Sunday, July 30, 2006

Pimm's No1: Kimler Pimm's ister? Elleri gorelim:)

Eveeettt, artik Ingiltere'yle ilgili bu onemli sirri vermenin zamani geldi, artik siz de Pimm's nedir bilmelisiniz:)

Pimm's Ingilizlere ozgu ve de genelde de burada tuketilen bir alkollu icecek. Ingiltere'nin aslinda "ale" diye adlandirilan (hatta bulmacalarda da hep cikar ya hani:) ) biralari unludur, hatta bunlarin armutlusu falan filan da var da o baska bir yazi konusu olsun simdilik.)

Asil olay bu Pimm's de:) Icimi rahat bir icki Pimm's, ozellikle yaz aylarinin vazgecilmezlerinden. Bir kokteyl aslinda yani direkt sek olarak icilmiyor.

Sek olarak satilan kisminin ismi Pimm's No 1, 1840 yilinda James Pimm tarafindan bulunmus ve de o zamandan beri de hala sirri aciklanmiyor. Icinde cin oldugu biliniyor (bu da ne bicim cumle oldu ama ahaha:) yok cin cikmiyor siseden, anladiniz siz ne demek istedigimi :) ) ama diger baharatlar vb icindekiler aciklanmiyor. Bu sek olan kisim Diageo isminde Smirnoff, Baileys vb unlu ickileri de pazarlayan bir marka altinda satiliyor.
Bu sek kisimi Londra'nin her bir yerindeki buyuk marketlerde bulabilirsiniz ama en ucuzu her zamanki gibi duty free.de olur benden soylemesi:) hani cok begenip de eve goturmek isterseniz aklinizda olsun:)

Gelelim kokteylin nasil hazirlandigina...Olculerini tam bilmiyorum ben ama genel olarak koyduklari asil sey limonata, bizim bildigimiz saf limonla yapilan limonata degil yalniz daha cok limonlu soda veya limonlu tonik gibi bir sey. Ayrica taze nane yapraklari, portakal, limon, misket limonu (eheh en sonunda buldum bu yesil limonlarin turkce karsiligini:) ), elma ve de salatalik parcalari da koyuluyor. Hatta bazi yerlerde cilek de koyuyorlar o da cok hos oluyor. Tabi ki bol bol buz koymayi da unutmamaniz lazim.
Icine bu kadar cok sey koyuldugu icin direkt bardakta yaptiginizda tam lezzeti yakalayamiyorsunuz bence. En guzeli kocaman bir surahide yapmak:) Ve de disarda icecekseniz de surahiyle alirsaniz daha leziz oluyor, aklinizda bulunsun.) Tabi tek basinizaysaniz biraz fazla gelebilir, en kotu ihtimal beni cagirin beraber icelim :))))

Yaz gunlerinde/aksamlarinda ozellikle hafif bir ruzgar esliginde super keyifli bir sey Pimm's icmek, listeye not edilsin hemen:))

Disarda icmeden once ucuza denemek isterseniz marketlerde kucuk Redbull kutulari gibi teneke kutularda karisim olarak satiliyor, onlardan alabilirsiniz. Ama onlarin icinde meyve parcalari buz falan yok tabi, o kadar keyifli olmaz!

Daha fazla bilgi icin bkz

Herkese iyi haftalar:)

12 comments:

hayvanatbahcesi said...

ben, ben, beeeeeeeen!

Parizyen Ay Lambasi said...

sekerim parti ile ilgili havadisler yarina kaldi, bugun pek bir depresif hallerdeyim. yazamadim edemedim.
operim.
pimm's inden de gelince londra'ya, icerim.

Nes london-ist said...

bugunlerde nasıl da aklımda bi bardak pimms devirmek ama londonda ve pubda, çok az kaldı..:)

Burcuk said...

Gunaydinnnnn:)

Tamam Zazoo'ya hemen gonderelim bir buyuk surahi Pimm's:) icsin dursun kilitli ofisinde:)))

Fake, gordum yaa haklisin:( ben de cok uzuluyorum ama yazmak istemiyorum o konuda:(

Nes, geliyor musunnnnnnnnnnnn???? :)

Anonymous said...

yaaa pazartesi sabahi yapilir mi bu bana :((((

cok hos gorunuyorrr! ben de istiyorum!!!

Burcuk said...

Zeynep, sabah olur, oglen, aksam uzeri, aksam olur:) pazartesi sali carsamba ohooo her gun olur:) eheh:) ne zaman istersen! hemen gonderelim sana da:)

Burcuk said...

Hakan selam,

Yazin tabi ki de sıkmadi canimi:) farkli gorusler duymak guzel bir sey! ve yazdiklarinda da haklisin aslinda, alkol cok da yararli bir sey degil bunye icin...yalniz pimms zaten dusuk alkollu bir icecek ve de cogunlugu limonatadan olusuyor..o yuzden cok zararli oldugunu dusunmuyorum ben:)

Alkolun fazla tuketilmesine kesinlikle ben de karsiyim ama belirli olculerde tuketildiginde keyif verdigini dusunuyorum, yemek kulturunun bir parcasi bana gore...Ne bileyim mesela yazin babamla annemle karsilik bir bira icmek denize karsi buyuk keyif bence, ha kola icsek olmaz mi? olur tabi ki de ama kisisel tercihler bunlar.

Bu arada guzel sozlerin icin tesekkurler:) zaten cogunlukla yemekten bahsediyorum, arada bir tanecik keyif unsuru mazur gorulsun lutfen.)

Kayhanoviç said...

Güzel bir şeye benziyor..

Anonymous said...

ooohhh ne gider var ya shu sicak yaz günlerinde böyle buzlu buzlu! tam zamaninda yazilmis, CUK diye oturmus bir yazi oldugu gecti aklimdan okurken! benim favorim (tequila'dan sonra tabi) smirnoff ice, bir dahaki iciminde aklina gelirse benim damak tadima uyup uymicaginida bi düsün sen :)

Burcuk said...

Selamlar,

Hakan, zaten ben kisisel haklarima karisiyorsun demek istemedim, yanlis anlasilma olmasin aman.Ne demek istedigini gayet iyi anliyorum ve de hakli da buluyorum genel olarak:)Genel olarak alkole ozendirmek istemedim ama cok hosume giden bir sey oldugundan yazmak istemistim. Bir daha hep yemek yazicam sozzzzzz:)) eheh:))

Kayhan, evet leziz bir sey.)

Rahsan, smirnoff elma denedin mi? bak o da super oluyor sek olarak, yesil elmali:)

Anonymous said...

yemek uzerıne de tez yapacaksın bu gıdısle , bızde ısterız

Burcuk said...

eheuehe:D annekusum yemek uzerine hazirladigim tezimi agustos sonunda geldiginize ozenle sunucam size, siz eminim begenirsiniz de okuldakiler ne der onu bilemem tabi:p kusssss:)