Monday, July 17, 2006

Damas Falafel - Borough Market

Borough Market daha onceden de yazdigim gibi Londra'nin en unlu pazarlarindan biri, persembe-cuma-cumartesi gunleri acik ve genelde oglen 3 civarinda kapaniyor.

Iceride bir suru yiyecek sey var, geyik etinden yapilma hamburgerlerden pismemis istridyelere kadar...Benim favorim Damas Falafel :)

Daha onceden falafel denemistim ama hep bir kuru geliyordu bana, boyle tatsiz tuzsuz bir sey neresini seviyorlar bunun diyordum, burada yedikten sonra butun fikrim degisti. Boyle bir guzellik olamaz :)

Arap kokenli bir stand Damas...Taze yaptiklari falafelin yanisira kendi yaptiklari humus vb soslari, konservelenmis limonlari vb seyleri de satiyorlar. Ayrica gecen gun baklava da vardi kucuk paketler halinde...

Onunde hep cok uzun kuyruk oluyor ama hemencecik ilerliyor, o yuzden hic uzun beklenmiyor:) Falafeller bu resimde gorulen servis insanlarinin hemen arkasinda yapiliyor taze taze. Sonra servis edilmek uzere sicak sicak geliyor on tezgaha...

Pideye benzer ince bir ekmegin uzerine humus suruyorlar, ustune falafelleri koyup sizin tercihinize gore salata, tursu veya ikisini karisik olarak koyuyorlar.

Isterseniz aci sos ekliyorlar ya da sadece mayonezli bir sosla tamamliyorlar. Durum halinde de servis yapiyorlar, off offf nefis oluyor:)

Londra'ya yolunuz duserse Borough zaten yapilacaklar listesinde yerini almali, bir de yanina Damas yazip iki de yildiz eklerseniz iyi olur:)


Bu arada sonradan ablam da bir kac kez firinda yapti falafel, onlar da cok guzeldi, burdan onu da belirtmem lazim:) Ama Damas'in kalbimdeki yeri ayri ehehehehe:)))

Bir de Umama da belirtmis yorumunda, evde de yapilabiliyor aslinda, Sibel'in Kahvesi'nde vardi bir kere bir tarif, bir de Portakal Agaci'nda varmis. Artik gocebe hayattan yerlesik hayata gectigimde ben de deneyecegim:)

Burdan sonra da yuruyus yaptigimizdan bahsetmistim daha onceden, bu sirada karsilastigimiz iki ilginc sokak performansindan da fotolar koyup bu post.u bitireyim...Herkese iyi haftalar:)

Not: Blogspot son gunlerde yine foto yuklemede sorun cikartiyor :( Hikayelerimi hep yarim birakiyor, puff, gicik oluyorum:/ Flickr.a yukluyorum

5 comments:

Burcuk said...

Hakan, Tate Modern'in biraz ilerisinde OXO Tower var, onun yanindaydi etkinlik...Haber verilme konusunda bilemiyorum tam eminim gereken yerlere hep duyurular konmustur ama ben pek girmemistim alakadar sitelere falan, o yuzden bende de var aslinda suc yani:)

Bu arada falafel tarifi Portakal agacinda da ayni sekilde verilmis, evet bahsettigim sey bu:) sen de dene istersen evde:) fotosunu da ben burdan yukleyemedim ama flickr.a yukledim bir tane...

Mr_TD said...

favorim Damas Falafel :)
demissin ama ordaki saticinin fotosunu koymussun,he he ,anlayalim :)

Ben falafel hic denemedim ve israrla da yememeye devam ediyorum,ama bir gü nbeli denerim,cok maceraciyim di mi?

blogger bu ara biraz yaramazlik yapiyor,evet beni de üzüyor bayagi bi.
slmlar
TD

Burcuk said...

yahu blogspot izin verdi de biz mi koymadik falafel resmi:D eheheh:)))

vintage biscuit said...

vay anasini sayin seyirciler pazarciya bak :)))))
bizimkiler pala biyikli ''ikizlere takkeeeeeeeee '' diye bagiran adamlar :))))))))

Anonymous said...

best regards, nice info
Alternative energy jobs entry level houston Gamble on craps online Features craps history Hottest cingular cell phones Cell phone accessories cheap carrabelle web design Horse racing uk suzuki tf 125 Poker site reviews london uk buy generic viagra Free nokia 3590 polyphonic ringtones west palm beach lawyer Small craps table Hevan bets