdi de sorun mesafeler uzadikca daha bir gozumde buyur oldu olay, simdi cik 1 saat kos vs. Bu asamadaki usengecligimi de ustumden atarsam bir sonraki hedefim yari maraton, hadi bakalim...

Aslinda sevdigim seylere hic usenmiyorum, gezmeye calismaya hic usenmiyorum mesela, azimle en ince ayrintisina kadar arastirir bulur hallederim o konularda ne sorun varsa. Spor olaylarinda da boyle yapmam lazim.

Annemin de dedigi gibi "usenenin cocugu olmazmis", hadi bakayim, yandan yandan :)

Thursday, June 09, 2011

Fuzyon Muzyon

 Aylardir ucundan kosesinden dogru duzgun bir yemek postu olmayan foodie bloguna kim olsa soyle bir kas havada bir kuskulu bakis atar "bu ne bicim foodie" diyerekten! Dogru, aylar oldu dogru duzgun yemek pisirmedim, hatta dusunuyorum yeni evde yaptigim tek yemek gecen haftasonu Prenses teyzesini ziyarete geldiginde yaptigim yumurtali ekmekti sanirim. O da hicbir seye benzemedi! Ablamla soyleniyorduk o kadar da yedik diye, tadini begenmedigin ama cok kalorili yemekleri direkt birakmak lazim, cok gereksiz, degmez! Ama iste kucuklukten kalma aliskanlik, yemek atilmaz evde! Her neyse...Asil olay bizim sirketin kantini. Evet, yemek pisirmekten uzaklasmamin ana sebebi kantindeki Adile Nasit modeli Nijerya'li dunyalar tatlisi Vicki teyze :) Vicki 50li yaslarda, super guler yuzlu, pozitif ve konuskan bir kantin calisani. Bogazin mi agriyor git Vicki'ye balli sut yapsin :) Cikan yemekleri tutmadin mi, rica ediver hemen istedigin gibi bir tost bassin:) Bayiliyorum kendisine! Oyle olunca oglen yemekleri hep kantinde oluyor, aksama da salata vb kaliyor sezon yaz olunca.

 2009'da bir yaz Berlin'de aksamlari yarim kasnak karpuz yiyerek gecti :) Evin yakininda bir Turk marketi vardi, sagolsunlar tazecik karpuzlardan nasibimizi aldik butun bir yaz. Gecen yaz neyle gecti hatirlamiyorum pek. Sanirim daha cok kerevizle gecti, buradaki sinirli sebze toplulugundan favorim kereviz sapi, taze taze insanin icini ferahlatiyor :)

Bu yazin favorisiyse avakado :) Turkiye'deyken hic bilmeyip yillar sonra hastasi oldugumuz yiyeceklerden kendisi. Buradaki supermarketlerde oldukca uygun fiyata buldugunuz bir sey.
Simdi bu yaziyi okuyan bazilari coktan soylenmeye basladi eminim "tadi tuzu yok, o ne oyle?" diye. Ama iste aslinda var! Avakado dusuk kalorili, icinde bir suru yararli yag bulunduran ve bol lifli bir meyve.

Isten geliyorsunuz yorgun argin, evde yemeginiz yok, cok bir sey yiyesiniz de yok zaten, azimlisiniz, kurtulacaksiniz o "love-handle"lardan! Avakadoyu alip ikiye boluyorsunuz, kasik yardimiyla cekirdegini cikartip icini bir tabaga aliyorsunuz. Uzerine azicik zeytinyagi gezdirip, biraz da limon sikiyorsunuz. Sonra da evde artistik bir fuzyon olayina girip taaaa Adana'dan ozenle getirilmis sumaktan pit pit serpiyorsunuz. Yanina bir kac dilim Ryvita, azicik beyaz peynir, tazecik de meyve cayi :) Muhtesem bir aksam yemegi 5 dk icinde hazir oluyor :)

Karniniz doyuyor mu? Eh! Dogruya dogru :) Ama amac zaten aksamlari karni tika basa doldurmadan gecistirmek ki en az kalori harcadiginiz zamanda o "love-handle"lar gurbuz gurbuz buyumesin :)

Tabi ki de gonul ister ki her yaz 2009 yazi gibi olsun, masalar karpuz dolsun, hatta Adana'dan sumagin yaninda karpuz da gelsin :) Nitekim mumkun olmuyor pek buralarda...Canimiz sagolsun :)

Bu pek kalorisiz ama leziz rejim yemeginin ardindan bir de greyfurt yedik mi tamam, Burcuk 1 Love-handles 0 !!! :)